Μάθετε πώς να Hack Wi-Fi με συσκευές Android

Η πρακτική της πειρατείας ηλεκτρονικών υπολογιστών και δικτύων υπολογιστών ξεκίνησε πριν από δεκαετίες, επεκτείνοντας τις προσπάθειες πειρατείας από το δημόσιο τηλεφωνικό σύστημα (PSTN) που χρονολογούνται ακόμη περισσότερο. Εκείνοι που εμπλέκονται σε hacking - hackers - στοχεύουν σε πολλά είδη συσκευών και δικτύων, αλλά οι συσκευές Android έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή εργαλεία για hacking λόγω της ανοικτής φύσης της τεχνολογίας τους και της κουλτούρας των χρηστών που προσελκύουν.

Οι χάκερ συχνά στοχεύουν επίσης δίκτυα Wi-Fi λόγω της δημοτικότητάς τους. Ο συνδυασμός του Android και του Wi-Fi κάνει μια εξαιρετικά κοινή και ισχυρή πλατφόρμα hacking.

Σημείωση: Το "Hacking" σε αυτό το άρθρο αναφέρεται στις νομικές και δεοντολογικές προσεγγίσεις της απόκτησης μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε δεδομένα υπολογιστή και δικτύου. Οι αμυχές εδώ διαφέρουν από τις ρωγμές και τις "ρωγμές" - οι παράνομες δραστηριότητες συχνά συγχέονται με την πειρατεία. Οι διαχειριστές δικτύου μπορούν να χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία και προσεγγίσεις για να πραγματοποιήσουν δοκιμές ασφαλείας στα δικά τους δίκτυα, αλλά αυτό αποτελεί εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και συνεπώς δεν είναι τεχνικά hacking.

Επεξήγηση εφαρμογών φάρσας

Λόγω του κινδύνου ευθύνης από το λογισμικό πειρατείας που χρησιμοποιείται για δραστηριότητες παράνομης πυρόλυσης, πολλές εφαρμογές hacking Android Wi-Fi που κυκλοφορούν στο κοινό είναι ψεύτικα προγράμματα που δεν εκτελούν λειτουργίες hacking αλλά έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους ανθρώπους να ξεγελάσουν τους φίλους και την οικογένειά τους συμβαίνουν. Αυτές οι εφαρμογές πρέπει να επισημαίνονται σαφώς στα καταστήματα ως λογισμικό "φάρσα". Παραδείγματα στο Google Play περιλαμβάνουν το "WIFI Password Hacker PRANK", το "WIFI Hacker Prank" και το "WiFi Hack (Prank)".

Hacking Κλειδιά δικτύου Wi-Fi και Passcodes

Ένα συνηθισμένο hack για Android περιλαμβάνει την ανακάλυψη του WPA ή άλλων ιδιωτικών κλειδιών ασύρματης ασφάλειας που χρησιμοποιούνται σε ένα τοπικό δίκτυο Wi-Fi. Όταν είναι επιτυχείς, οι χάκερ μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα κλειδιά για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα άλλο προστατευμένο δίκτυο.

Μια εφαρμογή που ονομάζεται Reaver μπορεί να εκτελεστεί στο Android για να ανακαλύψει τα κλειδιά ασφαλείας σε ορισμένα δίκτυα Wi-Fi με ενεργοποιημένο το Wi-Fi Protected Setup (WPS) . Το Reaver λειτουργεί μαντεύοντας τον 8ψήφιο ακροδέκτη WPS, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες.

Hacking Passwords και Sessions σε Wi-Fi

Οι χάκερ Android μπορούν επίσης να ανακαλύψουν τους κωδικούς πρόσβασης των συσκευών που είναι συνδεδεμένες σε ένα δίκτυο Wi-Fi χρησιμοποιώντας διάφορες εφαρμογές. Οι λεγόμενες εφαρμογές ανάκτησης κωδικού πρόσβασης μπορούν να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε περιπτώσεις όπου ένας διαχειριστής του οικείου δικτύου έχει ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης στον ευρυζωνικό δρομολογητή .

Άλλες εφαρμογές Android έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν την τοπική επισκεψιμότητα δικτύου Wi-Fi και να ανακαλύπτουν τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για την παραποίηση άλλου χρήστη σε διάφορες τοποθεσίες Web. Το DroidSheep είναι ένα εργαλείο γενικής χρήσης για το Android, ενώ το FaceNiff είναι ένα άλλο που απευθύνεται στο FaceBook και σε άλλα συγκεκριμένα κοινωνικά δίκτυα.

Εξήγησε ο Όσμιν

Το Osmino είναι μια δημοφιλής εφαρμογή Android για τη διαχείριση πρόσβασης σε διάφορα δημόσια σημεία πρόσβασης Wi-Fi . Μερικοί άνθρωποι συνδέουν τον Osmino με hacking επειδή η εφαρμογή επιτρέπει σε μια συσκευή Android να ανιχνεύει αυτόματα και να συμμετέχει σε πολλά διαφορετικά δίκτυα Wi-Fi και να μοιράζεται τους κωδικούς πρόσβασης με άλλους. Στην πραγματικότητα, το Osmino είναι μια αξιόπιστη, αν και υποστηριζόμενη από την εφαρμογή, εφαρμογή για την παρακολούθηση δωρεάν δημόσιου Wi-Fi.

Rooting Android εξηγείται

Οι εφαρμογές hacking για Android (οι συσκευές που δεν είναι φάρσες) απαιτούν γενικά την ρίζα της εγκατεστημένης συσκευής για να λειτουργήσει. Το "Root" είναι το παραδοσιακό όνομα του λογαριασμού superuser σε λειτουργικά συστήματα Unix και Linux από τα οποία προέρχεται το Android και η ριζοβολία σημαίνει απλώς να ενεργοποιήσετε ένα άτομο με αυτά τα πλεονεκτήματα υπερ-χρηστών για τη συσκευή του. Οι εφαρμογές hacking συνήθως έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους χαμηλού επιπέδου του λειτουργικού συστήματος Android και έτσι χρειάζονται αυτά τα δικαιώματα. Πολλοί κατασκευαστές συσκευών Android σήμερα, ωστόσο, αποκλείουν τους χρήστες από την πρόσβαση root για να διατηρούν την ακεραιότητα του προϊόντος τους. Έχοντας πρόσβαση root μπορεί να είναι ένας ανεπιθύμητος κίνδυνος σε μια συσκευή Android, όπως ανεκπαίδευτοι αλλά περίεργοι χρήστες μπορούν να σπάσουν τη συσκευή τους με unfixable τρόπους.