Οι 7 καλύτεροι φακοί ευρείας γωνίας να αγοράσουν το 2018 για DSLR

Κάντε τις δεξιότητές σας στο επόμενο επίπεδο

Όταν πρόκειται για φακούς ευρείας γωνίας, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να εξετάσουμε είναι η εστιακή απόσταση, η οποία απεικονίζεται σε χιλιοστά. Οι περισσότερες ευρείες γωνίες ορίζονται ως έχουν εστιακή απόσταση 35 mm ή λιγότερο και μπορεί να είναι φακοί πρωτεύοντος ή ζουμ. Αλλά προτού να περιορίσετε το εστιακό μήκος που θέλετε, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει πραγματικά με τη φωτογραφική μηχανή σας, η οποία μπορεί να είναι συμβατή ή όχι με οποιοδήποτε δεδομένο φακό. Μόλις το τετραγωνισμένο, μπορείτε να αρχίσετε να εστιάζετε σε πρόσθετα στοιχεία, όπως πρωτεύον ή ζουμ, ρυθμίσεις αυτόματης εστίασης και διάφραγμα. Παρακάτω, έχουμε συντάξει μια λίστα με τους καλύτερους φακούς ευρείας γωνίας για Canon , Nikon και άλλες κάμερες.

Ένας μαγικός συνδυασμός εξαιρετικής απόδοσης ευρείας γωνίας και χαμηλού φωτισμού, ο φακός Canon EF 16-35mm f / 4L IS USM αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τους ιδιοκτήτες DSLR της Canon. Ενσωματώντας την Οπτική Σταθεροποίηση Εικόνας, εξειδικευμένες επιστρώσεις για την ελαχιστοποίηση των φαντασμάτων και δύο στοιχεία UD για την ελαχιστοποίηση των παρεκκλίσεων της εικόνας, η Canon προσθέτει εσωτερική εστίαση και δακτυλίους USM για ακριβή και γρήγορη αυτόματη εστίαση. Η χειροκίνητη εστίαση πλήρους ώρας διατίθεται επίσης με ελάχιστη απόσταση εστίασης 0,92 ποδιών σε όλο το εύρος ζουμ του φακού.

Χτισμένο για όλες τις καιρικές συνθήκες, αυτός ο φακός της Canon είναι ανθεκτικός τόσο στη σκόνη όσο και στο νερό, γεγονός που του επιτρέπει να εκτελείται κάθε φορά σε επαγγελματικές και φιλικές προς τον καταναλωτή συνθήκες. Πέρα από την προστασία από τα στοιχεία, το κυκλικό άνοιγμα του φακού Canon και των εννέα λεπίδων του επιτρέπει την όμορφη, απαλή φωτογραφία φόντου.

Οι κριτικές αξιολογούν την απόδοση και τα αποτελέσματα της εικόνας, ακόμη και υπό τις χειρότερες συνθήκες φωτισμού και φωτογραφίας. Σε μόλις 1,4 λίβρες, ο φακός Canon EF 16-35mm θα γίνει γρήγορα ένα go-for για τους ιδιοκτήτες DSLR της Canon που αναζητούν τα καλύτερα στην ευρυγώνια φωτογραφία.

Μια επιλογή επιλογής για πολλούς ιδιοκτήτες DSLR της Canon, το EF S 10-22m f / 3.5-4.5 διαθέτει συνδυασμό ποιότητας εικόνας και οικονομικής προσιτότητας που το καθιστούν μια καταπληκτική επιλογή για καθημερινούς φακούς. Ενσωματώνει ένα οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, ανώτερη αυτόματη εστίαση και μια πλήρους απασχόλησης χειροκίνητη εστίαση με μια απλή στροφή ενός δακτυλίου προσθέτει καύσιμο στη φωτιά που αυτός ο φακός Canon είναι απαραίτητο.

Με ελάχιστη απόσταση μόλις 9,5 ίντσες για στενή εστίαση, τα θέματα τόσο μικρά όσο 3,6 x 5,4 ίντσες μπορούν να γεμίσουν το πλαίσιο. Το σχετικά μικρό μέγεθος έχει αυτόν τον φακό που ζυγίζει 0,85 λίβρες, γεγονός που το καθιστά περισσότερο από αρκετά ελαφρύ για να μεταφερθεί σε μια τσάντα. Οι ευρείες γωνίες από το εστιακό μήκος αυτού του φακού είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν ακόμη και επαγγελματίες φωτογράφους με ισοδυναμία με ζουμ 16-35mm. Τα τρία ασφαιρικά στοιχεία φακού, το στοιχείο Super-UD και το USM τύπου δαχτυλιδιών συμβάλλουν στη διασφάλιση της καταπληκτικής ποιότητας φωτογραφίας.

Παρόλο που δεν υπάρχει ενσωματωμένη σταθεροποίηση εικόνας, το ελαφρύ κτίριο θα πρέπει να διατηρεί το φακό σταθερό στο χέρι σας καθώς τραβάτε φωτογραφίες από ένα γάμο, αθλητικό γεγονός ή μια φωτογραφία τοπίου σε ένα εθνικό πάρκο.

Ένας καλός φακός είναι δύσκολο να βρεθεί με το φτηνό, και αν κατορθώσετε να βρείτε ένα, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν επενδύετε σε κάτι που πρόκειται να σπάσει μέσα σε λίγους μήνες. Γι 'αυτό, όταν μιλάτε για φακούς "προϋπολογισμού", μιλάτε πραγματικά για ένα εύρος τιμών από περίπου $ 150 έως $ 200. Μεταξύ αυτών των φακών, ο φακός Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f / 1,8G είναι ίσως ο καλύτερος ευρυγώνιος φακός που μπορείτε να βρείτε για τις κάμερες της Nikon. Έχει ένα τυπικό ευρυγώνιο εστιακό μήκος 35 χιλιοστών, το οποίο συμπίπτει στενά με το ανθρώπινο μάτι. Αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες θα αποκαλυφθούν αρκετά κοντά σε αυτό που φανταστήκατε - αυτό είναι, φυσικά, εάν ξέρετε τι κάνετε. Αυτός ο βασικός φακός έχει επίσης μέγιστο άνοιγμα f / 1,8 και ελάχιστο f / 22. Υπάρχει ένας υπερηχητικός μηχανισμός αυτόματης εστίασης (AF) με χειροκίνητη εστίαση πλήρους απασχόλησης. Και το όλο πράγμα μπορεί να βρεθεί για λίγο κάτω από $ 200.

Για τη βέλτιστη εξαιρετικά ευρεία γωνία που είναι διαθέσιμη σήμερα, η Sigma 8-16mm f / 4,5-5,6 DC HSM FLD AF αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τους ιδιοκτήτες Canon, Nikon, Pentax και Sony DSLR. Ένας μοναδικός φακός, ο Sigma είναι ο πρώτος που προσφέρει ένα ελάχιστο εστιακό μήκος μόλις 8mm. Σχεδιασμένο με αισθητήρες εικόνας APS-C, ο φακός προσφέρει ένα ισοδύναμο οπτικό πεδίο με φακούς 12-24mm.

Ενσωματώντας τα νέα γυάλινα στοιχεία FLD της Sigma, ο φακός βοηθά στην αντιστάθμιση της απόχρωσης του χρώματος και της διόρθωσης χρώματος ενώ παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα εικόνας σε όλο το εύρος ζουμ. Η συμπερίληψη της τεχνολογίας HSM επιτρέπει στο ζουμ αυτόματης εστίασης να είναι μηχανικό και χειροκίνητο, με ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 9,4 ίντσες από ένα θέμα.

Τελικά, η Sigma δημιούργησε ένα φακό που υπερέχει στη λήψη τοπίου, συλλαμβάνοντας αρχιτεκτονική, εσωτερικούς χώρους, φωτορεπορτάζ, φωτογραφικό γάμο και πολλά άλλα. Το βάρος 1,22 λιβρών και 4,17 ίντσες σε μήκος το καθιστούν συμπαγές και φορητό, οπότε ταιριάζει απόλυτα σε μία τσάντα, σακίδιο ή ειδική τσάντα κάμερας.

Αν θέλετε να καταγράψετε την εκπληκτική μεγαλοπρέπεια του Grand Canyon ή κάποια άλλη γραφική όψη, ίσως θέλετε έναν φακό εξαιρετικά ευρείας γωνίας, ο οποίος τυπικά ορίζεται ως οποιοσδήποτε φακός με εστιακή απόσταση μικρότερη από 15 mm. Για τους σκοπευτές της Nikon, υπάρχει το Sigma 10-20mm f / 3.5 EX DC HSM. Το σταθερό διάφραγμα και το εξαιρετικά σύντομο εστιακό εύρος το καθιστούν ιδανικό για τοπία και αρχιτεκτονική, αλλά μπορεί επίσης να είναι κατάλληλη για επαγγελματίες που γυρίζουν πορτρέτα. Έχει ένα υπερ-ηχητικό μοτέρ για ήσυχη και σούπερ γρήγορη αυτόματη εστίαση, καθώς και μια κουκούλα με πέταλο που αποκλείει το επιπλέον φως και κόβει την εσωτερική αντανάκλαση. Πρόκειται για έναν ευρύχωρο φακό ευρείας γωνίας, αλλά η τεχνική πίσω από αυτές τις μικρές συσκευές είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο έμπειρους φωτογράφους. Υπάρχουν επίσης στυλ για Canon, Pentax και Sony DSLRs. Μπορεί να μην είναι ένας καλός φακός γενικής χρήσης, αλλά είναι σίγουρα μια ιδανική επιλογή για μια αυξανόμενη συλλογή φακών.

Μια άλλη φιλική προς τον προϋπολογισμό επιλογή για τους σκοπευτές της Canon, το EF-S 24mm f / 2.8 STM είναι αρκετά ευπροσάρμοστο για την κατηγορία ευρείας γωνίας. Έχει εστιακό μήκος 24 mm και μέγιστο άνοιγμα f / 2.8. Είναι ο πιο λεπτός και ελαφρύτερος φακός στη σειρά φακών Canon EF-S. Έχει επίσης πλήρη χειροκίνητη εστίαση ενώ βρίσκεστε στη λειτουργία One Shot AF (αυτόματη εστίαση). Παράγει αστρικές εικόνες με γρήγορη αυτόματη εστίαση και είναι αρκετά μικρό για να χωρέσει σε οποιαδήποτε τσάντα κιτ. Η τιμή είναι τέτοια που δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πάρα πολύ για τη λύπη της αγοράς, ιδιαίτερα εάν είστε ένας πολύ ενεργός φωτογράφος με μια εκτεταμένη συλλογή φακών. Σκεφτείτε αυτό μια σταθερή επιλογή αν είστε shooter της Canon που θέλει να αγοράσει τον πρώτο σας ευρυγώνιο φακό, αλλά δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Η Sigma αναβάθμισε τον ήδη διασημόνιστο φακό ευρυγώνιου ζουμ Mark II με τη νέα έκδοση Art. Το αθλητικό γυαλί χαμηλής διασποράς φακών με πολυστρωματική επικάλυψη που ελαχιστοποιεί την παραμόρφωση και παρουσιάζει το μέγιστο αντίθεση. Ο φακός είναι επίσης ανθεκτικός, με επιχρίσματα από φθόριο και εμπρός και πίσω στοιχεία, καθώς και με στεγανοποίηση με καιρικές συνθήκες.

Μια άλλη σημαντική αναβάθμιση αλλάζει το διάφραγμα από af / 4-5,6 μεταβλητή βαθμολογία σε μια σταθερή f / 4, η οποία, μαζί με μια πολύ βελτιωμένη οπτική διαδρομή, παράγει εντυπωσιακά πλάνα τοπίου. Δεδομένου ότι έχει f / 4 διάφραγμα σε όλο το εύρος ζουμ, είναι μια πλήρη στάση πιο φωτεινή από ό, τι πριν, η οποία παρέχει στους φωτογράφους μεγαλύτερη ταχύτητα κλείστρου που είναι ιδανική για τη φύση και την πόλη. Ο φακός έχει μεγέθυνση έως 4,9x, με την τεχνολογία Hyper-Sonic Motor που επιτρέπει την ηρεμία και την γρήγορη αυτόματη εστίαση ακόμα και όταν απομακρύνετε εικόνες από απόσταση.

Αποκάλυψη

Οι συγγραφείς εμπειρογνωμόνων μας δεσμεύονται να ερευνήσουν και να γράψουν στοχαστικές και ανεξάρτητες δημοσιεύσεις για τα καλύτερα προϊόντα για τη ζωή σας και την οικογένειά σας. Εάν σας αρέσει αυτό που κάνουμε, μπορείτε να μας υποστηρίξετε μέσω των συνδέσμων που επιλέξαμε, που μας κερδίζουν προμήθεια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης .