Εισαγωγή και επεξεργασία με εικόνες στο Open Office

Εάν χρησιμοποιείτε το OpenOffice, μπορείτε να εισαγάγετε εικόνες στα έγγραφά σας για να τα μπαχαρικά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το OpenOffice για να επεξεργαστείτε αυτές τις εικόνες ακολουθώντας αυτό το σεμινάριο.

Αντιγραφή φωτογραφιών στο Πρόχειρο

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε ανοίξει ένα έγγραφο κειμένου. Τώρα, πηγαίνετε στην εικόνα που θέλετε να αντιγράψετε (μπορεί να είναι από το Internet ή από τα δικά σας αρχεία) και πατήστε το πλήκτρο Print Screen (επίσης γνωστό ως Print Scrn ή PrtSc) για να αντιγράψετε την εικόνα.

Τώρα, ανοίξτε ένα πρόγραμμα Paint πατώντας "Start" και στη συνέχεια κάντε κλικ στο "All Programs", στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Accessories", στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Paint>" Μόλις ανοίξει, πηγαίνετε στο "Edit" πρέπει να εμφανιστεί.

Περικοπή εικόνας σε MS Paint

Στο Paint, κάντε κλικ στο εικονίδιο ορθογώνιου διακεκομμένης γραμμής (που ονομάζεται επίσης Επιλογή). Αφού κάνετε κλικ σε αυτό, μετακινήστε το δρομέα σας στο λευκό μέρος του προγράμματος Paint και ο κέρσορας θα πρέπει να γίνει ένα σύμβολο με 4 βέλη. Τοποθετήστε το στην επάνω αριστερή γωνία της βασικής γραμμής εργαλείων και, στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο ένα αριστερό κλικ και σύρετέ το προς τα κάτω στην κάτω δεξιά γωνία της βασικής γραμμής εργαλείων. Αφήστε να πάει και η περιοχή πρέπει να περιγραφεί. Τώρα πηγαίνετε στο "Επεξεργασία" και κάντε κλικ στο "Αντιγραφή".

Προσθέτοντας βέλη

Στο κάτω μέρος του παραθύρου, κάντε κλικ στο "Untitled 1 - O ...", το οποίο θα σας μεταφέρει στο έγγραφο Writer. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στο έγγραφο και έπειτα επιλέξτε "Επικόλληση" και η εικόνα της βασικής γραμμής εργαλείων θα εμφανιστεί.

Κάντε δεξί κλικ σε αυτήν την εικόνα και επιλέξτε "Anchor" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "As Character." Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πράσινο εικονίδιο με το μολύβι (Show Draw Functions). κάντε κλικ στο εικονίδιο μικροσκοπικού τριγώνου δίπλα στην επιλογή "Αποκλεισμός βέλη" και επιλέξτε το βέλος επάνω για να μετατρέψετε ξανά τον κέρσορα στο σύμβολο 4 με το σύμβολο του ποντικιού.

Τοποθετήστε αυτό το σύμβολο συν στη θέση όπου θέλετε να εμφανίζεται το επάνω μέρος του βέλους και στη συνέχεια κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο ενώ σύρετε το βέλος. Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα του βέλους κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας "Περιοχή" και μια επιλογή χρώματος (επιλέξαμε "Κόκκινο 1.")

Περικοπή και αποθήκευση εικόνων στον συγγραφέα

Επαναλάβετε τα βήματα για την "Αντιγραφή εικόνων στο Πρόχειρο" και "Περικοπή Εικόνας στο MS Paint". Στη συνέχεια, μεταβείτε στη "Μορφή" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Εικόνα" "Κορυφαία" και "Κάτω" για να λάβετε μόνο μια εικόνα της Βασικής γραμμής εργαλείων.

Μπορείτε να περιστρέψετε το βέλος χρησιμοποιώντας το εικονίδιο περιστροφής (το κυκλικό βέλος) που βρίσκεται στη γραμμή εργαλείων Ιδιότητες σχεδίασης αντικειμένων στο επάνω μέρος του παραθύρου. Αυτό θα τοποθετήσει κόκκινες λαβές στο βέλος, το οποίο μπορείτε να κάνετε κλικ και να σύρετε με το ποντίκι για περιστροφή.

Σημείωση: Εδώ μπορείτε να αποθηκεύσετε το έγγραφο Standard Toolbar. Μόλις το ανοίξετε ξανά, η Standard Toolbar με το βέλος θα παραμείνει εκεί.

Εισαγωγή εικόνων πάνω ή κάτω από το κείμενο

Ανοίξτε το παράθυρο "Εισαγωγή εικόνας" μεταβαίνοντας στο "Εισαγωγή", στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Εικόνες", στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Από αρχείο".

Στο παράθυρο "Εισαγωγή εικόνας", επιλέξτε μια εικόνα και πατήστε "Άνοιγμα". Μπορείτε να αγκυρώσετε την εικόνα πάνω ή κάτω από το κείμενό σας επιλέγοντας "Μορφή" και στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Άγκυρα", στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Ως χαρακτήρας".

Ρύθμιση ύψους εικόνας

Μπορεί να θέλετε να ρυθμίσετε το ύψος της εικόνας εάν η εικόνα είναι ψηλότερη από το μέγεθος της γραμματοσειράς σας. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε την εικόνα, ώστε να εμφανιστεί το εικονίδιο αγκύρωσης, καθώς και 8 πράσινες χειρολαβές στην εικόνα.

Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού σε μια από τις λαβές, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και σύρετε τη λαβή για να ρυθμίσετε το μέγεθος της εικόνας. Κάντε κλικ οπουδήποτε στο έγγραφό σας για να αποεπιλέξετε την εικόνα.

Εισαγωγή εικόνων μεταξύ λέξεων σε ένα έγγραφο

Επιλέξτε τη θέση στην οποία θέλετε να τοποθετήσετε την εικόνα και κάντε δεξί κλικ στην εικόνα. Επιλέξτε "Περιτύλιγμα" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Περιτύλιγμα στο φόντο". Κάντε κλικ και σύρετε την εικόνα στην επιθυμητή θέση στο έγγραφό σας, βεβαιώνοντας ότι είναι λίγο χαμηλότερη από το κείμενο.

Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέξτε "Άγκυρα" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Ως χαρακτήρας". Αυτό θα κρατήσει την εικόνα στη θέση της ακόμη και αν προσθέσετε ή διαγράψετε κενά μεταξύ του και του κειμένου.