Πώς να κρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας με TrueCrypt

01 από 08

Κάντε λήψη του TrueCrypt, ενός προγράμματος κρυπτογράφησης δωρεάν αρχείων

Το TrueCrypt είναι ένα πρόγραμμα κρυπτογράφησης αρχείων ανοιχτού κώδικα. Melanie Pinola

Είναι πιθανό να έχετε πληροφορίες σχετικά με τις κινητές συσκευές που θέλετε να διατηρήσετε ιδιωτικές ή ασφαλείς. Ευτυχώς, η προστασία των προσωπικών και επιχειρηματικών πληροφοριών σας είναι εύκολη με το δωρεάν πρόγραμμα κρυπτογράφησης TrueCrypt.

Το TrueCrypt είναι απλό στη χρήση και η κρυπτογράφηση είναι ταυτόχρονα διαφανής και γίνεται επί τόπου (δηλαδή σε πραγματικό χρόνο). Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν εικονικό κρυπτογραφημένο δίσκο για την αποθήκευση ευαίσθητων αρχείων και φακέλων και το TrueCrypt μπορεί ακόμα να κρυπτογραφήσει ολόκληρα διαμερίσματα δίσκων ή εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης, όπως μονάδες USB flash.

Έτσι, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, κατεβάστε και εγκαταστήστε το πιο πρόσφατο πακέτο TrueCrypt για το λειτουργικό σας σύστημα (το πρόγραμμα λειτουργεί σε Windows XP, Vista, Mac OS και Linux). Εάν θέλετε να κρυπτογραφήσετε μια μονάδα flash USB, μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα απευθείας στη μονάδα USB.

02 από 08

Ανοίξτε το TrueCrypt και δημιουργήστε ένα νέο φάκελο αρχείων

Το κύριο παράθυρο του προγράμματος κρυπτογράφησης TrueCrypt. Melanie Pinola

Αφού εγκαταστήσετε το TrueCrypt, ξεκινήστε το λογισμικό από το φάκελο των προγραμμάτων σας και κάντε κλικ στο κύριο παράθυρο του προγράμματος TrueCrypt το κουμπί Δημιουργία έντασης (που περιγράφεται στο screenshot με μπλε χρώμα για λόγους σαφήνειας). Αυτό θα ανοίξει το "TrueCrypt Volume Creation Wizard."

Οι 3 επιλογές σας στον οδηγό είναι: α) να δημιουργήσετε ένα "δοχείο αρχείου", ένα εικονικό δίσκο για την αποθήκευση των αρχείων και των φακέλων που θέλετε να προστατεύσετε, β) να μορφοποιήσετε και να κρυπτογραφήσετε μια ολόκληρη εξωτερική μονάδα δίσκου (όπως μια κάρτα μνήμης USB) , ή γ) κρυπτογράφηση ολόκληρης της μονάδας συστήματος / διαμερίσματος του συστήματός σας.

Σε αυτό το παράδειγμα, θέλουμε απλώς να έχουμε μια θέση στον εσωτερικό σκληρό δίσκο μας για την αποθήκευση ευαίσθητων πληροφοριών, οπότε θα αφήσουμε την προεπιλεγμένη πρώτη επιλογή, Δημιουργία δοχείου αρχείου , επιλέξτε και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο> .

03 του 08

Επιλέξτε τον τύπο τυπικού ή κρυμμένου τόμου

Βήμα 3: Επιλέξτε τον τυπικό τόμο TrueCrypt, εκτός εάν έχετε εξαιρετικές ανάγκες προστασίας. Φωτογραφία © Melanie Pinola

Μόλις επιλέξετε να δημιουργήσετε ένα κοντέινερ αρχείου, θα μεταβείτε στο παράθυρο "Τύπος έντασης" όπου θα επιλέξετε τον τύπο κρυπτογραφημένου τόμου που θέλετε να δημιουργήσετε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα προτιμούν να χρησιμοποιούν τον προεπιλεγμένο τύπο TrueCrypt , σε αντίθεση με την άλλη επιλογή, Hidden TrueCrypt volume (επιλέξτε την πιο σύνθετη κρυφή επιλογή εάν θα μπορούσατε να πιέσετε αληθινά να αποκαλύψετε έναν κωδικό πρόσβασης, π.χ. σε περιπτώσεις εκβιασμού. είναι κυβερνητικός κατάσκοπος, ωστόσο, πιθανώς δεν χρειάζεστε αυτό το άρθρο "Πώς να").

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο> .

04 του 08

Επιλέξτε το όνομα, τη θέση και τη μέθοδο κρυπτογράφησης του αρχείου σας

Παράθυρο τοποθεσίας τόμου TrueCrypt. Melanie Pinola

Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή αρχείου ... για να επιλέξετε ένα όνομα αρχείου και μια θέση για αυτό το κοντέινερ αρχείου, το οποίο θα είναι στην πραγματικότητα ένα αρχείο στον σκληρό δίσκο ή τη συσκευή αποθήκευσης. Προειδοποίηση: Μην επιλέξετε ένα υπάρχον αρχείο εκτός αν θέλετε να αντικαταστήσετε αυτό το αρχείο με το νέο σας κενό δοχείο. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο> .

Στην επόμενη οθόνη, "Επιλογές κρυπτογράφησης", μπορείτε επίσης να αφήσετε τον προεπιλεγμένο αλγόριθμο κρυπτογράφησης και κατακερματισμού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο> . (Αυτό το παράθυρο σάς ενημερώνει ότι ο προεπιλεγμένος αλγόριθμος κρυπτογράφησης, AES, χρησιμοποιείται από κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για να ταξινομήσει πληροφορίες μέχρι το επίπεδο κορυφαίας μυστικότητας.

05 του 08

Ορίστε το μέγεθος του κοντέινερ αρχείου

Βήμα 4: εισάγετε το μέγεθος αρχείου για το εμπορευματοκιβώτιο TrueCrypt. Melanie Pinola

Καταχωρίστε το χώρο που θέλετε για το κρυπτογραφημένο δοχείο και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο> .

Σημείωση: Το μέγεθος που εισάγετε εδώ είναι το πραγματικό μέγεθος του κοντέινερ αρχείου στον σκληρό σας δίσκο, ανεξάρτητα από τον πραγματικό χώρο αποθήκευσης που λαμβάνεται από τα αρχεία που τοποθετείτε στο δοχείο. Επομένως, σχεδιάστε προσεκτικά το μέγεθος του κοντέινερ αρχείου TrueCrypt πριν το δημιουργήσετε κοιτάζοντας το συνολικό μέγεθος των αρχείων που σχεδιάζετε για την κρυπτογράφηση και στη συνέχεια προσθέτοντας κάποιο επιπλέον χώρο για να γεμίσετε. Αν κάνετε το μέγεθος του αρχείου πολύ μικρό, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα άλλο κοντέινερ TrueCrypt. Εάν το κάνετε πολύ μεγάλο, θα χάσετε λίγο χώρο στο δίσκο.

06 του 08

Επιλέξτε έναν κωδικό πρόσβασης για το δοχείο αρχείου σας

Εισαγάγετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης που δεν θα ξεχάσετε. Φωτογραφία © Melanie Pinola

Επιλέξτε και επιβεβαιώστε τον κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο> .

Συμβουλές / σημειώσεις:

07 του 08

Αφήστε την κρυπτογράφηση να ξεκινήσει!

Το TrueCrypt κάνει κρυπτογράφηση on-the-fly. Φωτογραφία © Melanie Pinola

Αυτό είναι το διασκεδαστικό μέρος: τώρα απλά πρέπει να μετακινήσετε το ποντίκι σας τυχαία για μερικά δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Μορφή . Οι τυχαίες κινήσεις του ποντικιού βοηθούν στην αύξηση της δύναμης της κρυπτογράφησης. Το πρόγραμμα θα σας δείξει μια γραμμή προόδου καθώς δημιουργεί το δοχείο.

Το TrueCrypt θα σας ενημερώσει πότε δημιουργήθηκε με επιτυχία το κρυπτογραφημένο κοντέινερ. Στη συνέχεια, μπορείτε να κλείσετε τον "Οδηγό δημιουργίας όγκου".

08 από 08

Χρησιμοποιήστε το κρυπτογραφημένο δοχείο αρχείου για να αποθηκεύσετε ευαίσθητα δεδομένα

Τοποθετήστε το δοχείο αρχείου που δημιουργήσατε ως νέο γράμμα μονάδας δίσκου. Φωτογραφία © Melanie Pinola

Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή αρχείου ... στο κύριο παράθυρο του προγράμματος για να ανοίξετε το κρυπτογραφημένο δοχείο αρχείου που μόλις δημιουργήσατε.

Επισημάνετε ένα αχρησιμοποίητο γράμμα μονάδας δίσκου και επιλέξτε το στοιχείο " Mount" για να ανοίξετε το συγκεκριμένο κοντέινερ ως εικονικό δίσκο στον υπολογιστή σας (θα σας ζητηθεί ο κωδικός που δημιουργήσατε). Το κοντέινερ σας θα τοποθετηθεί ως γράμμα μονάδας δίσκου στον υπολογιστή σας και θα μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία και φακέλους που θέλετε να προστατεύσετε σε αυτήν την εικονική μονάδα δίσκου. (Για παράδειγμα, σε έναν υπολογιστή με Windows, μεταβείτε στον κατάλογο "My Computer" και κόψτε και επικολλήστε αρχεία / φακέλους στη νέα επιστολή της μονάδας TrueCrypt που θα βρείτε εκεί.)

Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι κάνετε κλικ στην επιλογή "Αποσυναρμολόγηση" στο TrueCrypt πριν αφαιρέσετε κρυπτογραφημένες εξωτερικές μονάδες όπως το δίσκο USB.