Βοήθεια! Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου ήταν πειρατεμένο!

Υποψιάζεστε ότι ο λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας έχει παραβιαστεί; Δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Παίρνετε ανεπανόρθωτα μηνύματα και μηνύματα αναπήδησης για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν στάλθηκαν ποτέ Οι φίλοι και η οικογένεια παραπονιούνται για τη λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν έχετε στείλει; Είναι κακόβουλο λογισμικό; Ένας χάκερ; Εδώ είναι πώς να το πείτε.

Μη ανακτήσιμα μηνύματα και μηνύματα αναπήδησης

Οι spammers συχνά συγχωρούν τον αποστολέα από το email που στέλνουν. Απλώς υποκαθιστούν την πραγματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους με μια τυχαία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βρίσκεται σε μια λίστα αλληλογραφίας ή μια απλά τυχαία κατασκευασμένη. Ορισμένα προϊόντα πύλης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ανεπαρκή διαμόρφωση δεν κάνουν διάκριση μεταξύ της μη επεξεργάσιμης διεύθυνσης "Από" και της προέλευσης του πραγματικού αποστολέα, οπότε στέλνουν απλά μηνύματα που δεν μπορούν να παραδοθούν στη διεύθυνση "spoofed From". Για να κατανοήσετε καλύτερα πώς λειτουργεί αυτό και να σας βοηθήσει να εντοπίσετε την πραγματική προέλευση ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανατρέξτε στην ενότητα: Ανάγνωση κεφαλίδων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου . Καλύτερη άμυνα: Απλά διαγράψτε τα μηνύματα που δεν μπορούν να μεταδοθούν / αναπηδήσουν.

Σε άλλες περιπτώσεις, τα σκουλήκια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα στείλουν τα παιδιά τους μεταμφιεσμένα ως ανεπιθύμητο μήνυμα / αναπήδηση. Το ψευδές μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιέχει είτε έναν σύνδεσμο είτε ένα συνημμένο. Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ή ανοίγοντας το συνημμένο οδηγεί απευθείας σε ένα αντίγραφο του σκουληκιού. Η καλύτερη πορεία σας είναι να μάθετε να ξεπερνάτε την περιέργεια. Καλύτερη υπεράσπιση: Εάν λάβετε ένα μήνυμα που δεν μπορεί να παραδοθεί ή αναπηδήσει για ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που γνωρίζετε ότι δεν στείλατε, αντισταθείτε στον πειρασμό να ανοίξετε το συνημμένο ή κάντε κλικ στο σύνδεσμο. Απλά διαγράψτε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δεν είναι δυνατή η σύνδεση στο λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Αν δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λόγω ενός μη έγκυρου κωδικού πρόσβασης, είναι πιθανό κάποιος να έχει αποκτήσει πρόσβαση και να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης. Είναι επίσης πιθανό η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να βιώνει κάποια διακοπή συστήματος. Πριν πανικοβληθείτε, βεβαιωθείτε ότι ο πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λειτουργεί κανονικά.

Καλύτερη άμυνα: Η πρόληψη είναι καθοριστική. Οι περισσότεροι προμηθευτές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσφέρουν μια επιλογή ανάκτησης κωδικού πρόσβασης . Εάν έχετε ακόμη και έναν υπαινιγμό ότι ο κωδικός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας έχει παραβιαστεί, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας αμέσως. Εάν έχετε ορίσει μια εναλλακτική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως μέρος της ανάκτησης κωδικού πρόσβασης, βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση είναι ενεργή και φροντίστε να παρακολουθείτε τακτικά τον λογαριασμό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί να καλέσετε τον παροχέα email και να ζητήσετε επαναφορά. Εάν μεταβείτε στη διαδρομή αυτή, βεβαιωθείτε ότι έχετε αλλάξει τον κωδικό πρόσβασής σας από αυτόν που παρέχεται κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ισχυρό κωδικό πρόσβασης .

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εμφανίζεται στο φάκελο Απεσταλμένα στοιχεία

Εάν αντίγραφα του αποσταλθέντος μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εμφανίζονται στο φάκελο "Απεσταλμένα αντικείμενα", τότε πιθανόν να υπάρχει κάποιος τύπος σκουλήκι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα περισσότερα σύγχρονα κακόβουλα προγράμματα δεν θα αφήσουν πίσω αυτά τα ενδεικτικά σημάδια, οπότε, ευτυχώς, θα ήταν ενδεικτικό μιας παλαιότερης, πιο εύκολα απομακρυσμένης απειλής. Καλύτερη άμυνα: Ενημερώστε το υπάρχον λογισμικό προστασίας από ιούς και εκτελέστε πλήρη σάρωση του συστήματος.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλλεται στο βιβλίο διευθύνσεων, δεν εμφανίζεται στο φάκελο "Απεσταλμένα" και είναι λογαριασμός webmail

Η πιο πιθανή αιτία είναι το ηλεκτρονικό ψάρεμα. Οι πιθανότητες είναι σε κάποιο σημείο στο παρελθόν, ήσασταν εξαπατημένοι να αποκαλύψετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου. Αυτό επιτρέπει στον εισβολέα να συνδεθεί στο λογαριασμό σας webmail και να στείλει ανεπιθύμητα μηνύματα και κακόβουλα μηνύματα σε όλους στο βιβλίο διευθύνσεών σας. Μερικές φορές χρησιμοποιούν επίσης τον αποσιωπημένο λογαριασμό για να στείλουν σε ξένους. Γενικά, απομακρύνονται τυχόν αντίγραφα από το φάκελο "Αποστολή" για να αποφευχθεί η εύκολη ανίχνευση. Καλύτερη άμυνα: Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει πρώτα την εγκυρότητα των εναλλακτικών διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις ανάκτησης κωδικού πρόσβασης.

Τα συμπτώματα δεν ταιριάζουν με τα παραπάνω

Καλύτερη άμυνα: Βεβαιωθείτε ότι κάνετε έναν ενδελεχή έλεγχο για μια λοίμωξη malware. Πραγματοποιήστε πλήρη σάρωση του συστήματός σας με εγκατεστημένο ενημερωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς και στη συνέχεια λάβετε μια δεύτερη γνώμη με έναν από αυτούς τους δωρεάν ηλεκτρονικούς σαρωτές .

Λήψη καταγγελιών από φίλους, οικογένειες ή άγνωστους

Ένα από τα προβλήματα με το spoofed, hijacked ή hacked email είναι ότι μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απαντήσεις από θυμωμένους παραλήπτες. Μείνετε ήρεμοι - θυμηθείτε, οι παραλήπτες είναι εξίσου θύμα με εσάς. Καλύτερη άμυνα: Εξηγήστε τι συνέβη και χρησιμοποιήστε την εμπειρία ως εκπαιδευτική ευκαιρία για να βοηθήσετε τους άλλους να αποφύγουν την ίδια κατάσταση.