Δημιουργία και δημοσίευση ενός αποτελεσματικού ενημερωτικού δελτίου κατά τύπο

Απλές συμβουλές για τη βελτίωση του ενημερωτικού δελτίου σας

Τα ενημερωτικά δελτία μπορούν να χωριστούν σε τρεις βασικούς τύπους: προωθητικές, σχέσεις και εμπειρογνώμονες. Κάθε τύπος ενημερωτικού δελτίου έχει κοινά χαρακτηριστικά. Προσδιορίστε ποιο μοντέλο ταιριάζει με το είδος του ενημερωτικού δελτίου που οραματίζετε και χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να μορφοποιήσετε ανάλογα.

Διαφημιστικά ενημερωτικά δελτία

Ένα διαφημιστικό ενημερωτικό δελτίο χρησιμοποιείται συχνά από τις επιχειρήσεις για την προώθηση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Είναι επίσης γνωστό ως ενημερωτικό δελτίο μάρκετινγκ. Ένα διαφημιστικό ενημερωτικό δελτίο ή ένα ενημερωτικό δελτίο μάρκετινγκ αποστέλλεται συνήθως στους τρέχοντες ή μελλοντικούς πελάτες χωρίς χρέωση. Όχι αυστηρά μια πίσσα πωλήσεων, το διαφημιστικό ενημερωτικό δελτίο προσπαθεί να μετατρέψει τις προοπτικές σε πελάτες και πελάτες σε επαναλαμβανόμενους πελάτες.

Σχέσεις ενημερωτικών δελτίων

Παραδείγματα ενημερωτικών δελτίων σχέσης είναι ενημερωτικά δελτία συλλόγων, ενημερωτικά δελτία εργαζομένων, ενημερωτικά δελτία εκκλησιών και ενημερωτικά δελτία αποφοίτων. Επικεντρώνουν τα κοινά ενδιαφέροντα του κοινού-στόχου και δημιουργούν ή ενισχύουν μια σχέση. Τυπικά διανέμονται δωρεάν, μερικοί οργανισμοί μπορούν να στέλνουν ενημερωτικά δελτία μόνο στα μέλη που πληρώνονται ως επιβάρυνση για την καταβολή τελών.

Ενημερωτικά δελτία εμπειρογνωμόνων

Συνήθως, τα ενημερωτικά δελτία εμπειρογνωμόνων επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Ο παραλήπτης είναι κάποιος που έχει ζητήσει συγκεκριμένα τις πληροφορίες στο ενημερωτικό δελτίο και είναι πρόθυμος να πληρώσει γι 'αυτό. Παρόλο που θέλετε πάντα να βάζετε την καλύτερη δουλειά σας στο ενημερωτικό δελτίο σας, όταν οι άνθρωποι πληρώνουν για ένα προϊόν, είναι ακόμα πιο σημαντικό να έχετε καλό περιεχόμενο και καλό σχεδιασμό.

Οι παραλήπτες θα παρατηρήσουν και θα απενεργοποιηθούν από κακό σχεδιασμό αν παρεμποδίσουν την απόλαυση του περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου. Έχετε την ευκαιρία να είστε δημιουργικοί στη διάταξη και την επιλογή των γραμματοσειρών και των χρωμάτων, αλλά να τηρείτε το περιεχόμενο και το σκοπό του ενημερωτικού δελτίου.

Ορισμένα ενημερωτικά δελτία ενδέχεται να έχουν χαρακτηριστικά περισσότερων από μία ομάδων.

Τα ενημερωτικά δελτία δεν είναι διαφημίσεις

Χρησιμοποιώντας ένα ενημερωτικό δελτίο ως όχημα μάρκετινγκ είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για πολλές επιχειρήσεις. Ωστόσο, ένα αποτελεσματικό σχέδιο ενημερωτικών δελτίων δεν είναι μόνο μια μεγάλη διαφήμιση για την επιχείρηση. Πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες ενδιαφέροντος και αξίας για τον παραλήπτη, είτε χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες σας είτε αγοράζουν τα προϊόντα σας. Τονίστε τη διαφημιστική εκστρατεία πωλήσεων. Εκτός από τη διατύπωση, αποφύγετε ένα σχέδιο ενημερωτικών δελτίων που μοιάζει με ένα κατάστημα πωλήσεων, μια λίστα προϊόντων ή που μιμείται υπερβολικά το επιστολόχαρτο ή το φυλλάδιο σας.

Μην παίρνετε κολλημένοι σε ένα ενημερωτικό δελτίο Μορφή Rut

Κάντε το ενημερωτικό σας δελτίο μοναδικό. Τα ενημερωτικά δελτία δεν πρέπει να είναι μεγέθη γραμματοσειράς, βιβλία με πορτρέτα που ονομάζονται ενημερωτικά δελτία. Υπάρχουν και άλλες μορφές που μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα ή να βοηθήσουν το σχέδιο ενημερωτικών δελτίων να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα. Εξερευνήστε διαφορετικά μεγέθη, προσανατολισμούς και πτυχές βάσει του σκοπού, του περιεχομένου και της διάρκειας της έκδοσής σας: ταχυδρομική κάρτα, υπερμεγέθη κάρτα ή τοπίο. Χρησιμοποιήστε διαφορετικούς τύπους πτυχών, όπως πλειάδες πύλης, πτυχώσεις σπιράλ και πτυχώσεις zigzag.

Πολλαπλά πλέγματα για σύνθετα ενημερωτικά δελτία

Τα πλέγματα παρέχουν συνάφεια σελίδας με σελίδα για ενημερωτικά δελτία και συνήθως χρησιμοποιείται ένα ενιαίο πλέγμα. Ωστόσο, κάποιο περιεχόμενο απαιτεί την αλλαγή του πλέγματος. Οι περιπτώσεις στις οποίες ένα δεύτερο πλέγμα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία περιλαμβάνουν ένα σχέδιο ενημερωτικού δελτίου που έχει μια κανονική σελίδα ή ένθετο που πρέπει να έχει διαφορετικό προσανατολισμό ή μέγεθος από το υπόλοιπο ενημερωτικό δελτίο ή ένα ουσιαστικά διαφορετικό περιεχόμενο όπως ένα ημερολόγιο, ή μια δυνατότητα κλιπ και αποθήκευσης.

Ένας πρωτίστως σχεδιασμένος τύπος ενημερωτικού δελτίου μπορεί να χρησιμοποιεί περισσότερα ή περισσότερα γραφικά στην πρώτη σελίδα για να σχεδιάσει τον αναγνώστη. Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα εναλλακτικό πλέγμα για αυτή τη σελίδα, ενώ οι περισσότερες εσωτερικές σελίδες κειμένου χρησιμοποιούν ένα βασικό πλέγμα στήλης. Ακόμη και όταν χρησιμοποιούνται πολλαπλά πλέγματα, παρέχετε τη συνοχή του προβλήματος με το ζήτημα χρησιμοποιώντας τα ίδια πλέγματα για τον ίδιο τύπο περιεχομένου από το ένα θέμα στο άλλο.