Πώς οι χάκερ σπάνε στον τηλεφωνητή σας

Μάθετε πώς οι κακοί παίρνουν τον τηλεφωνητή σας και πώς μπορείτε να τους σταματήσετε

Όλοι έχουμε ακούσει για το hacking του φωνητικού ταχυδρομείου που φέρεται ότι έλαβε χώρα στο σκάνδαλο της Βρετανίας News International Hacking. Πριν από το σκάνδαλο, σπάνια άκουσε τους όρους φωνητικού ταχυδρομείου και hacking στην ίδια πρόταση. Ένα πράγμα που προέκυψε από αυτό το σκάνδαλο ήταν ότι πολλοί άνθρωποι σκέφτονταν πόσο ανασφαλείς είναι οι λογαριασμοί φωνητικού ταχυδρομείου τους.

Οι περισσότεροι λογαριασμοί φωνητικού ταχυδρομείου είναι ασφαλισμένοι με έναν απλό 4ψήφιο κωδικό πρόσβασης. Ο τηλεφωνητής είναι συνήθως προσπελάσιμος από ένα τηλέφωνο, οπότε ο κωδικός πρόσβασης μπορεί να αποτελείται μόνο από αριθμητικά ψηφία. Ένας αριθμητικός κωδικός πρόσβασης συνδυασμένος με ένα τετραψήφιο μήκος PIN μειώνει τον συνολικό αριθμό πιθανών συνδυασμών σε μόλις 10.000. Αυτό μπορεί να φανεί σαν να χρειαζόταν κάποιος να επιχειρήσει, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να γίνει σε λιγότερο από μια μέρα ή δύο, ή ακόμα πιο γρήγορα, εάν χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή με ένα μόντεμ και ένα προγραμματισμένο πρόγραμμα autodialer.

Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν καν τον κόπο να αλλάξουν τον κωδικό PIN / passcode από την προεπιλογή τους. Σε πολλές περιπτώσεις, η προεπιλογή είναι είτε τα τελευταία τέσσερα ψηφία του αριθμού τηλεφώνου είτε κάτι τόσο απλό όπως "0000", "1234" ή "1111".

Έτσι, η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι έως ότου η πολυπλοκότητα του κωδικού πρόσβασης του τηλεφωνητή αγγίξει τις μεθόδους ελέγχου ταυτότητας που χρησιμοποιούνται από άλλους τύπους δικτύων, ο τηλεφωνητής θα παραμείνει ευάλωτος σε hacking και μπορεί εύκολα να διακυβευτεί.

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τον δικό σας λογαριασμό φωνητικού ταχυδρομείου από τους χάκερ τηλεφωνητή;

Εάν το σύστημα αυτόματου τηλεφωνητή σας το επιτρέπει, ορίστε έναν κωδικό PIN με μήκος μεγαλύτερο από 4 ψηφία

Είναι σχεδόν αδύνατο να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης στο κουτί του τηλεφωνητή σας, δεδομένου του τετραψήφιου περιορισμού που τα περισσότερα συστήματα επιβάλλουν. Αν το σύστημά σας επιτρέπει κωδικό PIN μεγαλύτερο από 4 ψηφία, θα πρέπει σίγουρα να εκμεταλλευτείτε αυτό το χαρακτηριστικό. Η απλή προσθήκη δύο ακόμη ψηφίων αυξάνει τον συνολικό αριθμό των πιθανών συνδυασμών από 10.000 έως 1.000.000, πράγμα που απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο και πόρους για να χαράξει. Ένας οκταψήφιος κωδικός θα δώσει 100.000.000 πιθανά combos. Εκτός αν ο χάκερ είναι πολύ αποφασισμένος μπορεί να προχωρήσει.

Αλλάξτε τον κωδικό PIN τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο μήνες

Θα πρέπει πάντα να αλλάζετε τον κωδικό PIN κάθε λίγους μήνες. Αν κάποιος έχει ήδη πειραχτεί στον τηλεφωνητή σας, αυτό θα μειώσει την πρόσβασή του τουλάχιστον για όσο χρόνο χρειάζεται για να ξανακάνει. Ζευγάρι αυτό με ένα μακρύτερο PIN, και από τη στιγμή που ο χάκερ τρέχει μέσω των 100 εκατομμυρίων πιθανών μεταβολών του 8ψήφιου PIN σας, το έχετε ήδη αλλάξει και πρέπει να αρχίσουν ξανά.

Αποκτήστε έναν λογαριασμό Google Voice και χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες του φωνητικού ταχυδρομείου

Εάν δεν έχετε ήδη αποκτήσει λογαριασμό Google Voice, θα πρέπει να το εξετάσετε.

Το Google Voice σάς δίνει έναν αριθμό τηλεφώνου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως μόνιμο αριθμό για ζωή. Ποτέ δεν αλλάζει. Μπορείτε να δρομολογήσετε τον αριθμό σας στο Google σε όποιο κινητό ή σταθερό τηλέφωνο θέλετε και να αλλάξετε τον τρόπο χειρισμού τηλεφωνικών κλήσεων βάσει διαφορετικών συνθηκών. Για παράδειγμα, λέτε ότι θέλετε να έχετε όλες τις κλήσεις που έρχονται στον αριθμό σας Google πηγαίνετε στο τηλέφωνο στο σπίτι σας το βράδυ, να τους πάει στο φωνητικό ταχυδρομείο τη νύχτα, και στη συνέχεια να τους έχουν αποσταλεί στο κινητό σας τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η φωνή Google θα σας επιτρέψει να πραγματοποιήσετε αυτή τη δρομολόγηση κλήσεων με βάση το χρόνο. Όλα είναι εύκολα εγκατεστημένα μέσω ενός ασφαλούς ιστότοπου στον οποίο συνδεθείτε.

Η φωνή Google έχει επίσης αρκετά ισχυρή ασφάλεια φωνητικού ταχυδρομείου σε σύγκριση με αυτό που μπορεί να έχετε με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας σας. Η φωνή Google θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε περιορισμούς σύνδεσης με κωδικό PIN και αναγνώριση ταυτότητας καλούντος, ο οποίος θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση στον τηλεφωνητή σας μόνο όταν βλέπει την κλήση σας από έναν από τους αριθμούς που του είπατε να επιτρέψει. Αυτό προσθέτει ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας και αποτρέπει τους τυχαίους ανθρώπους από το να προσπαθήσουν να προχωρήσουν στον κωδικό πρόσβασης του τηλεφωνητή σας. (εκτός αν έχουν κλέψει το τηλέφωνό σας).