Τρόποι για την επίλυση προβλημάτων με το iPhone App Remote

Η σύνδεση του iPhone ή του iPod touch με τον υπολογιστή σας ή η Apple TV ή η iTunes βιβλιοθήκη χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Remote είναι συνήθως αρκετά εύκολη. Ωστόσο, μερικές φορές - ακόμα και όταν ακολουθείτε τα κατάλληλα βήματα σύνδεσης - δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη σύνδεση ή τον έλεγχο οτιδήποτε. Αν αντιμετωπίζετε αυτήν την κατάσταση, δοκιμάστε αυτά τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων:

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τελευταίο λογισμικό

Οι νέες εκδόσεις λογισμικού φέρνουν νέες δυνατότητες και διορθώνουν σφάλματα, αλλά μερικές φορές προκαλούν επίσης προβλήματα όπως ασυμβατότητες με παλαιότερο υλικό ή λογισμικό. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την απομακρυσμένη λειτουργία, το πρώτο, απλούστερο βήμα για την επίλυσή του είναι να διασφαλίσετε ότι όλες οι συσκευές και τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε είναι ενημερωμένα.

Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι το λειτουργικό σας σύστημα iPhone και η έκδοση του Remote σας είναι το πιο πρόσφατο, καθώς και να αποκτήσετε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Apple TV OS και του iTunes, ανάλογα με το τι χρησιμοποιείτε.

Χρησιμοποιήστε το ίδιο δίκτυο Wi-Fi

Αν έχετε όλο το σωστό λογισμικό αλλά δεν έχετε καμία σύνδεση, βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας και η βιβλιοθήκη Apple TV ή iTunes που προσπαθείτε να ελέγξετε βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Οι συσκευές πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο για να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή

Εάν έχετε το σωστό λογισμικό και είστε στο ίδιο δίκτυο αλλά δεν έχετε καμία σύνδεση, το πρόβλημα μπορεί να είναι πολύ εύκολο να διορθωθεί. Ορισμένοι ασύρματες δρομολογητές μπορούν να έχουν προβλήματα λογισμικού που προκαλούν προβλήματα επικοινωνίας. Αυτά τα ζητήματα συχνά καθορίζονται με την απλή επανεκκίνηση του δρομολογητή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να το κάνετε αποσυνδέοντας το δρομολογητή, περιμένοντας μερικά δευτερόλεπτα και μετά συνδέοντάς το ξανά.

Ενεργοποιήστε την Αρχική κατανομή

Το Remote βασίζεται σε μια τεχνολογία της Apple που ονομάζεται Home Sharing για επικοινωνία με τις συσκευές που ελέγχει. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να ενεργοποιηθεί η Αρχική κατανομή σε όλες τις συσκευές για να λειτουργήσει το Remote. Εάν αυτές οι πρώτες προσεγγίσεις δεν το λύσουν, το επόμενο στοίχημά σας είναι να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο το Home Sharing:

Ρυθμίστε ξανά απομακρυσμένα

Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε τύχη, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε να ρυθμίσετε το Remote από το μηδέν. Να κάνω αυτό:

  1. Διαγραφή απομακρυσμένου από το iPhone σας
  2. Επαναλάβετε την αποστολή
  3. Αγγίξτε το για να ξεκινήσετε την εφαρμογή
  4. Ενεργοποιήστε την Αρχική κατανομή και συνδεθείτε στον ίδιο λογαριασμό με τον υπολογιστή σας Mac ή Apple TV
  5. Συνδέστε το τηλεχειριστήριο με τις συσκευές σας (αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την εισαγωγή τετραψήφιου κωδικού PIN).

Με αυτό το πλήρες, θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Remote.

Αναβαθμίστε το AirPort ή το Time Capsule

Εάν και αυτό δεν λειτουργεί, το πρόβλημα μπορεί να μην είναι καθόλου με το Remote. Αντίθετα, το πρόβλημα ενδέχεται να υπάρχει με το υλικό ασύρματης δικτύωσης. Εάν ο σταθμός βάσης AirPort Wi-Fi ή το Time Capsule με ενσωματωμένο AirPort δεν λειτουργεί πλέον, θα μπορούσαν να παρεμβαίνουν στην απομακρυσμένη λειτουργία και η Apple TV ή το Mac να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Οδηγίες για την αναβάθμιση του λογισμικού AirPort και Time Capsule

Επανασυναρμολογήστε το τείχος προστασίας

Αυτό είναι το πιο δύσκολο μέτρο αντιμετώπισης προβλημάτων, αλλά αν δεν λειτουργήσει άλλο, ελπίζουμε ότι αυτό θα συμβεί. Ένα τείχος προστασίας είναι ένα πρόγραμμα ασφαλείας που οι περισσότεροι υπολογιστές έρχονται με αυτές τις μέρες. Μεταξύ άλλων, εμποδίζει άλλους υπολογιστές να συνδεθούν με τη δική σας χωρίς την άδειά σας. Ως αποτέλεσμα, μπορεί μερικές φορές να εμποδίσει το iPhone σας να συνδεθεί στο Mac σας.

Αν έχετε ακολουθήσει όλα τα βήματα σύνδεσης του τηλεχειριστηρίου στον υπολογιστή σας, αλλά το Remote λέει ότι δεν μπορεί να βρει τη βιβλιοθήκη σας, ανοίξτε το πρόγραμμα τείχους προστασίας (στα Windows υπάρχουν δεκάδες, στο Mac, πηγαίνετε στις Προτιμήσεις συστήματος -> Ασφάλεια -> Firewall ).

Στο τείχος προστασίας σας, δημιουργήστε έναν νέο κανόνα που επιτρέπει ειδικά τις εισερχόμενες συνδέσεις στο iTunes. Αποθηκεύστε αυτές τις ρυθμίσεις και δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το Remote για να συνδεθείτε ξανά στο iTunes.

Εάν δεν λειτουργεί κανένα από αυτά τα μέτρα, μπορεί να έχετε ένα πιο περίπλοκο πρόβλημα ή μια αποτυχία υλικού. Επικοινωνήστε με την Apple για περισσότερη υποστήριξη.