Οι 5 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές αντιμετώπισης ιών για Android κινητά τηλέφωνα

Ασφαλίστε τα αρχεία σας και προστατεύστε το απόρρητο από το τηλέφωνό σας

Μια εφαρμογή antivirus για τη συσκευή σας Android μπορεί να καθαρίσει τους ιούς, τα trojans, τις κακόβουλες διευθύνσεις URL , τις μολυσμένες κάρτες SD και άλλα είδη κακόβουλου λογισμικού για κινητά, καθώς και να προστατεύσει το απόρρητό σας από άλλες απειλές, όπως το spyware ή τα ακατάλληλα δικαιώματα εφαρμογής.

Ευτυχώς, μια πραγματικά μεγάλη δωρεάν εφαρμογή αντιμετώπισης ιών δεν χρειάζεται να σας χτυπήσει με προβλήματα επιδόσεων που θα μπορούσατε να περιμένετε από εργαλεία όπως αυτά, όπως φουσκωμένη χρήση RAM , υπερβολικό εύρος ζώνης κ.λπ. Έχουμε επιλέξει αυτές τις συγκεκριμένες εφαρμογές προστασίας από ιούς επειδή υπερέχουν με σεβασμό στην χρηστικότητα, τις απαιτήσεις πόρων συστήματος , τις αναφορές χρηστών και το σύνολο χαρακτηριστικών.

Συμβουλή: Χρειάζεστε προστασία από ιούς στις άλλες συσκευές σας; Ελέγξτε τα ελεύθερα προγράμματα προστασίας από ιούς των Windows και τις καλύτερες δωρεάν λίστες ανίχνευσης Mac !

Εδώ είναι οι πέντε καλύτερες εφαρμογές αντιμετώπισης ιών για το Android, καθένα από τα οποία έχει τα δικά τους μοναδικά πλεονεκτήματα:

01 από 05

Avira Antivirus Ασφάλεια Δωρεάν

Avira Antivirus Ασφάλεια Δωρεάν.

Η εφαρμογή Antivirus Security της Avira για το Android κάνει ό, τι πρέπει να κάνουν όλες οι εφαρμογές αντιμετώπισης ιών: Αυτόματη σάρωση εφαρμογών για κακόβουλο λογισμικό, έλεγχος απειλών σε εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης, εμφάνιση των εφαρμογών που έχουν πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες και εξαιρετικά εύκολη χρήση.

Το Avira μπορεί να σαρώσει κάθε φορά που αποσυνδέεστε από έναν υπολογιστή καθώς και να ξεκινήσετε προγραμματισμένες σαρώσεις μία φορά την ημέρα, κάθε μέρα. Αν αυτό δεν είναι αρκετό για εσάς, μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε μια χειροκίνητη σάρωση όποτε θέλετε να ελέγξετε για κακόβουλο λογισμικό όπως adware, riskware, ransomware και δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα.

Όταν εντοπιστούν απειλές, θα ειδοποιηθείτε για τον τύπο απειλής (riskware, PUP κ.λπ.) και θα έχετε την επιλογή να τα αγνοήσετε ή να τα διαγράψετε επιτόπου.

Ακολουθούν μερικά άλλα πράγματα: Η εφαρμογή Antivirus Security της Avira είναι ικανή:

Κατεβάστε το Avira Antivirus Security Δωρεάν

Αυτή η δωρεάν έκδοση του Avira Antivirus Security μοιάζει πολύ με την επαγγελματική έκδοση που μπορείτε να αγοράσετε εκτός από το ότι η επαγγελματική έκδοση δεν περιέχει διαφημίσεις, θα ενημερώνει τους ορισμούς της ανά ώρα και υποστηρίζει τη λειτουργία ασφαλούς περιήγησης που βοηθά τη συσκευή σας να παραμείνει καθαρή κατά την περιήγηση web, λήψη αρχείων και online αγορές. Περισσότερο "

02 του 05

Κύριος ασφαλείας

Κύριος ασφαλείας.

Το Security Master (γνωστό ως CM Security) είναι μια απίστευτα δημοφιλής εφαρμογή που ενσωματώνει έναν ανιχνευτή ιών με μια σειρά άλλων εργαλείων.

Αυτή η εφαρμογή ελέγχει για ιούς, κακόβουλες διαφημίσεις, trojans, ευπάθειες, εργαλεία hacking και πολλά άλλα.

Δεν κάνει μόνο τον έλεγχο για όλα τα είδη κακόβουλου λογισμικού μόνο με ένα πάτημα μακριά, αλλά παρέχει επίσης διάφορα εργαλεία προστασίας προσωπικών δεδομένων, ασφάλειας και επιδόσεων για να διατηρήσετε το τηλέφωνό σας σε κορυφαία μορφή.

Ακολουθεί μια λίστα με άλλες δυνατότητες που βρίσκονται στο Security Master:

Μεταφορτώστε τον κύριο ασφαλείας

Ο Αρχηγός Ασφαλείας είναι σαφώς ... κύριος της ασφάλειας . Αν αυτό είναι που μετά, τότε υπέροχο. Αν όχι, μπορείτε να βρείτε όλα αυτά τα επιπλέον εργαλεία για να μην ξεχνάτε.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, ανεξάρτητα από όλες αυτές τις επιλογές και δυνατότητες στο Security Master, σχεδόν όλα είναι προσβάσιμα με ένα μεγάλο κουμπί, έτσι τα περισσότερα πράγματα είναι μόνο μία ή δύο βρύσες μακριά και κατηγοριοποιούνται στις δικές τους περιοχές. Περισσότερο "

03 του 05

Bitdefender Antivirus Δωρεάν

Bitdefender Antivirus Δωρεάν.

Οι δύο εφαρμογές που έχουν ήδη αναφερθεί για antivirus για το Android είναι ξεκάθαρα γεμάτες με χαρακτηριστικά και εκεί είναι η εφαρμογή AV του Bitdefender που διαφέρει: είναι εντελώς δωρεάν από ακαταστασία και περιλαμβάνει μόνο ένα εργαλείο προστασίας από ιούς.

Το μόνο χειρωνακτικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε με το Bitdefender είναι να ξεκινήσετε μια σάρωση και να επιλέξετε αν θα συμπεριληφθεί ή όχι μια κάρτα SD στον έλεγχο έναντι των ιών και άλλων απειλών.

Μόλις ολοκληρωθεί η πλήρης σάρωση, θα προστατευθείτε αυτόματα από κάθε νέα εγκατάσταση εφαρμογών, έτσι ώστε να αποκλείονται, προτού μπορέσουν να προκληθούν ζημιές.

Εάν εντοπιστεί μια απειλή, θα μεταφερθείτε στην οθόνη αποτελεσμάτων όπου μπορείτε εύκολα να απεγκαταστήσετε τους ενόχους.

Το Bitdefender λέγεται ότι είναι εξαιρετικά ελαφρύ για τους πόρους, καθώς δεν μεταφορτώνει και αποθηκεύει υπογραφές ιών στη συσκευή, αλλά χρησιμοποιεί "τις υπηρεσίες cloud για να ελέγξει online για τις τελευταίες διασφαλίσεις για τις εστίες".

Κατεβάστε Bitdefender Antivirus Free

Το μόνο μειονέκτημα του Bitdefender Antivirus Free είναι όταν το συγκρίνετε με την εφαρμογή Mobile Security & Antivirus της Bitdefender, η οποία ελέγχει τις συνήθειες περιήγησης σε πραγματικό χρόνο και μπορεί να κλειδώσει ή να σκουπίσει το τηλέφωνό σας εάν έχει κλαπεί, τα οποία είναι αρκετά εύχρηστα χαρακτηριστικά. Περισσότερο "

04 του 05

TrustGo Antivirus & Κινητή ασφάλεια

TrustGo Antivirus & Κινητή ασφάλεια.

Το TrustGo σαρώνει τη συσκευή για κακόβουλα προγράμματα, όπως τα trojans, spyware και ιούς. και ελέγχει την ασφάλεια του συστήματος, την ασφάλεια των εφαρμογών και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, για να δείτε τι, αν μη τι άλλο, πρέπει να γίνει για να ασφαλίσετε το τηλέφωνό σας από απειλές.

Μπορείτε να ελέγξετε όλα αυτά με ένα μόνο πάτημα. Είναι επίσης πολύ εύκολο να εντοπίσετε τις πληροφορίες απορρήτου που αποθηκεύουν οι εφαρμογές και, στη συνέχεια, να προστατεύσετε με κωδικό τις συγκεκριμένες εφαρμογές (ή οποιεσδήποτε άλλες).

Το TrustGo ελέγχει και για ανεπίσημες εφαρμογές, οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ταυτότητά σας ή να κλέψουν τις πληροφορίες που σχετίζονται με την πληρωμή σας.

Ακολουθούν ορισμένες άλλες λειτουργίες που περιλαμβάνονται στο TrustGo:

Κατεβάστε το TrustGo Antivirus & Mobile Security

Το TrustGo δυστυχώς έχει διαφημίσεις που εμφανίζονται αμέσως μετά από πλήρη σάρωση. Ενώ οι διαφημίσεις είναι πολύ πιθανό να κρατήσουν την εφαρμογή δωρεάν, μπορούν να ενοχλούν μετά από λίγο.

Επίσης, η επέκταση μπαταρίας και το καθαριστικό σκουπιδιών δεν περιλαμβάνονται στην εφαρμογή, παρόλο που μπορεί να φαίνεται έτσι. Ανοίγοντας αυτές τις επιλογές, θα σας ζητηθεί να κάνετε λήψη μιας ξεχωριστής εφαρμογής. Περισσότερο "

05 του 05

AVG AntiVirus Δωρεάν

AVG AntiVirus Δωρεάν.

Η εφαρμογή AVG AntiVirus για Android ήταν η πρώτη εφαρμογή ανίχνευσης ιών στο Google Play που έφτασε τα 100 εκατομμύρια λήψεις. Σας προστατεύει από λογισμικό υποκλοπής spyware, μη ασφαλείς εφαρμογές και ρυθμίσεις, ανεπιθύμητους καλούντες, ιούς και άλλα κακόβουλα προγράμματα και απειλές.

Το AVG υποστηρίζει προγραμματισμένες σαρώσεις, προστατεύει από κακόβουλες εφαρμογές, μπορεί να σαρώσει τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στην εσωτερική συσκευή αποθήκευσης, σας προειδοποιεί για εφαρμογές που οι άλλοι χρήστες του AVG ανέφεραν ως απειλή και μπορούν να αντιμετωπίσουν δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα ως κακόβουλο λογισμικό.

Επίσης, το AVG AntiVirus Free σας προστατεύει κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο σε διάφορα προγράμματα περιήγησης, όπως το εγγενές πρόγραμμα περιήγησης Android, το Chrome, το Amazon Silk, το Boat Browser και άλλα.

Όπως μερικές από τις άλλες εφαρμογές Android AV σε αυτήν τη λίστα, το AVG δεν περιλαμβάνει μόνο έναν σαρωτή ιών:

Κατεβάστε το AVG AntiVirus Free

Η μεγαλύτερη πτώση με αυτό το εργαλείο antivirus Android από την AVG είναι ότι είναι γεμάτη με διαφημίσεις. Βρίσκονται σε σχεδόν κάθε οθόνη, ενώ είστε πάντα μόνο ένα βήμα μακριά από την αναβάθμιση στην επαγγελματική έκδοση από κάθε περιοχή της εφαρμογής, η οποία είναι απογοητευτική αν πατήσετε κατά λάθος.

Είναι επίσης ενοχλητικό όταν η AVG βρίσκει κινδύνους που δεν είναι πραγματικά κακόβουλοι. Ωστόσο, αν θέλετε να έχετε τέτοιου είδους ειδοποιήσεις, ακόμη και αν δεν διαπιστωθεί ότι είναι επιβλαβή κανένα αρχείο ή εφαρμογή, τότε δεν θα έχετε πρόβλημα με αυτό.

Για παράδειγμα, μετά από μια σάρωση, μπορεί να σας ειπωθεί ότι η επιλογή "Άγνωστες πηγές" είναι απενεργοποιημένη στο τηλέφωνό σας, κάτι που κανονικά θα σας έλεγε όταν έχετε εγκαταστήσει μια ανεπίσημη εφαρμογή που θα μπορούσε να περιέχει απειλές.

Παρόλο που αυτή η λειτουργία θα πρέπει πιθανώς να είναι πάντοτε ενεργοποιημένη, η απενεργοποίηση δεν σημαίνει ότι επί του παρόντος υποστείτε επίθεση ή έχετε προσβλημένα αρχεία.

Τα αντίγραφα ασφαλείας των εφαρμογών , η κάμερα κάμερας , το κλείδωμα της συσκευής, το κλείδωμα εφαρμογής και οι διαφημίσεις δεν υποστηρίζονται μόνο στην έκδοση pro που μπορείτε να αγοράσετε από την ελεύθερη έκδοση. Υπάρχουν επίσης διάφοροι σύνδεσμοι για λειτουργίες που μπορείτε να λάβετε μόνο σε άλλες εφαρμογές, επομένως ίσως να βρεθείτε να αφήσετε το AVG να πατήσει στο Play Store όταν δοκιμάσετε να πατήσετε αυτές τις επιλογές. Περισσότερο "