Πώς να εκτελέσετε μια καθαρή εγκατάσταση του Snow Leopard OS X 10.6

Η "Διαγραφή και εγκατάσταση" εξακολουθεί να είναι δυνατή με την έκδοση αναβάθμισης του Snow Leopard

Χωρίς αμφιβολία, η έκδοση αναβάθμισης του Snow Leopard θα είναι η πιο δημοφιλής διαθέσιμη έκδοση. Και γιατί όχι? Στα 19,99 δολάρια, είναι μια κλοπή (διαθέσιμη από το κατάστημα της Apple). Η Apple συνεχίζει να πωλεί το OS X Snow Leopard, παρόλο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2009.

Διατίθεται μόνο ως DVD από την Apple, η διαθεσιμότητα της είναι διαρκής επειδή είναι η ελάχιστη απαίτηση για πρόσβαση στο κατάστημα Mac App και συνεπώς ο μόνος τρόπος για οποιονδήποτε με παλαιότερο Mac να αναβαθμίσει σε οποιοδήποτε από τα νεότερα λειτουργικά συστήματα Mac.

Ακόμα πιο εκπληκτικό, η Apple δεν ρύθμισε το πρόγραμμα εγκατάστασης για έλεγχο για τις εγκατεστημένες εκδόσεις του Leopard, επομένως η έκδοση αναβάθμισης λειτουργεί ακριβώς όπως μια πλήρη έκδοση εγκατάστασης, με μια μικρή εξαίρεση.

Οι προηγούμενες εκδόσεις του OS X είχαν εγκαταστάτες που θα μπορούσαν να εκτελούν διάφορους τύπους εγκαταστάσεων. Οι πιο δημοφιλείς τύποι εγκαταστάσεων ήταν η "Διαγραφή και εγκατάσταση" (μερικές φορές αποκαλείται καθαρή εγκατάσταση), "Αρχείο" και "Αναβάθμιση". Το πρόγραμμα εγκατάστασης Snow Leopard δεν έχει άλλη επιλογή για την εκτέλεση άλλου είδους εγκατάστασης εκτός από την αναβάθμιση, αλλά με μερικά επιπλέον βήματα, μπορείτε να το εκτελέσετε για να εκτελέσετε μια "Διαγραφή και Εγκατάσταση" για εσάς.

Διαγραφή και εγκατάσταση

Το μυστικό για την εκτέλεση μιας διαγραφής και εγκατάστασης είναι να διαγράψετε με μη αυτόματο τρόπο το σκληρό σας δίσκο χρησιμοποιώντας το Disk Utility πριν εγκαταστήσετε το Snow Leopard. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να εκτελέσετε τα παρακάτω βήματα.

  1. Εκκίνηση από το DVD εγκατάστασης Snow Leopard.
  2. Διαγράψτε το σκληρό δίσκο.
  3. Εγκαταστήστε Snow Leopard στον σβησμένο σκληρό δίσκο.

Οι οδηγίες βήμα προς βήμα για την εκτέλεση των Βημάτων 2 και 3 είναι ήδη διαθέσιμες εδώ, γι 'αυτό θα σας οδηγήσω στο Βήμα 1 και στη συνέχεια θα συνδεθείτε με τα Βήματα 2 και 3. Μόλις εκτελέσετε και τα τρία βήματα, θα έχετε μια καθαρή εγκατάσταση Snow Leopard στο Mac σας.

Εκκίνηση από το DVD εγκατάστασης Snow Leopard

  1. Τοποθετήστε το DVD εγκατάστασης του Snow Leopard στο οπτικό δίσκο του Mac σας.
  2. Μόλις το Snow Leopard DVD τοποθετηθεί στην επιφάνεια εργασίας, θα πρέπει να ανοίξει το παράθυρο DVD Εγκατάστασης Mac OS X. Εάν δεν συμβαίνει, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο DVD στην επιφάνεια εργασίας.
  3. Στο παράθυρο DVD εγκατάστασης του Mac OS X, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο "Εγκατάσταση Mac OS X".
  4. Το παράθυρο Εγκατάσταση Mac OS X θα ανοίξει και θα σας παρουσιάσει δύο επιλογές. Μπορείτε να συνεχίσετε με μια τυπική εγκατάσταση αναβάθμισης ή να χρησιμοποιήσετε τα βοηθητικά προγράμματα που περιλαμβάνονται στο DVD εγκατάστασης. Κάντε κλικ στο κουμπί "Βοηθητικά προγράμματα".
  5. Το πρόγραμμα εγκατάστασης Snow Leopard θα σας ενημερώσει ότι για να χρησιμοποιήσετε τα παρεχόμενα βοηθητικά προγράμματα, θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του Mac και εκκίνηση από το DVD. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επανεκκίνηση".

Χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου από τον εγκαταστάτη Snow Leopard

  1. Μετά την επανεκκίνηση του Mac σας, το πρόγραμμα εγκατάστασης Snow Leopard θα σας ρωτήσει ποια γλώσσα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως κύρια γλώσσα. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο δεξί πλήκτρο βέλους.
  2. Θα εμφανιστεί η οθόνη Install Mac OS X. Κάντε κλικ στο κουμπί "Βοηθητικά προγράμματα".
  3. Στη γραμμή μενού της Apple, επιλέξτε 'Βοηθητικά προγράμματα δίσκου' από το μενού Utilities.
  4. Θα γίνει εκκίνηση του βοηθητικού προγράμματος Disk. Επιλέξτε μία από τις παρακάτω οδηγίες, ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε.

Όταν ολοκληρώσετε τη χρήση του βοηθητικού προγράμματος δίσκου, επιλέξτε 'Quit' από το μενού Disk Utility.

Θα επιστρέψετε στο Snow Leopard Installer για να συνεχίσετε την εγκατάσταση.

Ολοκληρώστε την εγκατάσταση του Snow Leopard

Για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση, ακολουθήστε τις οδηγίες στο 'Snow Leopard Install: Basic Upgrade Install of Snow Leopard'.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Τώρα έχετε μια καθαρή εγκατάσταση Snow Leopard που μιμείται την επιλογή 'Erase and Install' που είναι διαθέσιμη σε προηγούμενες εκδόσεις του OS X.

Πρόσβαση στο Mac App Store

Σε αυτό το σημείο μπορεί να αναρωτιέστε πού είναι το κατάστημα Mac App που υποτίθεται ότι συμπεριλαμβάνεται στο OS X Snow Leopard; Στην πραγματικότητα το κατάστημα Mac App δεν ήταν μέρος της αρχικής έκδοσης του Snow Leopard, αλλά προστέθηκε στο OS X 10.6.6.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο κατάστημα, ίσως χρειαστεί να κάνετε ενημέρωση στο λογισμικό του συστήματός σας. Μπορείτε να το κάνετε επιλέγοντας Ενημέρωση λογισμικού από το μενού της Apple.