Πώς να κάνετε κλήσεις βίντεο και φωνής Gmail Voice and Video Chat

Plug-in για συνομιλία φωνής και βίντεο στο πρόγραμμα περιήγησης

Υπάρχουν φορές που η απλή επικοινωνία κειμένου δεν αρκεί. Φυσικά, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα καλό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά η επικοινωνία φωνής και βίντεο είναι επίσης πολύ ισχυρή. Λίγο καιρό, η Google σας επέτρεψε να πραγματοποιείτε δωρεάν φωνητικές κλήσεις σε άλλους χρήστες της Google και σε άλλα τηλέφωνα εντός των ΗΠΑ και του Καναδά μέσα από τα εισερχόμενα του Gmail στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Συνηθίζαμε να καλούμε το Gmail να καλεί. Οι κλήσεις Gmail έχουν πλέον εξελιχθεί σε κλήσεις φωνής και βίντεο Gmail, με δυνατότητα προσθήκης βίντεο.

Απαιτήσεις

Χρειάζεστε μια σειρά από απλά πράγματα για να ξεκινήσετε με τη φωνητική συνομιλία και τη συνομιλία μέσω βίντεο στο Gmail:

Χρησιμοποιώντας τη φωνή και το βίντεο του Gmail

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Gmail. Στην κάτω αριστερή πλευρά του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης, θα βρείτε μια λίστα με τις επαφές σας. Αν δεν το κάνετε, το οποίο μπορεί να συμβεί αν είστε νέος χρήστης, αναζητήστε τα μικρά εικονίδια που σας κάνουν να σκεφτείτε τη φωνή και το βίντεο, όπως η πλατεία φούσκα και η κάμερα. Υπάρχει ένα κουτί στο οποίο είναι γραμμένα άτομα αναζήτησης. Χρησιμοποιήστε το για να αναζητήσετε οποιαδήποτε επαφή Google έχετε. Μόλις φτάσετε στο άτομο με το οποίο θέλετε να μιλήσετε, κάντε κλικ στο όνομά του. Στην πραγματικότητα, απλά με το δείκτη του ποντικιού στο όνομα ή τη διεύθυνση σας δίνετε ένα παράθυρο με επιλογές.

Αλλά κάνοντας κλικ, ένα μικρό παράθυρο αναδύεται μέσα στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης και εγκαθίσταται καθαρά στην κάτω δεξιά γωνία, διακριτικά χωρίς να διαταράσσεται οτιδήποτε βλέπετε. Μια προτροπή είναι έτοιμη για άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου. Αν θέλετε να πραγματοποιήσετε μια τηλεφωνική κλήση, κάντε κλικ στο εικονίδιο του τηλεφώνου και η κλήση θα ξεκινήσει. Για μια κλήση βίντεο, προφανώς, κάντε κλικ στο εικονίδιο κάμερας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλους συμμετέχοντες σε αυτήν την κλήση κάνοντας κλικ στο τρίτο κουμπί. Σημειώστε ότι η διάσκεψη επιτρέπεται μόνο για φωνητικές κλήσεις, καθώς οι κλήσεις βίντεο είναι μόνο μία προς μία. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο αναδυόμενο εικονίδιο, που αντιπροσωπεύεται από ένα βέλος που δείχνει βορειοανατολικά, για να φτιάξετε το παράθυρο μεγαλύτερο και ενδεχομένως να πάρετε ένα πλήρες μέγεθος προγράμματος περιήγησης.

Hangouts

Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα hangout με οποιαδήποτε από τις επαφές σας στο Google χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς σας στο Google+, τους οποίους λαμβάνετε αυτόματα αν έχετε λογαριασμό Gmail. Το hangout, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι ένας πίνακας επικοινωνίας με πολλούς τρόπους επικοινωνίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επικοινωνήσετε με τον φίλο που έχετε επιλέξει. Μπορείτε να κάνετε κείμενο, να συνομιλήσετε και να πραγματοποιήσετε βιντεοκλήσεις. Μπορείτε να ονομάσετε το hangout και ακόμη και να έχετε επιλογές για να τσιμπήσετε.

Έχετε επίσης ένα μέσο για να καλέσετε και να πραγματοποιήσετε κλήσεις με τη διασύνδεση σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα οπουδήποτε στον κόσμο. Οι κλήσεις προς τις Η.Π.Α. και τον Καναδά είναι δωρεάν από οπουδήποτε στον κόσμο, ενώ για οποιονδήποτε άλλο προορισμό πληρώνετε με την πιστωτική σας κάρτα Google Voice με φτηνές χρεώσεις VoIP .

Ρίξτε μια ματιά στα άλλα εργαλεία συνομιλίας Google .