Πώς να αποφύγετε την αυτόματη σύνδεση σε ανοικτά δίκτυα Wi-Fi

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις για να αποτρέψετε τις αυτόματες συνδέσεις wi-fi σε δημόσια σημεία ενδιαφέροντος

Η σύνδεση σε ένα ανοιχτό δίκτυο Wi-Fi , όπως ένα δωρεάν ασύρματο hotspot, εκθέτει τον υπολογιστή ή την κινητή σας συσκευή σε κινδύνους ασφαλείας. Ενώ συνήθως δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, οι περισσότεροι υπολογιστές, τηλέφωνα και tablet έχουν ρυθμίσεις που επιτρέπουν σε αυτές τις συνδέσεις να ξεκινούν αυτόματα χωρίς να ειδοποιούν τον χρήστη.

Αυτή η συμπεριφορά πρέπει να αντιμετωπιστεί προσεκτικά για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι ασφαλείας . Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του ασύρματου δικτύου σας για να επαληθεύσετε αν αυτές οι ρυθμίσεις είναι ενεργοποιημένες και εξετάστε το ενδεχόμενο αλλαγής τους. Η αυτόματη σύνδεση Wi-Fi θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε προσωρινές περιπτώσεις.

Ξεχνώντας τα δίκτυα Wi-Fi

Πολλοί υπολογιστές με Windows και κινητές συσκευές θυμούνται τα ασύρματα δίκτυα στα οποία έχουν συνδεθεί στο παρελθόν και δεν ζητούν από τους χρήστες άδεια να συνδεθούν ξανά με αυτές. Αυτή η συμπεριφορά τείνει να αποθαρρύνει τους χρήστες που θέλουν περισσότερο έλεγχο. Για να αποφύγετε αυτές τις αυτόματες συνδέσεις και επίσης να περιορίσετε την έκθεση ασφαλείας, χρησιμοποιήστε την επιλογή μενού " Ξεχάστε αυτό το δίκτυο " σε μια συσκευή για να καταργήσετε με μη αυτόματο τρόπο τα δίκτυα από τη λίστα αμέσως μετά τη χρήση τους. Η θέση αυτού του μενού ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της συσκευής που χρησιμοποιείτε.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες συνδέσεις Wi-Fi στους υπολογιστές Windows

Όταν συνδέεστε σε δίκτυο Wi-Fi, τα Microsoft Windows παρέχουν μια επιλογή ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης της αυτόματης σύνδεσης για το συγκεκριμένο δίκτυο:

  1. Από τον Πίνακα Ελέγχου των Windows , ανοίξτε το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης .
  2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για το ενεργό δίκτυο Wi-Fi που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου. Αυτός ο σύνδεσμος περιλαμβάνει το όνομα του δικτύου ( SSID ).
  3. Εμφανίζεται ένα νέο αναδυόμενο παράθυρο με πολλές επιλογές που εμφανίζονται σε μια καρτέλα Σύνδεση . Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στην επιλογή Αυτόματη σύνδεση, όταν αυτό το δίκτυο βρίσκεται εντός εμβέλειας, για να απενεργοποιήσετε την αυτόματη σύνδεση. Ελέγξτε ξανά το πλαίσιο μόνο όταν θέλετε να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες συνδέσεις.

Οι υπολογιστές με Windows παρέχουν μια παρόμοια επιλογή πλαισίου ελέγχου κατά τη δημιουργία μιας νέας διαμόρφωσης ασύρματου δικτύου.

Οι συσκευές Windows 7 υποστηρίζουν επιπλέον μια επιλογή που ονομάζεται Αυτόματη σύνδεση με μη προτιμώμενα δίκτυα . Εντοπίστε αυτήν την επιλογή μέσω της ενότητας Ρυθμίσεις δικτύου των Windows 7 του Πίνακα Ελέγχου ως εξής:

  1. Κάντε δεξί κλικ στην επιλογή Ασύρματη σύνδεση δικτύου και επιλέξτε Ιδιότητες .
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Ασύρματα δίκτυα .
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί "Για προχωρημένους " σε αυτήν την καρτέλα.
  4. Επιβεβαιώστε ότι δεν είναι ενεργοποιημένη η Αυτόματη σύνδεση σε μη προτιμώμενα δίκτυα .

Πώς να απενεργοποιήσετε τις Αυτόματες συνδέσεις Wi-Fi στο Apple iOS

Οι συσκευές iOS της Apple , συμπεριλαμβανομένων των iPhones και iPads, συσχετίζουν μια επιλογή που ονομάζεται "Αυτόματη σύνδεση" με κάθε προφίλ σύνδεσης Wi-Fi. Στις Ρυθμίσεις > Wi-Fi , πατήστε οποιοδήποτε δίκτυο και δώστε εντολή στη συσκευή iOS να την ξεχάσει. Η συσκευή iOS συνδέεται αυτόματα σε όλα τα γνωστά δίκτυα. Ως επιπλέον επίπεδο προστασίας, χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό ενεργοποίησης / απενεργοποίησης σε αυτήν την οθόνη για να δώσετε εντολή στην κινητή συσκευή να σας ρωτήσει πριν συνδεθείτε στα δίκτυα.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις Αυτόματες συνδέσεις Wi-Fi στο Android

Ορισμένοι ασύρματοι φορείς εγκαθιστούν τις δικές τους εφαρμογές διαχείρισης σύνδεσης Wi-Fi που ανιχνεύουν αυτόματα ασύρματα δίκτυα και προσπαθούν να τα χρησιμοποιήσουν. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει ή απενεργοποιήσετε αυτές τις ρυθμίσεις εκτός από αυτές των εφαρμογών Android. Πολλές συσκευές Android έχουν μια επιλογή Optimizer σύνδεσης στην περιοχή Ρυθμίσεις > Περισσότερα > Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας . Απενεργοποιήστε αυτήν τη ρύθμιση εάν είναι ενεργοποιημένη.