Χαρακτηριστικά της εφαρμογής AAC SoundingBoard από την AbleNet

Το SoundingBoard είναι μια εφαρμογή για την ανάπτυξη και την εναλλακτική επικοινωνία (AAC) από το AbleNet που έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς, γονείς και φροντιστές μη λεκτικών μαθητών και ατόμων με προβλήματα ομιλίας.

Η εφαρμογή παρέχει προ-φορτωμένες πλατφόρμες επικοινωνίας-σύμβολα με καταγεγραμμένα μηνύματα-και μια απλή πλατφόρμα για τη δημιουργία νέων. Οι σπουδαστές επιλέγουν και πατούν μηνύματα για την προφορική επικοινωνία σε όλες τις φάσεις της καθημερινής ζωής, της μάθησης και της καθημερινής αλληλεπίδρασης ομότιμων.

Το SoundingBoard είναι επίσης η πρώτη εφαρμογή AAC για κινητά που ενσωματώνει την πρόσβαση σάρωσης σάρωσης, επεκτείνοντας τη χρήση σε όσους δεν μπορούν να αγγίξουν την οθόνη. Το SoundingBoard είναι διαθέσιμο για iOS και iPad.

Χρησιμοποιώντας μηνύματα προ-φορτωμένου σήματος SoundingBoard

Το SoundingBoard έρχεται με προ-φορτωμένες πλακέτες επικοινωνίας που οργανώνονται σε 13 κατηγορίες όπως Control (π.χ. "Σταματήστε!"), Βοήθεια έκτακτης ανάγκης (π.χ. "Η διεύθυνση κατοικίας μου είναι ..."), Εκφράσεις, Χρήματα, Ανάγνωση, Αγορές και Εργασία.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις προ-φορτωμένες πλακέτες, κάντε κλικ στην επιλογή "Επιλογή υπάρχουσας πλατφόρμας" στην κύρια οθόνη της εφαρμογής και μετακινηθείτε στη λίστα των κατηγοριών.

Πατήστε οποιοδήποτε μήνυμα για να το ακούσετε να διαβάζεται δυνατά.

Δημιουργία νέων καρτών επικοινωνίας

Για να δημιουργήσετε μια νέα πλακέτα επικοινωνίας, πατήστε "Δημιουργία νέας πλακέτας" στην κύρια οθόνη της εφαρμογής.

Επιλέξτε "Όνομα πίνακα" για να αποκτήσετε πρόσβαση στο πληκτρολόγιο οθόνης. Εισαγάγετε ένα όνομα για τη νέα σας σανίδα και πατήστε "Αποθήκευση".

Επιλέξτε "Διάταξη" και επιλέξτε τον αριθμό των μηνυμάτων που θέλετε να εμφανίζει η πλακέτα σας. Οι επιλογές είναι: 1, 2, 3, 4, 6 ή 9. Κάντε κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο και πατήστε "Αποθήκευση".

Αφού ονομάσετε το συμβούλιο σας και έχετε επιλέξει διάταξη, κάντε κλικ στην επιλογή "Μηνύματα". Όταν δημιουργείτε μια νέα σανίδα, τα πλαίσια μηνυμάτων της είναι κενά. Για να τις γεμίσετε, κάντε κλικ στο καθένα με τη σειρά του για να αποκτήσετε πρόσβαση στην οθόνη "Νέο μήνυμα".

Δημιουργία μηνυμάτων

Τα μηνύματα έχουν τρία μέρη, μία εικόνα, λέξεις που γράφετε για να συνοδεύσετε την εικόνα και ένα όνομα μηνύματος.

Κάντε κλικ στην επιλογή "Εικόνα" για να προσθέσετε μια εικόνα από μία από τις τρεις πηγές:

  1. Επιλέξτε από τη βιβλιοθήκη συμβόλων
  2. Επιλέξτε από τη Βιβλιοθήκη φωτογραφιών
  3. Πάρτε μια νέα φωτογραφία.

Οι κατηγορίες βιβλιοθηκών συμβόλων περιλαμβάνουν ενέργειες, ζώα, ρούχα, χρώματα, επικοινωνία, ποτά, τρόφιμα, επιστολές και αριθμούς. Η εφαρμογή δείχνει πόσες εικόνες περιέχει κάθε κατηγορία.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια εικόνα από τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών της συσκευής σας iOS ή, εάν χρησιμοποιείτε το iPhone ή το iPod touch, τραβήξτε μια νέα φωτογραφία.

Επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κάντε κλικ στην επιλογή "Αποθήκευση".

Κάντε κλικ στο "Όνομα μηνύματος" και πληκτρολογήστε ένα όνομα χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο. Πατήστε "Αποθήκευση".

Πατήστε "Εγγραφή" για να καταγράψετε αυτό που θέλετε όταν κάνετε κλικ στην εικόνα, π.χ. "Μπορώ να έχω cookie;" Πατήστε "Διακοπή". Πατήστε "Αναπαραγωγή εγγραφών" για να ακούσετε το μήνυμα.

Μόλις τελειώσετε τη δημιουργία μηνυμάτων, η νέα πλακέτα θα εμφανιστεί στην κύρια οθόνη κάτω από το "User Created Boards".

Σύνδεση μηνυμάτων με άλλους πίνακες

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του SoundingBoard είναι η δυνατότητα γρήγορης σύνδεσης των μηνυμάτων που δημιουργείτε με άλλους πίνακες.

Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε "Σύνδεση μηνύματος σε άλλη πλακέτα" στο κάτω μέρος της οθόνης "Νέο μήνυμα".

Επιλέξτε το πλαίσιο στο οποίο θέλετε να προσθέσετε το μήνυμα και κάντε κλικ στο "Τέλος". Κάντε κλικ στην επιλογή "Αποθήκευση".

Τα μηνύματα που συνδέονται με πολλαπλούς πίνακες εμφανίζονται επισημασμένα με ένα βέλος στην επάνω δεξιά γωνία. Οι συνδέσμοι συμβουλών μπορούν να επιτρέψουν στο παιδί να επικοινωνεί εύκολα με τις σκέψεις, τις ανάγκες και τις επιθυμίες σε όλες τις καθημερινές καταστάσεις.

Πρόσθετο χαρακτηριστικό

Ακουστική σάρωση : Το SoundingBoard επιτρέπει τώρα την ακουστική σάρωση εκτός από τη σάρωση απλού και διπλού διακόπτη. Η ακουστική σάρωση λειτουργεί με την αναπαραγωγή ενός σύντομου μηνύματος "άμεσης ειδοποίησης" κατά τη διάρκεια εργασιών μοναδικής ή διπλής σάρωσης. Όταν ο χρήστης επιλέξει το κατάλληλο κελί, παίζει το πλήρες μήνυμα.

Αγορές που αγοράζονται εντός εφαρμογής: Εκτός από τις προ-φορτωμένες πλακέτες και τη δυνατότητα δημιουργίας των δικών σας, οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν επαγγελματικά δημιουργημένες, επεξεργάσιμες κάρτες απευθείας μέσα στην εφαρμογή.

Συλλογή δεδομένων : Το SoundingBoard προσφέρει βασική συλλογή δεδομένων σχετικά με τη χρήση των εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των προσπελάσιμων πλακών, των συμβόλων που προσεγγίζονται, της μεθόδου σάρωσης και των χρονικών σφραγίδων δραστηριότητας.

Επεξεργασία κλειδώματος : Στο μενού "Ρυθμίσεις", μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις λειτουργίες επεξεργασίας.