Πώς λειτουργεί το Google Voice

Το Google Voice είναι μια υπηρεσία που στοχεύει πρωτίστως στην ενοποίηση των καναλιών επικοινωνίας, έτσι ώστε μέσω ενός μόνο αριθμού να μπορούν να χτυπήσουν πολλά τηλέφωνα. Στη βάση, δεν είναι μια υπηρεσία VoIP όπως το Skype , αλλά εκμεταλλεύεται την τεχνολογία VoIP μέσω Διαδικτύου για να δρομολογήσει μερικές από τις κλήσεις της, να επιτρέψει διεθνείς κλήσεις με φτηνό επιτόκιο, να επιτρέψει δωρεάν τοπικές κλήσεις και να προσφέρουν τα πολυάριθμα γνωρίσματα για τα οποία είναι γνωστό.

Το Google Voice σάς δίνει έναν αριθμό τηλεφώνου, ο οποίος είναι γνωστός ως αριθμός Google. Αυτός ο αριθμός μπορεί να μεταφερθεί στην υπηρεσία, δηλαδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπάρχοντα αριθμό ως τον αριθμό Google, αλλά βασίζεται σε ορισμένες προϋποθέσεις. Δίνετε τον αριθμό σας Google για να επικοινωνήσουν μαζί σας οι άνθρωποι. Κατά την εισερχόμενη κλήση, έχετε πολλές επιλογές για να χειριστείτε αυτήν την επικοινωνία.

Κλήση πολλών τηλεφώνων

Ο λογαριασμός σας στο Google Voice σάς προσφέρει έναν ενδιαφέροντα αριθμό ρυθμίσεων και προτιμήσεων διαμόρφωσης, μεταξύ των οποίων μια λειτουργία που σας επιτρέπει να ορίσετε ποια τηλέφωνα θέλετε να κουδουνίζει όταν κάποιος καλεί τον αριθμό σας στο Google. Μπορείτε να εισαγάγετε έως και έξι διαφορετικούς αριθμούς για να χτυπήσετε έξι διαφορετικά τηλέφωνα ή συσκευές κατά την κλήση. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε το κινητό σας τηλέφωνο, το τηλέφωνο στο σπίτι, το δαχτυλίδι του τηλεφώνου γραφείου.

Μπορείτε να προσθέσετε μια χρονική γεύση σε αυτό καθορίζοντας ποια τηλέφωνα μπορούν να χτυπήσουν την ώρα. Για παράδειγμα, μπορείτε να τηλεφωνήσετε το τηλέφωνο στο σπίτι σας το απόγευμα, το τηλέφωνο στο γραφείο το πρωί και το smartphone τη νύχτα.

Το Google Voice χειρίζεται αυτό με τη σύνδεση με το PSTN (παραδοσιακό σταθερό τηλεφωνικό σύστημα) και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για να παραδώσει τις κλήσεις. Λειτουργεί με τον ακόλουθο τρόπο: Κάθε κλήση που ξεκινάει από το Google Voice πρέπει απαραίτητα να περάσει από το PSTN , το παραδοσιακό τηλεφωνικό σύστημα. Αλλά το PSTN δεν κάνει όλη τη δουλειά. Στη συνέχεια, η κλήση μεταφέρεται στο χώρο του Google στο Διαδίκτυο, όπου βρίσκονται οι αριθμοί "συγκεντρώνονται". Πείτε ότι η κλήση κατευθύνεται σε έναν άλλο αριθμό Google Voice, ο αριθμός αυτός προσδιορίζεται στους αριθμούς της Google και από εκεί η κλήση αποστέλλεται στον τελικό προορισμό της.

Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ο κύριος στόχος του Google Voice είναι να ενοποιήσει τα κανάλια επικοινωνίας, περισσότερο από την εξοικονόμηση κόστους. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε φορέα χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου, καθώς ένας αριθμός μπορεί να χτυπήσει οποιοδήποτε τηλέφωνο μέσω οποιουδήποτε μεταφορέα. Αν αλλάξετε τον αερομεταφορέα, το μόνο που χρειάζεται να αλλάξετε είναι ο αριθμός στον οποίο δρομολογούνται οι κλήσεις σας, κάτι που είναι απόλυτα κατά την κρίση σας και είναι εύκολο να το κάνετε.

Κόστος Google Voice

Από άποψη κόστους, αυτό συνεπάγεται επίσης ότι πρέπει να πληρώσετε ακόμα το τηλέφωνό σας ή τον ασύρματο μεταφορέα, επειδή, τελικά, το Google Voice δεν αποτελεί πλήρη εναλλακτική λύση στις υπηρεσίες αυτών των εταιρειών, σε αντίθεση με το Skype και τα παρόμοια.

Επιτρέπει το Google Voice να εξοικονομείτε χρήματα; Ναι, με τους ακόλουθους τρόπους:

Είναι καλό να σημειωθεί ότι το Google Voice είναι διαθέσιμο, δυστυχώς, μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε εναλλακτικές υπηρεσίες που επιτρέπουν σε πολλά τηλέφωνα να κουδουνίζουν κατά την εισερχόμενη κλήση.