Πώς να μετατρέψετε το βίντεο σε MP3 σε VLC Media Player

Εξαγάγετε τον ήχο από τα βίντεο δημιουργώντας αρχεία MP3 στο VLC Media Player

Ένας από τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους μπορεί να θέλετε να εξαγάγετε τον ήχο από τα αρχεία βίντεο είναι να προσθέσετε soundtracks και τραγούδια στην υπάρχουσα βιβλιοθήκη ψηφιακής μουσικής σας. Μπορεί επίσης να θέλετε να δημιουργήσετε αρχεία MP3 από βίντεο για να αποθηκεύσετε χώρο αποθήκευσης για χρήση σε φορητές συσκευές.

Παρόλο που πολλοί φορητοί παίκτες ( PMP ) μπορούν σήμερα να χειριστούν τα γραφικά, τα αρχεία βίντεο μπορεί να είναι πολύ μεγάλα σε σύγκριση με τα αρχεία μόνο για ήχο. Ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να εξαντληθεί γρήγορα με το συγχρονισμό μερικών μόνο βίντεο και έτσι αν θέλετε απλώς να ακούσετε τον ήχο, τότε η δημιουργία αρχείων MP3 είναι η καλύτερη λύση.

Ένα από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του VLC Media Player, το οποίο σπάνια βρίσκεται σε πολλούς media player λογισμικού , είναι η δυνατότητα εξαγωγής ήχου από βίντεο. Το VLC Media Player έχει καλή υποστήριξη για την κωδικοποίηση σε διαφορετικές μορφές ήχου όπως MP3 και μπορείτε να μετατρέψετε από αρκετά μεγάλη ποικιλία μορφών βίντεο. που περιλαμβάνει: AVI, WMV, 3GP, DIVX, FLV, MOV, ASF και πολλά άλλα. Ωστόσο, η διασύνδεση στο VLC Media Player δεν κάνει ότι είναι προφανές από πού να ξεκινήσετε ή τι να κάνετε για να αποκτήσετε τα ηχητικά δεδομένα από τα βίντεό σας.

Για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε γρήγορα αρχεία ήχου από βίντεο, αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει στα βήματα που απαιτούνται για να ανοίξετε ένα αρχείο βίντεο που είναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια να το κωδικοποιήσετε σε ένα αρχείο MP3. Αυτό το σεμινάριο χρησιμοποιεί την έκδοση Windows του VLC Media Player, αλλά μπορείτε να το ακολουθήσετε αν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα σε άλλο λειτουργικό σύστημα - απλά θυμηθείτε ότι οι συντομεύσεις του πληκτρολογίου ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς.

Συμβουλή: Αν θέλετε να μετατρέψετε ένα βίντεο YouTube σε μορφή MP3, ανατρέξτε στον οδηγό " Πώς να μετατρέψετε το YouTube σε MP3" .

Επιλογή ενός αρχείου βίντεο για μετατροπή

Πριν ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ήδη εγκαταστήσει το VLC Media Player στον υπολογιστή σας και ότι είναι ενημερωμένο.

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Media στο πάνω μέρος της οθόνης του VLC Media Player. Από τη λίστα επιλογών, επιλέξτε Άνοιγμα (Για προχωρημένους) . Εναλλακτικά, μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο πράγμα μέσω του πληκτρολογίου κρατώντας πατημένα τα πλήκτρα [CTRL] + [SHIFT] και πατώντας το πλήκτρο O.
  2. Θα πρέπει τώρα να δείτε την οθόνη επιλογής προηγμένων αρχείων που εμφανίζεται στο VLC Media Player. Για να ενεργοποιήσετε ένα αρχείο βίντεο, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη .... Μεταβείτε στο σημείο όπου βρίσκεται το αρχείο βίντεο στον υπολογιστή σας ή στην εξωτερική συσκευή αποθήκευσης . Κάντε αριστερό κλικ στο αρχείο για να το επισημάνετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα .
  3. Κάντε κλικ στο κάτω βέλος δίπλα στο κουμπί Αναπαραγωγή (κοντά στο κάτω μέρος της οθόνης Open Media) και επιλέξτε την επιλογή Μετατροπή . Μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό μέσω του πληκτρολογίου αν προτιμάτε κρατώντας πατημένο το πλήκτρο [Alt] και πιέζοντας το πλήκτρο C.

Επιλογή μορφής ήχου και ρύθμιση παραμέτρων επιλογών κωδικοποίησης

Τώρα που έχετε επιλέξει ένα αρχείο βίντεο για να λειτουργήσει, η επόμενη οθόνη σας δίνει επιλογές για επιλογή ονόματος αρχείου εξόδου, μορφής ήχου και επιλογές κωδικοποίησης. Για να διατηρήσουμε αυτό το σεμινάριο απλό, θα επιλέξουμε τη μορφή MP3 με bitrate 256 Kbps. Μπορείτε φυσικά να επιλέξετε μια διαφορετική μορφή ήχου εάν χρειάζεστε κάτι πιο συγκεκριμένο - όπως μια μορφή χωρίς απώλειες όπως το FLAC .

  1. Για να εισαγάγετε το όνομα του αρχείου προορισμού, κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση . Πλοηγηθείτε όπου θέλετε να αποθηκεύεται το αρχείο ήχου και πληκτρολογήστε ένα όνομα, βεβαιώνοντας ότι τελειώνει με την επέκταση αρχείου .MP3 (π.χ. 1.mp3 τραγούδι). Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση .
  2. Στην ενότητα Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε το προφίλ Audio-MP3 από τη λίστα.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Επεξεργασία προφίλ" (εικόνα του κλειδιού και του κατσαβιδιού) για να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις κωδικοποίησης. Κάντε κλικ στην καρτέλα Audio Codec και αλλάξτε τον αριθμό bitrate από 128 σε 256 (μπορείτε να το πληκτρολογήσετε μέσω του πληκτρολογίου). Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση όταν τελειώσετε.

Τέλος, όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη για να εξαγάγετε τον ήχο από το βίντεό σας για να δημιουργήσετε μια έκδοση MP3.