Πώς να προσθέσετε ένα παχύ περίγραμμα για να πληκτρολογήσετε στο Photoshop

Περιγράψτε κείμενο και άλλα αντικείμενα για να δημιουργήσετε γραφικά στοιχεία

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δημιουργήσετε κείμενο στο Photoshop, αλλά οι περισσότεροι απαιτούν να κάνετε το κείμενο. Ακολουθεί μια τεχνική για ένα παχύ περίγραμμα που επιτρέπει στον τύπο να παραμείνει επεξεργάσιμος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική για να προσθέσετε ένα περίγραμμα σε οποιοδήποτε αντικείμενο ή επιλογή, όχι μόνο κείμενο. Ωστόσο, αν δεν χρησιμοποιείτε μια πολύ παλιά έκδοση του Photoshop, το φαινόμενο στρώματος "Stroke" είναι ένας καλύτερος τρόπος για να προσθέσετε περιγράμματα σε αντικείμενα στο Photoshop 6 ή μεταγενέστερα. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, το "εγκεφαλικό επεισόδιο" είναι απλώς ένας άλλος τρόπος να πούμε το περίγραμμα στη φρασεολογία του Photoshop.

Απλά να θυμάστε ότι προσθέτοντας ένα εγκεφαλικό επεισόδιο στο κείμενο δεν θεωρείται ακριβώς ως μια βέλτιστη πρακτική. Το μόνο που τείνει να κάνει είναι να κάνει το κείμενο πιο τολμηρό και να κάνει το κείμενο δυσανάγνωστο. Αυτή είναι μία από αυτές τις τεχνικές που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο όταν το κείμενο πρέπει να θεωρείται γραφικό στοιχείο. Ακόμα και τότε, αν δεν υπάρχει ένας έγκυρος και επιτακτικός λόγος για να γίνει αυτό, να είναι λεπτή.

Πώς να προσθέσετε ένα παχύ περίγραμμα για να πληκτρολογήσετε στο Photoshop

Αυτό είναι εύκολο και πρέπει να διαρκέσει περίπου 2 λεπτά.

  1. Επιλέξτε το εργαλείο τύπου και δημιουργήστε το κείμενό σας.
  2. Με το επιλεγμένο Layer Layer , επιλέξτε Stroke από το μενού Fx .
  3. Όταν ανοίγει το παράθυρο διαλόγου Στυλ στρώματος , βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το Stroke .
  4. Ρυθμίστε το πλάτος στο επιθυμητό ποσό χρησιμοποιώντας είτε το ρυθμιστικό είτε εισάγοντας τη δική σας τιμή.
  5. Επιλέξτε μια θέση για τη διαδρομή. ( Ας υποθέσουμε ότι έχετε προσθέσει εγκεφαλικό επεισόδιο 20 εικονοστοιχείων. ) Υπάρχουν τρεις επιλογές.
    1. Το πρώτο είναι Μέσα . Αυτό σημαίνει ότι η διαδρομή θα τοποθετηθεί μέσα στις άκρες της επιλογής.
    2. Το δεύτερο είναι το Κέντρο . Αυτό σημαίνει ότι η διαδρομή θα εμφανιστεί 10 εικονοστοιχεία μέσα και έξω από την επιλογή.
    3. Το τρίτο είναι το Outside το οποίο θα τρέξει το κτύπημα κατά μήκος του εξωτερικού άκρου της επιλογής.
  6. Λειτουργία συγχώνευσης : Οι επιλογές εδώ καθορίζουν τον τρόπο αλληλεπίδρασης της έγχρωμης διαδρομής με τα χρώματα κάτω από τη διαδρομή . Αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό αν το κείμενο τοποθετείται πάνω σε μια εικόνα.
  7. Η αδιαφάνεια ρυθμίζει την τιμή διαφάνειας για τη διαδρομή.
  8. Κάντε κλικ μία φορά στο τσιπ χρώματος για να ανοίξετε το πρόγραμμα επιλογής χρωμάτων. Επιλέξτε ένα χρώμα για τη διαδρομή ή επιλέξτε ένα χρώμα από την υποκείμενη εικόνα.
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Πώς να προσθέσετε πολύ γρήγορα ένα χοντρό περίγραμμα για να πληκτρολογήσετε στο Photoshop

Αν είστε πραγματικά τεμπέλης ή πιεσμένος για το χρόνο, εδώ είναι ένας άλλος τρόπος. Αυτή η μέθοδος είναι γελοία εύκολη και διαρκεί περίπου 45 δευτερόλεπτα.

  1. Επιλέξτε το εργαλείο οριζόντιας μάσκας τύπου .
  2. Κάντε κλικ μία φορά στον καμβά και εισάγετε το κείμενό σας. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι ο καμβάς έγινε κόκκινος και η υποκείμενη εικόνα εμφανίστηκε μέσα από την πληκτρολόγηση. Αυτό είναι μόνο το Photoshop που σας δείχνει τη μάσκα.
  3. Πατήστε το πλήκτρο Command (Mac) ή / Control και εμφανίζεται ένα πλαίσιο οριοθέτησης. Με το πάτημα του πλήκτρου, μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος, να παραμορφώσετε ή να περιστρέψετε το κείμενο.
  4. Μεταβείτε στο εργαλείο Μετακίνηση και το κείμενο εμφανίζεται ως επιλογή. Από εκεί μπορείτε να προσθέσετε μια διαδρομή στην επιλογή.

Δεν χρειάζεται πάντα να προσθέσετε μια σταθερή διαδρομή στην επιλογή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο.

  1. Δημιουργήστε το περίγραμμα κειμένου χρησιμοποιώντας μία από τις δύο τεχνικές που εμφανίζονται.
  2. Ανοίξτε τον πίνακα διαδρομής επιλέγοντας Παράθυρο > Διαδρομές .
  3. Επιλέξτε την επιλογή Δημιουργία διαδρομής εργασίας από το κάτω μέρος του πλαισίου Διαδρομές. Αυτό θα οδηγήσει σε μια νέα διαδρομή με το όνομα "Work Path".
  4. Επιλέξτε το εργαλείο βούρτσας .
  5. Στις επιλογές του Photoshop κάντε κλικ μία φορά στο εικονίδιο Brush (Βούρτσα) για να ανοίξετε τα Brushes που έχετε στη διάθεσή σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε τον πίνακα "Βούρτσα" για να επιλέξετε μια κατάλληλη βούρτσα .
  6. Κάντε διπλό κλικ στο τσιπ χρώματος προσκηνίου στα εργαλεία για να ανοίξετε τον επιλογέα χρωμάτων. Επιλέξτε ένα χρώμα για το πινέλο.
  7. Στον πίνακα "Διαδρομές", με το μονοπάτι που επιλέξατε, κάντε κλικ μία φορά στη διαδρομή Stroke με εικονίδιο βούρτσας (ο συμπαγής κύκλος). Η διαδρομή της βούρτσας εφαρμόζεται στη διαδρομή.

Συμβουλές:

  1. Εάν επεξεργαστείτε το κείμενο, θα πρέπει να απορρίψετε το στρώμα περιγράμματος και να το ξαναδημιουργήσετε.
  2. Για ένα λεπτότερο περίγραμμα, προτιμάται η μέθοδος επιδράσεων στρώματος (βλ. Σχετικές πληροφορίες παρακάτω).
  3. Για στρογγυλεμένο περίγραμμα, ρυθμίστε τη λειτουργία μείγματος στρώσεων για να διαλύσετε και να μειώσετε την αδιαφάνεια.
  4. Για ένα περίγραμμα γεμάτο κλίση, κάντε κλικ με το Ctrl (κάντε κλικ με εντολή στο Mac) στο στρώμα περιγράμματος και συμπληρώστε την επιλογή με μια κλίση.
  5. Αν έχετε λογαριασμό Creative Cloud, ανοίξτε τη Δημιουργική Cloud Library και κάντε διπλό κλικ σε μια βούρτσα που έχετε δημιουργήσει για να την εφαρμόσετε σε μια διαδρομή. οι βούρτσες δημιουργούνται εύκολα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Adobe Capture που είναι διαθέσιμη για συσκευές Android και iOS.