Εγκαταστήστε OS X Lion χρησιμοποιώντας ένα Bootable DVD

Ένα εκκινήσιμο αντίγραφο του εγκατεστημένου εγκατάστασης Lion του OS X σας επιτρέπει να εκτελέσετε μια καθαρή εγκατάσταση

Η εγκατάσταση OS X Lion (10.7.x) ως αναβάθμιση μπορεί εύκολα να γίνει με τη λήψη της ενημερωμένης έκδοσης από το κατάστημα Mac App. Ενώ αυτό σας επιτρέπει να πάρετε τα χέρια σας στο OS X Lion γρήγορα, έχει κάποια μειονεκτήματα.

Ίσως το πιο συχνά αναφερόμενο ζήτημα είναι η έλλειψη ενός bootable DVD , το οποίο θα σας επιτρέψει να εκτελέσετε καθαρές εγκαταστάσεις στο Mac σας, καθώς και να έχετε ένα bootable OS από το οποίο να τρέχετε το Disk Utility .

Η Apple προσπάθησε να αντιμετωπίσει την ανάγκη να μπορεί να τρέχει το Disk Utility συμπεριλαμβάνοντας μια μονάδα ανάκτησης με OS X Lion. Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης του Lion, δημιουργείται ένα ειδικό διαμέρισμα δίσκου αποκατάστασης. Περιλαμβάνει μια απογυμνωμένη έκδοση του Lion που σας επιτρέπει να εκκινήσετε το Mac σας και να εκτελέσετε ένα μικρό αριθμό βοηθητικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Disk Utility. Σας επιτρέπει επίσης να εγκαταστήσετε ξανά το Lion, αν είναι απαραίτητο. Αλλά αν η μονάδα δίσκου ανάκτησης είναι ενεργοποιημένη πηγαίνει άσχημα, δεν έχετε τύχη.

Είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε μερικές χρησιμότητες που διατίθενται από την Apple για να δημιουργήσετε επιπρόσθετες μονάδες ανάκτησης HD , αλλά δεν εξετάζει τη φορητότητα και την ευκολία χρήσης ενός DVD OS Lion Lion για την επιδιόρθωση πολλών Mac ή για την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος όπως απαιτείται στους Mac σας.

Για αυτόν και πολλούς άλλους λόγους, θα σας δείξω πώς να δημιουργήσετε μια εκκίνηση του εγκατάστασης OS X Lion. Θα σας δείξω επίσης πώς να χρησιμοποιήσετε το bootable DVD για να διαγράψετε ένα σκληρό δίσκο και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε το OS X Lion σε αυτό.

Δημιουργήστε το Bootable DVD

Δημιουργία ενός bootable OS X Lion εγκατάσταση DVD είναι αρκετά εύκολη? Έχω περιγράψει τα πλήρη βήματα στο ακόλουθο άρθρο:

Δημιουργήστε ένα εκκινήσιμο αντίγραφο του OS X Lion

Σταματήστε από το παραπάνω άρθρο για να μάθετε πώς να κάνετε το bootable DVD εγκατάστασης και έπειτα επιστρέψτε εδώ για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το DVD για να εκτελέσετε μια διαγραφή και εγκατάσταση του OS X Lion.

Παρεμπιπτόντως, εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα flash USB για να κρατήσετε το bootable installer, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις οδηγίες που βρίσκονται στον οδηγό:

Δημιουργήστε ένα Bootable Drive Flash με το OS X Lion Installer

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που αποφασίζετε για τη δημιουργία του εκκινήσιμου εγκατάστασης OS X Lion (DVD ή Flash), μπορείτε να ξεκινήσετε με τη διαδικασία εγκατάστασης.

Διαγραφή και εγκατάσταση του OS X Lion

Μερικές φορές αναφέρεται ως καθαρή εγκατάσταση, η διαδικασία αυτή σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε το Lion σε ένα δίσκο που είναι άδειο ή δεν έχει εγκατεστημένο σε αυτό προ-υπάρχον λειτουργικό σύστημα. Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το bootable DVD εγκατάστασης OS X που δημιουργήσατε για να εγκαταστήσετε το Lion σε δίσκο που θα διαγράψετε ως μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης.

Πριν ξεκινήσουμε, θυμηθείτε ότι θα σβήσετε έναν από τους τόμους σας για να χρησιμοποιήσετε ως στόχο για την εγκατάσταση του Lion. Θα πρέπει να έχετε ένα πλήρες, τρέχον αντίγραφο ασφαλείας αυτής της μονάδας , επειδή όλα τα δεδομένα στη μονάδα θα χαθούν.

Αν έχετε τρέχον αντίγραφο ασφαλείας, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε.

Εκκίνηση από το OS X Lion Install DVD

  1. Τοποθετήστε το DVD εγκατάστασης OS X Lion που έχετε δημιουργήσει νωρίτερα στη μονάδα οπτικού δίσκου του Mac.
  2. Κάντε επανεκκίνηση του Mac.
  3. Μόλις επανεκκινηθεί ο Mac σας, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο "C" . Αυτό θα αναγκάσει το Mac σας να εκκινήσει από το DVD.
  4. Αφού δείτε το λογότυπο της Apple και το περιστρεφόμενο γρανάζι, μπορείτε να απελευθερώσετε το πλήκτρο "C".
  5. Η διαδικασία εκκίνησης θα διαρκέσει πολύ, οπότε να είστε υπομονετικοί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει όλες τις οθόνες που είναι συνδεδεμένες στο Mac σας, επειδή σε ορισμένες ρυθμίσεις πολλαπλών οθονών, η κύρια οθόνη ενδέχεται να μην είναι η προεπιλεγμένη οθόνη που χρησιμοποιείται από το πρόγραμμα εγκατάστασης OS X Lion.

Διαγράψτε το δίσκο προορισμού

  1. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία εκκίνησης, το Mac θα εμφανίσει το παράθυρο του Mac OS X Utilities.
  2. Για να διαγράψετε το δίσκο προορισμού για την εγκατάσταση του OS X Lion, επιλέξτε Disk Utility από τη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Continue.
  3. Το Disk Utility θα ανοίξει και θα εμφανίσει μια λίστα συνδεδεμένων μονάδων δίσκου. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετό καιρό, οπότε να είστε υπομονετικοί.
  4. Επιλέξτε το δίσκο που επιθυμείτε να είναι ο στόχος για την εγκατάστασή σας στο OS X Lion. Θυμηθείτε ότι πρόκειται να διαγράψουμε αυτό το δίσκο, οπότε αν δεν έχετε εκτελέσει ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων στο δίσκο, σταματήστε και κάντε το τώρα. Αν έχετε τρέχον αντίγραφο ασφαλείας, τότε είστε έτοιμοι να προχωρήσετε. Επιλέξτε το δίσκο που θέλετε να διαγράψετε.
  5. Κάντε κλικ στην καρτέλα Erase.
  6. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να ορίσετε τον τύπο μορφής σε Mac OS Extended (Journaled).
  7. Δώστε στο δίσκο ένα όνομα, όπως το Λιοντάρι, ή ίσως ο Fred. ό, τι σου αρέσει.
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή.
  9. Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο φύλλο, το οποίο σας ζητά να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να διαγράψετε το δίσκο προορισμού. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή.
  10. Το Βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου θα διαγράψει τη μονάδα δίσκου. Μόλις ολοκληρωθεί η διαγραφή, μπορείτε να κλείσετε το Disk Utility επιλέγοντας το "Quit Disk Utility" από το μενού Disk Utility.
  1. Θα εμφανιστεί ξανά το παράθυρο του Mac OS X Utilities.

Εγκαταστήστε OS X Lion

  1. Επιλέξτε επανεγκατάσταση του Mac OS X Lion από τη λίστα επιλογών και πατήστε Συνέχεια.
  2. Θα εμφανιστεί το πρόγραμμα εγκατάστασης Mac OS X Lion. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.
  3. Αποδεχτείτε τη συμφωνία άδειας χρήσης OS X Lion κάνοντας κλικ στο κουμπί Συμφωνώ.
  4. Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο φύλλο, το οποίο θα σας ρωτήσει εάν συμφωνείτε με τους όρους άδειας χρήσης. Κάντε κλικ στην επιλογή Συμφωνώ.
  5. Θα εμφανιστεί μια λίστα με δίσκους. επιλέξτε το δίσκο στον οποίο θέλετε να εγκαταστήσετε το OS X Lion. Αυτό θα πρέπει να είναι ο ίδιος δίσκος που έχετε διαγράψει νωρίτερα. Κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση.
  6. Το πρόγραμμα εγκατάστασης Lion θα αντιγράψει τα απαραίτητα αρχεία στη δισκέτα-στόχο. Ο εγκαταστάτης μπορεί επίσης να κατεβάσει τα απαραίτητα στοιχεία από την ιστοσελίδα της Apple. Στις δοκιμές εγκατάστασής μου, δεν υπήρξαν ποτέ λήψεις, αλλά αυτή η δυνατότητα μπορεί να διασφαλίσει ότι η εγκατάσταση έχει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και ίσως να μην υπήρχαν τρέχουσες ενημερώσεις. Θα εμφανιστεί μια γραμμή προόδου, με μια εκτίμηση του χρόνου για την αντιγραφή των απαραίτητων αρχείων. Μόλις αντιγραφούν όλα τα απαραίτητα αρχεία στη δισκέτα προορισμού, θα γίνει επανεκκίνηση του Mac.
  7. Μετά την επανεκκίνηση του Mac, η διαδικασία εγκατάστασης θα συνεχιστεί. Θα εμφανιστεί μια γραμμή προόδου, με μια εκτίμηση του χρόνου εγκατάστασης, η οποία μπορεί να διαρκέσει από 10 έως 30 λεπτά.
  1. Μόλις δείτε τη γραμμή προόδου εγκατάστασης, η διαδικασία εγκατάστασης είναι ίδια με τα βήματα που περιγράφονται στο ακόλουθο άρθρο:
  2. Ολοκληρώστε την εγκατάσταση ακολουθώντας τη σελίδα 4 του άρθρου: Εγκατάσταση Lion - Εκτελέστε μια Καθαρή Εγκατάσταση του OS X Lion στο Mac σας .

Αυτό είναι; έχετε εγκαταστήσει OS X Lion σε δίσκο που διαγράψατε για να δημιουργήσετε μια καθαρή εγκατάσταση.