Πώς οι Ειδοποιήσεις Push συνεργάζονται με VoIP

Η ειδοποίηση push είναι ένα μήνυμα που αποστέλλεται στον χρήστη μιας συσκευής Apple iOS, όπως iPhone, iPad ή iPod, από μία από τις εγκατεστημένες εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο. Οι εφαρμογές VoIP, όπως το Skype, πρέπει να εκτελούνται στο παρασκήνιο και να μπορούν να στέλνουν ειδοποιήσεις στον χρήστη για να τους ειδοποιούν για εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα. Εάν η εφαρμογή δεν εκτελείται στο παρασκήνιο, οι κλήσεις θα απορριφθούν και η επικοινωνία θα αποτύχει.

Όταν οι εφαρμογές εκτελούνται στο παρασκήνιο μιας συσκευής, καταναλώνουν ενέργεια και ενέργεια από την μπαταρία. Με μια εφαρμογή VoIP, αυτό θα μπορούσε να είναι μια σημαντική διαρροή σε μια συσκευή, καθώς η εφαρμογή θα πρέπει να ακούει συνεχώς το δίκτυό της για νέα γεγονότα, όπως εισερχόμενες κλήσεις.

Οι ειδοποιήσεις Push βοηθούν στη μείωση αυτής της διαρροής μεταβάλλοντας τη λειτουργία συνεχούς ακρόασης από το smartphone στην πλευρά του διακομιστή του δικτύου. Αυτό επιτρέπει στην εφαρμογή να τρέχει με ελάχιστες απαιτούμενες πηγές. Όταν φτάσει μια κλήση ή ένα μήνυμα, ο διακομιστής στην πλευρά VoIP της υπηρεσίας (η οποία έχει κάνει όλη την ενεργή ακρόαση για δραστηριότητα δικτύου) στέλνει μια ειδοποίηση στη συσκευή του χρήστη. Ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει την εφαρμογή για να δεχτεί την κλήση ή το μήνυμα.

Τύποι ειδοποιήσεων Push

Μια κοινοποίηση μπορεί να φτάσει σε μία από τις τρεις μορφές:

Το iOS σας επιτρέπει να συνδυάσετε αυτά και να επιλέξετε όποιον θέλετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να παίζετε ήχο μαζί με το μήνυμα.

Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της ειδοποίησης Push

Μπορείτε να ρυθμίσετε τις ειδοποιήσεις στο iPhone, iPad ή iPod σας.

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε Ειδοποιήσεις .
  3. Θα δείτε μια λίστα εφαρμογών που μπορούν να στείλουν ειδοποιήσεις. Κάτω από το όνομα της εφαρμογής θα δείτε αν οι ειδοποιήσεις είναι απενεργοποιημένες ή αν βρίσκονται σε ποιο είδος ειδοποιήσεων θα αποστέλλει η εφαρμογή, όπως Ετικέτες, Ήχοι, Διαφημίσεις ή Ειδοποιήσεις.
  4. Αγγίξτε την εφαρμογή που θέλετε να αλλάξετε για να εμφανιστεί το μενού ειδοποιήσεων. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε αν θέλετε οι ειδοποιήσεις να είναι ενεργοποιημένες ή απενεργοποιημένες. Αν είναι ενεργοποιημένα, μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε τους τύπους ειδοποιήσεων που μπορεί να στείλει η εφαρμογή.

Προβλήματα με την ειδοποίηση Push

Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με ειδοποιήσεις push. Για παράδειγμα, ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα με την ενεργοποίηση της ειδοποίησης που φτάνει στη συσκευή από το διακομιστή όταν αποστέλλεται. Αυτό θα μπορούσε να προκληθεί από ζητήματα δικτύου, είτε στο κυψελοειδές δίκτυο ενός μεταφορέα είτε σε κάποιο πρόβλημα στο διαδίκτυο. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καθυστερημένη άφιξη μιας ειδοποίησης ή στην ειδοποίηση που δεν φτάνει ποτέ. Συνεπώς, υπόκειται στον απρόβλεπτο χαρακτήρα του Διαδικτύου και αντιμετωπίζει επίσης πιθανούς περιορισμούς στα ιδιωτικά δίκτυα.

Τα ζητήματα που σχετίζονται με το διακομιστή ενδέχεται επίσης να παρεμποδίζουν τις αξιόπιστες ειδοποιήσεις push. Αν υπάρχει πρόβλημα με το διακομιστή VoIP που στέλνει ειδοποιήσεις, αυτό θα μπορούσε να σας εμποδίσει να λαμβάνετε μηνύματα ή κλήσεις. Ομοίως, εάν ο διακομιστής έχει υπερφορτωθεί με ειδοποιήσεις, όπως σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όταν όλοι προσπαθούν να πραγματοποιήσουν κλήσεις, αυτό θα μπορούσε να αποτρέψει την αποστολή μιας ειδοποίησης.

Επίσης, οι ειδοποιήσεις εξαρτώνται από την σωστή λειτουργία της εφαρμογής. Αυτό μπορεί να διαφέρει από την εφαρμογή σε εφαρμογή και εξαρτάται από την ποιότητα του δημιουργού της εφαρμογής και της υποδομής που την υποστηρίζει. Μια εφαρμογή VoIP μπορεί να μην υποστηρίζει καν ειδοποιήσεις push.

Συνολικά, ωστόσο, οι ειδοποιήσεις ώθησης είναι γενικά αξιόπιστες και είναι ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό για τις εφαρμογές VoIP που υποστηρίζουν.