Πώς να αγοράσετε και να πωλήσετε με ασφάλεια στο Craigslist

Craigslist είναι όλα σχετικά με την αγορά και πώληση όχι. Όπως συμβαίνει με κάθε υπηρεσία που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους, πάντα θα υπάρχουν μερικά κακά μήλα που προσπαθούν να χαλάσουν τη δέσμη. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές συμβουλές ασφαλείας για να σας βοηθήσει να κάνετε την εμπειρία Craigslist σας ασφαλή και κερδοφόρα.

Ποτέ μην δώσετε τις πραγματικές πληροφορίες επικοινωνίας σας

Το Craigslist σάς δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την πραγματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ή χρησιμοποιώντας μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου proxy που παρέχεται από το Craigslist, ώστε να μην χρειάζεται να εκθέτετε το πραγματικό σας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά τη δημοσίευση μιας διαφήμισης. Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μεσολάβησης, καθώς αυτό θα βοηθήσει τους spammers και τους απατεώνες να αποκτήσουν πρόσβαση στην πραγματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Ενώ η ανώνυμη διεύθυνση Craigslist που παρέχεται είναι μεγάλη για τη λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν αποκρύπτει την ταυτότητά σας όταν επιλέγετε να απαντήσετε σε κάποιον. Εάν θέλετε η απάντησή σας να μην περιέχει το πραγματικό σας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τότε ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μιας χρήσης, όπως μία από το Mailinator, το GishPuppy ή άλλους, για να αποκρύψετε την ταυτότητά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ανωνυμία σας καθ 'όλη τη διάρκεια της συναλλαγής αντί μόνο κατά τη διάρκεια της αρχικής ερώτησης.

Κατάστημα Τοπικό όταν είναι δυνατόν

Το Craigslist συνιστά να "Κάνετε τοπικά συναντήσεις με ανθρώπους που μπορείτε να συναντήσετε προσωπικά". Αυτός είναι ένας καλός κανόνας, δεδομένου ότι πολλοί απατεώνες δεν θα διακινδυνεύσουν να σας συναντήσουν προσωπικά και δεν θα σπαταλούν τους απαραίτητους πόρους για να το κάνουν.

Ποτέ μην δίνετε οποιεσδήποτε προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες

Μερικοί απατεώνες που δημοσιεύουν λίστες εργασίας στο Craigslist θα προσπαθήσουν να σας υποδείξουν σε "πιστωτικούς ελέγχους", ώστε να μπορούν να κλέψουν τα προσωπικά σας στοιχεία προκειμένου να αποκτήσουν πιστωτικές κάρτες και άλλα πράγματα στο όνομά σας.

Ποτέ μην δίνετε προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες σε οποιονδήποτε ζητάει να γίνει online μέσω του Craigslist. Πάντα να συναντώνται προσωπικά και να διαπραγματεύονται με μετρητά ή να χρησιμοποιούν ασφαλή / proxied τρόπο πληρωμής, όπως το PayPal, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αποκαλύψετε τις πιστωτικές σας πληροφορίες στον πωλητή.

Αποφύγετε τη χρήση υπηρεσιών καλωδίωσης χρημάτων για τις συναλλαγές Craigslist

Στις σελίδες Αποφυγής Απάτης και Απάτης, η Craigslist συνιστά ότι όποιος καθένας θέλει να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία καλωδίωσης χρημάτων πιθανότατα προσπαθεί να σας απατάξει. Οι μεταφορές μέσω καλωδίων φαίνεται να είναι η υπηρεσία επιλογής για εγκληματίες (ιδίως ξένους) που διαπράττουν απάτες στη ναυτιλία και άλλες συναφείς απάτες.

Εάν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει μια υπηρεσία καλωδίων για πληρωμή, θα πρέπει να εκπέμψει μια κόκκινη σημαία στο μυαλό σας ότι μπορεί να προσπαθούν να σας απατούν.

Ποτέ μην αγοράζετε κάτι χωρίς να το βλέπετε στο πρόσωπο πρώτα

Οι άνθρωποι τείνουν να εμπιστεύονται ότι η εικόνα μια θέση πωλητή ενός στοιχείου είναι πραγματικά το στοιχείο που πωλείται. Μερικοί πωλητές θα πάρουν απλά μια εικόνα που βρίσκουν στο διαδίκτυο επειδή είναι είτε πολύ τεμπέληδες για να πάρουν τον εαυτό τους ή προσπαθούν να κρύψουν κάτι για το πραγματικό αντικείμενο που πωλείται. Πάντα να ελέγχετε το στοιχείο αυτοπροσώπως πριν κάνετε μια συμφωνία.

Γνωρίστε πάντα τον αγοραστή ή τον πωλητή σε δημόσιο χώρο και φέρετε έναν φίλο

Για την προσωπική σας ασφάλεια, συναντήστε πάντα τον αγοραστή ή τον πωλητή σε δημόσιο χώρο όπως καφέ. Ίσως είναι καλή ιδέα να φέρετε έναν φίλο για να παρακολουθήσετε τη συναλλαγή και να παρακολουθείτε την ασφάλειά σας.

Η Craigslist συνιστά επίσης να μην συναντάτε ένα απομονωμένο μέρος ή να προσκαλέσετε ξένους στο σπίτι σας. Πάντα να παίρνετε το κινητό σας μαζί με εσάς και φροντίστε να πείτε σε ένα φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας όπου θα πάτε πριν συναντήσετε αγοραστή ή πωλητή.

Αφαιρέστε τα Geotags από τις εικόνες προτού τα δημοσιεύσετε στο Craigslist

Οι φωτογραφίες που τραβάτε με το smartphone με δυνατότητα GPS των αντικειμένων που θα πουληθούν στο Craigslist μπορεί να έχουν τη φυσική θέση όπου πήρατε την εικόνα ενσωματωμένη στα μεταδεδομένα EXIF ​​που είναι μέρος της κεφαλίδας του αρχείου της εικόνας. Ενώ είναι πιθανό ότι το Craigslist μπορεί να απομακρύνει πληροφορίες Geotag (GPS Location ) από τις εικόνες που ανεβάζετε από τα αντικείμενα σας, θα πρέπει πάντα να καταργείτε τις πληροφορίες geotag από τις φωτογραφίες σας πριν τις ανεβάσετε στο Craigslist.

Ενώ δεν μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες geotag GPS στην εικόνα, οι κλέφτες χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή προβολής μεταδεδομένων EXIF ​​ενδέχεται να έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν τις πληροφορίες τοποθεσίας που είναι κρυμμένες στην κεφαλίδα του αρχείου, κάτι που μπορεί να τους βοηθήσει να εντοπίσουν το στοιχείο. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή εξαίρεσης γεωγραφικού περιγράμματος EXIT για να καταργήσετε τις πληροφορίες γεωγραφικού περιγράμματος από τις εικόνες σας πριν τις δημοσιεύσετε στο διαδίκτυο.

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τοποθεσίες Dating για προσωπικές διαφημίσεις

Δεν λέμε Craigslist είναι καλύτερα ή χειρότερα από άλλες ελεύθερες χρονολογώντας περιοχές όπως το ΟΚ Cupid ή Πολλοί ψαριών, αλλά ίσως να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε τοποθεσίες που είναι ειδικά διαμορφωμένες για χρονολόγηση, επειδή μπορεί να έχουν περισσότερα dating-centric ιδιωτικότητα και την ασφάλεια διαθέσιμες ρυθμίσεις από εκείνες που παρέχει η Craigslist.