Η υπηρεσία SkypeOut

Εάν θέλετε να τηλεφωνήσετε κάποιον από το Skype softphone χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας το SkypeOut, το οποίο σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις μόνο σε οποιονδήποτε με τηλέφωνο ή κινητό τηλέφωνο PSTN και όχι μόνο χρήστη Skype softphone.

Το σπουδαίο πράγμα για το SkypeOut είναι ότι μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις σε ανθρώπους οπουδήποτε στον κόσμο σε τοπικές τιμές και μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις και ενώ βρίσκεστε εν κινήσει.

Πως δουλεύει?

Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε κλήσεις SkypeOut, αγοράζετε πιστωτική κλήση (υπολογίζεται σε λεπτά), παρόμοια με τις κάρτες τηλεφωνικής κλήσης. Έτσι, μπορείτε να καλέσετε οποιονδήποτε, αν το συγκεκριμένο άτομο έχει λογαριασμό στο Skype ή όχι.

Απλώς καλέστε τον αριθμό τηλεφώνου του ατόμου που θέλετε να καλέσετε χρησιμοποιώντας τη διασύνδεση Skype softphone και μιλήστε. Το άλλο πρόσωπο δεν θα γνωρίζει καν αν σας καλεί χρησιμοποιώντας το Skype.

Από τεχνική άποψη, τα κανάλια Skype πραγματοποιούν όλες τις κλήσεις του SkypeOut σε πύλες, οι οποίες στη συνέχεια κατευθύνουν τις κλήσεις προς τις υπηρεσίες PSTN ή κινητής τηλεφωνίας. Επομένως, αυτό που πληρώνετε είναι η χρέωση ενοικίασης των πύλων.

Πόσο κοστίζει?

Πολύ φθηνό. Υπάρχει η συνολική τιμή και η τοπική τιμή και ο ρυθμός σε άλλους προορισμούς. Το παγκόσμιο ποσοστό είναι ένα ενοποιημένο επιτόκιο για μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Αργεντινή (Αυστραλία), η Αυστραλία, η Αυστρία, το Βέλγιο, ο Καναδάς, ο Καναδάς (κινητά τηλέφωνα), η Χιλή, η Κίνα (Πεκίνο, κινητά τηλέφωνα), τη Δανία, την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, το Χονγκ Κονγκ, το Χονγκ Κονγκ (κινητά τηλέφωνα), την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Μεξικό (Μεξικό, Μοντερέι), την Ολλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, Πορτογαλία, Ρωσία (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη), Σιγκαπούρη, Σιγκαπούρη (κινητά τηλέφωνα), Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊβάν, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες (εκτός από την Αλάσκα και τη Χαβάη).

Το συνολικό επιτόκιο είναι 0,017 ευρώ ανά λεπτό, το οποίο είναι περίπου το ίδιο με 0,021 ή 0,012.

Για άλλους προορισμούς, υπάρχουν και άλλες διαφορετικές τιμές. Ο κατάλογος είναι τεράστιος. Ελέγξτε το εδώ.

Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να προσθέσετε το ποσοστό ΦΠΑ στο κόστος σας εάν η διεύθυνσή σας χρέωσης βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αριθ. 911

Θα πρέπει επίσης να σημειώσετε ότι οι κλήσεις έκτακτης ανάγκης δεν είναι δυνατές με το Skype. Αν πληκτρολογήσετε 911, δεν θα συνδεθείτε. Το Skype λέει ξεκάθαρα ότι "το Skype δεν είναι υπηρεσία αντικατάστασης τηλεφωνίας και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κλήσεις έκτακτης ανάγκης".