Συμβουλές Φωτογραφίας Πόλης

Μάθετε πώς να φωτογραφίζετε εξαιρετικές φωτογραφίες στην πόλη

Η λήψη φωτογραφιών σε μια μεγάλη πόλη παρέχει μερικές ενδιαφέρουσες και δύσκολες ευκαιρίες. Θα αντιμετωπίσετε τις περίεργες συνθήκες φωτισμού, τις έντονες αντιθέσεις φωτισμού και τις ενδιαφέρουσες γωνίες, αλλά τα ίδια στοιχεία μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε δροσερές φωτογραφίες. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για τη φωτογραφία της πόλης για να βελτιώσετε τα αποτελέσματά σας όταν φωτογραφίζετε σε αστικές περιοχές.

Περιηγηθείτε στην περιοχή ... Αλλά κρατήστε την κάμερα στην τσάντα

Ξεκινήστε με μια περιήγηση με λεωφορείο της πόλης, η οποία θα βρει όλα τα καλύτερα "αξιοθέατα", ειδικά αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την πόλη. Ναι, ξέρω: Οι περιηγήσεις σε λεωφορεία του πόλεμου έχουν ως αποτέλεσμα όλους τους ίδιους "τουριστικούς" τύπους φωτογραφιών. Αντί να φωτογραφίζετε φωτογραφίες ενώ βρίσκεστε στην περιήγηση, χρησιμοποιήστε την περιοδεία του λεωφορείου για να μάθετε ποια ορόσημα και αξιοθέατα της πόλης θέλετε πραγματικά να φωτογραφίσετε. Λαμβάνοντας την περιήγηση με το λεωφορείο, θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να χάσετε το χρόνο σας αργότερα σε μέρη που δεν θέλετε να πυροβολείτε.

Βάλτε τα πόδια σας στην οδό

Αναζητώντας ενδιαφέρουσες γωνίες για την φωτογραφία στην πόλη είναι σχεδόν αδύνατο, ενώ στρέφοντας το λαιμό σας έξω από το παράθυρο ενός ταξί. Κάντε μερικές περπάτημα για να βρείτε δροσερές ευκαιρίες φωτογραφίας. Δοκιμάστε μια ποικιλία γωνιών στην πόλη. Τραβήξτε και τις οριζόντιες και τις κάθετες φωτογραφίες. Ή δοκιμάστε να γυρίσετε από τη βάση ενός κτιρίου προς την κορυφή του κτιρίου, για να δημιουργήσετε μια δροσερή γωνία.

Μετακίνηση επάνω

Ανεβείτε όσο πιο ψηλά μπορείτε να τραβήξετε μερικές ενδιαφέρουσες γωνίες. Η κορυφή ενός γκαράζ ή ενός καταστρώματος παρατήρησης σε ένα ψηλό κτίριο θα σας δώσει μια εντελώς διαφορετική προοπτική σε ένα τοπίο της πόλης.

Ορισμένες πόλεις έχουν εταιρείες που προσφέρουν εκδρομές με ελικόπτερο που ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τραβήξετε μια επισκόπηση της πόλης. Ή αν η πόλη βρίσκεται σε μια κοιλάδα, ίσως ένας κοντινό βράχος ή ένας μεγάλος λόφος θα σας δώσει μια μεγάλη εικόνα της πόλης. Αυτοί οι τύποι γενικών φωτογραφιών μπορεί να είναι δύσκολο να φωτογραφηθούν, αλλά σίγουρα θα σας δώσουν μια εικόνα που ελάχιστοι άλλοι φωτογράφοι έχουν.

Έχετε έναν ευρυγώνιο φακό εύχρηστο

Αν θέλετε να καταλήξετε όσο το δυνατόν περισσότερη πόλη στην φωτογραφία σας, ίσως χρειαστεί να κάνετε λήψη με ευρυγώνιο φακό αντί για τηλεφακό.

Οι άνθρωποι είναι μέρος της πόλης, πάρα πολύ

Μην ξεχάσετε να φωτογραφίζετε εικόνες των ανθρώπων που είναι μέρος της πόλης. Κάθε περιοχή της πόλης έχει μερικούς μοναδικούς χαρακτήρες ή εικονικές αποθήκες και εστιατόρια με σπουδαίους ανθρώπους που μπορούν να σας βοηθήσουν να πείτε την ιστορία της πόλης. Απλά φροντίστε να λάβετε την κατάλληλη άδεια από οποιονδήποτε χρησιμοποιείτε σε μια φωτογραφία.

Ο καιρός είναι μέρος της ιστορίας της πόλης

Αναζητήστε έναν καιρό μοναδικό για την πόλη. Για παράδειγμα, αν μια πόλη έχει αρκετό χιόνι , κοιτάξτε να φωτογραφίζετε εικόνες της πόλης κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ή αν η πόλη είναι κοντά σε μια παραλία, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αυτή για να σας βοηθήσει να πείτε την ιστορία της πόλης. Εάν φωτογραφίζετε σε μια κακή καιρική ημέρα, βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφική μηχανή σας προστατεύεται από τα στοιχεία .

Προετοιμαστείτε για την αντίθεση

Τα μεγάλα κτίρια μπορούν να δημιουργήσουν κάποιες σκληρές συνθήκες φωτισμού λόγω των έντονων αντιθέσεων μεταξύ σκιών και φωτός. Δοκιμάστε μερικές διαφορετικές φωτογραφίες χρησιμοποιώντας μια ποικιλία ρυθμίσεων για να διασφαλίσετε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή έκθεση. Ψάξτε για κτίρια από γυαλί για να δημιουργήσετε μερικές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες αντανακλάσεων. Ωστόσο, φροντίστε να δοκιμάσετε μερικές διαφορετικές ρυθμίσεις και να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες για να βεβαιωθείτε ότι η έκθεση σας είναι σωστή.

Εξετάστε τις νύχτες φωτογραφίες

Ορισμένες πόλεις φαίνονται πολύ καλύτερα τη νύχτα από ό, τι κάνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εξετάστε τη λήψη ορισμένων νυχτερινών φωτογραφιών που αναδεικνύουν τα φώτα της πόλης, είτε φωτογραφίες γενικής εικόνας είτε εικόνες που επισημαίνουν συγκεκριμένες περιοχές της πόλης με κτίρια που έχουν μοναδικό φωτισμό.

Βρείτε τι κάνει την πόλη ειδικά

Τέλος, αναζητήστε πράγματα που είναι μοναδικά στην πόλη. Για παράδειγμα, ορισμένες πόλεις χρησιμοποιούν τέχνη της τέχνης σε όλη την πόλη, κάτι που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. Συλλέξτε μια σειρά από αυτές τις φωτογραφίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε μια παρουσίαση διαφανειών για την πόλη.