Το Android Wear εναντίον της Apple Watch: Συγκρίνοντας το λογισμικό

Συγκρίνοντας τις δύο κορυφαίες φορητές πλατφόρμες.

Έτσι θέλετε ένα smartwatch αλλά δεν είστε σίγουροι ποιος θα επιλέξει. Το πρώτο βήμα στο ταξίδι αγορών σας θα πρέπει να αποφασίσετε για ένα φορητό λειτουργικό σύστημα. Και ενώ υπάρχουν αρκετές συσκευές που χρησιμοποιούν το ιδιόκτητο λογισμικό τους, οι κυριότερες πλατφόρμες smartwatch είναι το Android Wear της Google και το Apple Watch της Apple. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά τα δύο φορητά λειτουργικά συστήματα!

Συμβατότητα συσκευής

Πρώτο πράγμα είναι το πρώτο: Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το smartwatch σας, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί με το smartphone σας. Το Smartwatches συνδέεται με το τηλέφωνό σας μέσω Bluetooth για να φέρει ειδοποιήσεις και άλλες λειτουργίες στην οθόνη του ρολογιού σας και αυτό λειτουργεί μόνο όταν οι συσκευές είναι συμβατές.

Εάν διαθέτετε ένα κινητό τηλέφωνο Android, θα χρειαστείτε ένα smartwatch που θα τρέχει το λειτουργικό σύστημα Android Wear της Google, για να αποκομίσετε τα οφέλη των ειδοποιήσεων με το χέρι του Google Now στον καρπό σας. Ομοίως, εάν εξετάζετε το Apple Watch, έχει πραγματικά νόημα μόνο αν έχετε iPhone (έκδοση 5 και μεταγενέστερη).

Διεπαφή

Το Android Wear αντλεί έντονα από το Google Now , το έξυπνο "προσωπικό βοηθό" που παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τον καιρό, τη μετακίνηση, τις πρόσφατες αναζητήσεις σας από την Google και πολλά άλλα. Εάν διαθέτετε ένα smartwatch Android Wear, μπορείτε να αναμένετε ότι οι ενημερώσεις βάσει περιβάλλοντος θα εμφανιστούν στην οθόνη. Επιπλέον, η πλοήγηση στη διεπαφή Android Wear είναι εύκολη. απλά σύρετε για να μετακινηθείτε από μια οθόνη στην άλλη.

Το Apple Watch UI είναι αρκετά διαφορετικό από το interface Android Wear. Για μια, στην αρχική οθόνη εμφανίζεται η ώρα καθώς και οι εγκατεστημένες εφαρμογές σας (που αντιπροσωπεύονται από εικονίδια σε μορφή φυσαλίδων). Είναι μια ελκυστική και πολύχρωμη ρύθμιση, αν και μπορεί να φαίνεται πολύ απασχολημένη σε μερικούς χρήστες. Για να μεταβείτε σε μια εφαρμογή, πατήστε απλά το εικονίδιό της. Για να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη, πιέζετε το "ψηφιακό στέμμα", ένα nub στο πλάι της επιφάνειας του ρολογιού που μπορεί επίσης να μετακινηθεί και να μεγεθυνθεί και να εξαφανιστεί από το περιεχόμενο της οθόνης.

Όπως και το Android Wear της Google, το διεπαφή της Apple Watch ενσωματώνει γρήγορη πλοήγηση για εύκολες και γρήγορες πληροφορίες και ενημερώσεις από τις εφαρμογές σας. Παρεμπιπτόντως, η Apple ονομάζει αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα. Για να τα δείτε, σύρετε προς τα επάνω στην οθόνη του ρολογιού. Από εκεί, μπορείτε να περάσετε από διάφορες ειδοποιήσεις ή να πατήσετε ένα για να μεταβείτε σε μια εφαρμογή για περισσότερες πληροφορίες.

Φωνητικός έλεγχος

Το Android Wear προσφέρει υποστήριξη για μια πληθώρα φωνητικών εντολών που λειτουργούν ως συντομεύσεις στο smartwatch σας. Μπορείτε να ορίσετε υπενθυμίσεις, να στείλετε σύντομα μηνύματα κειμένου και να τραβήξετε τις οδηγίες. Δεν υπάρχει ενσωματωμένο ηχείο, αλλά μπορείτε τεχνικά να απαντήσετε σε μια κλήση από το ρολόι.

Με το Apple Watch, μπορείτε να απαντήσετε σε μηνύματα μέσω φωνητικής υπαγόρευσης και μπορείτε να ζητήσετε ερωτήσεις από το Siri όπως ακριβώς μπορείτε στο iPhone. Μπορείτε να κάνετε μια γρήγορη κλήση χάρη στο ενσωματωμένο ηχείο, αν και η κριτική επιτροπή είναι έξω για το πόσο καλά λειτουργεί αυτό.

Εφαρμογές

Τόσο το Android Wear όσο και το Apple Watch έχουν πολλές συμβατές εφαρμογές και ο αριθμός τους θα συνεχίσει να αυξάνεται μόνο. Υπάρχει μια αποκλειστική ενότητα Android Wear στο Google Play Store και εδώ θα βρείτε το Amazon και τη δημοφιλή εφαρμογή Strava. Το Apple Watch έχει πολλές εφαρμογές υψηλού προφίλ στο οπλοστάσιό του, συμπεριλαμβανομένου ενός από τα Starwood Hotels που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανοίξει το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας. Και με την εφαρμογή American Airlines, οι χρήστες της Apple Watch θα μπορούν να ανιχνεύουν κάρτες επιβίβασης από τους καρπούς τους.

Η κατώτατη γραμμή

Και οι δύο πλατφόρμες έχουν τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους. Από τώρα, το Apple Watch υποστηρίζει περισσότερες από τις εφαρμογές που πιθανόν να χρησιμοποιείτε και προσφέρει ένα μοναδικό, εντυπωσιακό περιβάλλον. Το Android Wear της Google, από την άλλη πλευρά, έχει μια πιο καθαρή εμφάνιση και μια ευρύτερη ποικιλία επιλογών φωνητικού ελέγχου.

Αν είστε έτοιμοι να αγοράσετε ένα smartwatch, τελικά καταλήγει σε ποιο smartphone έχετε ήδη και ποια χαρακτηριστικά έχουν μεγαλύτερη σημασία για εσάς. Σε κάθε περίπτωση, περιμένετε να δείτε βελτιώσεις και στις δύο πλατφόρμες στη γραμμή.