Τι είναι ένα αρχείο ESD;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ESD

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ESD είναι ένα αρχείο που έχει ληφθεί χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική εφαρμογή λήψης λογισμικού της Microsoft, οπότε το ίδιο το αρχείο ονομάζεται αρχείο λήψης ηλεκτρονικού λογισμικού Windows. Ένα αρχείο ESD αποθηκεύει ένα κρυπτογραφημένο αρχείο μορφής απεικόνισης των Windows (.WIM).

Ενδέχεται να δείτε αυτόν τον τύπο αρχείου ESD κατά την αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος των Windows. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν κάνετε λήψη ενός αρχείου εικόνας από τον ιστότοπο της Microsoft για να εγκαταστήσετε κάτι παρόμοιο με τα Windows 10 .

Άλλα αρχεία ESD ενδέχεται να είναι εντελώς άσχετα και να αντιπροσωπεύουν ένα αρχείο ερευνών ExpertScan. Αυτός ο τύπος αρχείου ESD χρησιμοποιείται με το λογισμικό Expert Scan για την αποθήκευση ερευνών, φορμών και / ή αναφορών.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ESD

Τα αρχεία ESD που προέρχονται από τη Microsoft και χρησιμοποιούνται κατά την εγκατάσταση αναβαθμίσεων λογισμικού δεν πρέπει να ανοίγονται με το χέρι (εκτός αν τα μετατρέπετε όπως περιγράφεται παρακάτω). Αντίθετα, τα Windows τα χρησιμοποιούν εσωτερικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενημέρωσης.

Συχνά αποθηκεύονται μαζί με αρχεία WIM (Format Imaging Windows) στο φάκελο \ AppData \ Local \ Microsoft \ του χρήστη, κάτω από τον υποφάκελο \ WebSetup \ Download \ .

Τα αρχεία εγγράφων της Έρευνας ExpertScan που έχουν την επέκταση του αρχείου .ESD μπορούν να ανοίξουν με το Expert Scan, ένα πρόγραμμα από το AutoData.

Σημείωση: Το άλλο λογισμικό μπορεί επίσης να χρησιμοποιεί αρχεία ESD, αλλά ούτε για αναβαθμίσεις λογισμικού ούτε αρχεία εγγράφων. Εάν καμία από τις παραπάνω ιδέες δεν λειτουργεί για να ανοίξετε το αρχείο ESD που έχετε, είναι πιθανό ότι δεν υπάρχει σε καμία μορφή.

Σε αυτό το σημείο, είναι πιθανώς έξυπνο να δοκιμάσετε το αρχείο ESD σε έναν επεξεργαστή κειμένου . Εάν το αρχείο είναι γεμάτο με ευανάγνωστο κείμενο, τότε το αρχείο ESD σας συμβαίνει να είναι ένα αρχείο κειμένου , οπότε ο επεξεργαστής κειμένου μπορεί βεβαίως να χρησιμοποιηθεί για να το ανοίξει και να το διαβάσει. Ωστόσο, εάν μόνο μερικά από τα κείμενα είναι αναγνώσιμα, μπορείτε να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες που μπορείτε να διαβάσετε για να ερευνήσετε ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή αυτού του αρχείου ESD. είναι πιθανό ότι το ίδιο πρόγραμμα που το έχτισε είναι επίσης ικανό να το ανοίξει.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο ESD, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία ESD, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ESD

Wim Converter είναι ένα δωρεάν εργαλείο που μετατρέπει τα αρχεία Microsoft ESD σε WIM ή SWM (ένα αρχείο WIM split). Το δωρεάν πρόγραμμα NTLite μπορεί να αποθηκεύσει ένα αρχείο ESD και στο WIM.

Το δωρεάν εργαλείο ESD Decrypter μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή ενός ESD σε ISO . Επειδή αυτό το πρόγραμμα μεταφορτώνεται μέσω αρχείου ZIP , μπορεί να χρειαστείτε ένα δωρεάν εργαλείο εξαγωγής αρχείων όπως το 7-Zip για να το ανοίξετε.

Σημείωση: Το ESD Decrypter είναι ένα πρόγραμμα γραμμής εντολών , οπότε σίγουρα δεν είναι τόσο απλό να το χρησιμοποιήσετε ως πρόγραμμα με γραφικό περιβάλλον εργασίας. Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ χρήσιμο αρχείο ReadMe.txt που συνοδεύει τη λήψη, η οποία θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να μετατρέψετε το αρχείο ESD.

Αν είστε τελικά μετά από έναν τρόπο εκκίνησης σε ένα αρχείο ESD, ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες για να μετατρέψετε το ESD σε ISO και, στη συνέχεια, να διαβάσετε πώς να εγγράψετε ένα αρχείο ISO σε μια μονάδα USB ή πώς να εγγράψετε ένα αρχείο ISO σε ένα DVD . Θα χρειαστεί επίσης να αλλάξετε τη σειρά εκκίνησης στο BIOS , ώστε ο υπολογιστής σας να εκκινήσει στον δίσκο ή στη μονάδα flash .

Έρευνες ExpertScan Τα αρχεία εγγράφων μπορούν να εξαχθούν σε PDF χρησιμοποιώντας το λογισμικό Expert Scan που αναφέρεται παραπάνω.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν κανένα από τα παραπάνω προγράμματα δεν σας βοηθά να ανοίξετε το αρχείο σας, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μην ασχολείστε πραγματικά με ένα αρχείο ESD, κάτι που μπορεί να συμβεί αν έχετε διαβάσει εσφαλμένα την επέκταση αρχείου.

Για παράδειγμα, τα αρχεία EDS φαίνεται να σχετίζονται με αρχεία ESD, αλλά επειδή οι επεκτάσεις αρχείων είναι στην πραγματικότητα διαφορετικές, είναι μια καλή ένδειξη ότι οι μορφές είναι διαφορετικές, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται διαφορετικά προγράμματα για να εργαστούν.

Αν διαπιστώσετε ότι το επίθημα στο αρχείο σας δεν διαβάζει ".ESD", διερευνήστε την επέκταση αρχείου που χρειάζεται να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα που είναι σε θέση να το ανοίξει ή να το μετατρέψει.

Εάν, ωστόσο, έχετε ένα αρχείο ESD, αλλά δεν λειτουργεί όπως νομίζετε ότι πρέπει, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου ESD και σε ποια μορφή νομίζετε ότι το αρχείο ESD είναι πιθανό και τότε θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.