Πώς να στείλετε ένα συνημμένο αρχείο με το Outlook.com

01 από 03

Ξεκινήστε τη σύνταξη ενός νέου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook. Καταγραφή οθόνης Wendy Bumgardner

Το Outlook.com σας επιτρέπει να επισυνάπτετε αρχεία στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Μπορείτε να στείλετε φίλους και συναδέλφους αρχεία πολλών τύπων, όπως έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα, εικόνες και πολλά άλλα. Εάν έχετε αποθηκεύσει το αρχείο στον υπολογιστή σας, είναι εύκολο να στείλετε ένα αντίγραφο.

Υπάρχει ένα όριο μεγέθους 34 MB για συνημμένα αρχεία. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να μεταφορτώσετε τα αρχεία ως συνημμένο του OneDrive . Στην περίπτωση αυτή, μεταφορτώνεται στο χώρο αποθήκευσης του cloud στο OneDrive και ο παραλήπτης σας έχει πρόσβαση σε αυτό. Αυτή είναι μια χρήσιμη επιλογή εάν θέλετε να δουλέψετε στο ίδιο αρχείο χωρίς να στέλνετε συνεχώς αντίγραφα αντίγραφα εμπρός και πίσω. Επίσης, δεν θα φράξει το αποθηκευτικό χώρο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους ή θα πάρει πολύ χρόνο για να κατεβάσετε το μήνυμά σας όπως θα κάνατε με ένα μεγάλο συνημμένο αρχείο.

Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να προσθέσετε αρχεία από διάφορες άλλες υπηρεσίες ηλεκτρονικής αποθήκευσης, όπως το κουτί, το Dropbox, το Google Drive και το Facebook.

Πώς να επισυνάψετε ένα αρχείο σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook.com

02 του 03

Βρείτε και επισημάνετε ένα αρχείο στον υπολογιστή σας ή την ηλεκτρονική αποθήκευση

Προσαρτήματα αρχείου Outlook.com. Screen Capture από τον Wendy Bumgardner

Μπορείτε να επιλέξετε να επισυνάψετε αρχεία από τον υπολογιστή σας, το OneDrive, το κιβώτιο, το Dropbox , το Google Drive ή το Facebook. Θα χρειαστεί να προσθέσετε λογαριασμούς για άλλες επιλογές εκτός από τον υπολογιστή σας, ώστε να είστε έτοιμοι να μάθετε τα στοιχεία σύνδεσής σας.

Τώρα ρωτάτε πώς θέλετε να επισυνάψετε το αρχείο. Μπορείτε να το αποστείλετε και να το επισυνάψετε ως αρχείο OneDrive, το οποίο επιτρέπει στον παραλήπτη να εργάζεται σε αυτό καθώς είναι αποθηκευμένο στο διαδίκτυο. Ή μπορείτε να το επισυνάψετε ως αντίγραφο και θα λάβετε ένα αντίγραφο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Αν το αρχείο που έχετε επιλέξει υπερβαίνει το όριο μεγέθους των 34 MB, θα σας δοθεί η επιλογή να το μεταφορτώσετε στο OneDrive και να το συνδέσετε ως αρχείο OneDrive, αλλά δεν μπορείτε να επισυνάψετε και να στείλετε ένα αντίγραφο.

03 του 03

Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφόρτωση του αρχείου

Προστέθηκε το συνημμένο αρχείο Outlook.com. Screen Capture από τον Wendy Bumgardner

Προσδιορίστε τον εαυτό σας και ειδοποιήστε τον παραλήπτη σας για το συνημμένο αρχείο

Είναι καλό να ενημερώσετε τον παραλήπτη σας σχετικά με το αρχείο που στέλνετε, ώστε να μην υποθέσουμε ότι πρόκειται για ένα σφουγγάρι που προσπαθεί να τα μολύνει με ιό ή σκουλήκι. Να είστε βέβαιος να διευκρινίσει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αρκετές πληροφορίες για την επαλήθευση της ταυτότητάς σας και να τους πείτε τι μπορούν να αναμένουν στο αρχείο.

Με ορισμένα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι επίσης εύκολο να παραβλέψετε τα συνημμένα αρχεία. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για να είναι σαφές στο μήνυμά σας ότι υπάρχει ένα συνημμένο αρχείο, το όνομα, το μέγεθός του και τι περιέχει. Με αυτό τον τρόπο ο παραλήπτης σας ξέρει να ψάχνει για το συνημμένο και ότι είναι ασφαλές να το ανοίξετε.