Πώς να καθορίσει έναν υπολογιστή που δεν θα ενεργοποιηθεί

Τι να κάνετε όταν η επιφάνεια εργασίας, ο φορητός υπολογιστής ή το tablet δεν θα ξεκινήσουν

Είναι ένας πραγματικά φοβερός τρόπος για να ξεκινήσετε μια μέρα: πατάτε το κουμπί λειτουργίας στον υπολογιστή σας και δεν συμβαίνει τίποτα . Λίγα προβλήματα υπολογιστή είναι πιο απογοητευτικά από ό, τι όταν ο υπολογιστής σας δεν θα εκκινήσει .

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένας υπολογιστής δεν θα ενεργοποιηθεί και συχνά πολύ λίγες ενδείξεις για το ποιο θα είναι το πρόβλημα. Το μόνο σύμπτωμα είναι συνήθως το απλό γεγονός ότι "τίποτα δεν λειτουργεί", το οποίο δεν είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί.

Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι ό, τι προκαλεί τον υπολογιστή σας να μην ξεκινήσει θα μπορούσε να είναι ένα ακριβό μέρος της επιφάνειας εργασίας ή του φορητού σας υπολογιστή που θα αντικαταστήσει - όπως η μητρική πλακέτα ή η CPU .

Μη φοβάστε γιατί δεν μπορεί να χαθούν όλοι! Εδώ πρέπει να κάνετε:

  1. Διαβάστε την πρώτη ενότητα παρακάτω (θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα).
  2. Επιλέξτε τον καλύτερο οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων από κάτω, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί ο υπολογιστής σας ή επιλέξτε τον τελευταίο αν ο υπολογιστής σας σταματήσει σε οποιοδήποτε σημείο εξαιτίας ενός μηνύματος σφάλματος.

Σημείωση: Οι οδηγοί αντιμετώπισης προβλημάτων "υπολογιστής δεν θα ξεκινήσει" παρακάτω ισχύουν σε όλες τις συσκευές PC . Με άλλα λόγια, θα σας βοηθήσουν εάν η επιφάνεια εργασίας ή ο φορητός υπολογιστής σας δεν θα ενεργοποιηθούν ή ακόμα και αν το tablet σας δεν ενεργοποιηθεί. Θα καλέσουμε κάθε σημαντική διαφορά στην πορεία.

Επίσης, όλα ισχύουν ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα των Windows που έχετε εγκαταστήσει στον σκληρό σας δίσκο , συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista και Windows XP . Τα πρώτα πέντε βήματα ισχύουν ακόμη και για άλλα λειτουργικά συστήματα PC, όπως το Linux.

01 από 10

Μην πανικοβληθείτε! Τα αρχεία σας είναι πιθανόν εντάξει

© Ridofranz / iStock

Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να πανικοβάλλονται όταν αντιμετωπίζουν έναν υπολογιστή που δεν θα ξεκινήσει, ανησυχούν ότι όλα τα πολύτιμα δεδομένα τους πηγαίνουν για πάντα.

Είναι αλήθεια ότι ο πιο συνηθισμένος λόγος που ένας υπολογιστής δεν θα ξεκινήσει είναι επειδή ένα κομμάτι υλικού έχει αποτύχει ή προκαλεί πρόβλημα, αλλά αυτό το υλικό δεν είναι συνήθως ένας σκληρός δίσκος, το μέρος του υπολογιστή που αποθηκεύει όλα τα αρχεία σας.

Με άλλα λόγια, η μουσική, τα έγγραφα, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα βίντεο είναι μάλλον ασφαλή ... δεν είναι προσβάσιμα προς το παρόν.

Ρίξτε μια βαθιά ανάσα και προσπαθήστε να χαλαρώσετε. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να καταλάβετε ακριβώς γιατί ο υπολογιστής σας δεν θα ξεκινήσει και στη συνέχεια να το ξανακάνετε και να τρέξει.

Δεν θέλετε να το διορθώσετε μόνοι σας;

Δείτε πώς μπορώ να βρω τον υπολογιστή μου σταθερό; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα. Εδώ υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα επισκευής .

02 από 10

Ο υπολογιστής δεν δείχνει καμία ένδειξη ισχύος

© Acer, Inc.

Δοκιμάστε αυτά τα βήματα αν ο υπολογιστής σας δεν ενεργοποιηθεί και δεν δείχνει καθόλου σημάδι λήψης ρεύματος - δεν λειτουργούν ανεμιστήρες και δεν υπάρχουν φώτα στο φορητό υπολογιστή ή το tablet ούτε στο μπροστινό μέρος της θήκης του υπολογιστή, εάν χρησιμοποιείτε επιφάνεια εργασίας.

Σημαντικό: Μπορεί να βλέπετε ή να μην βλέπετε φως στο πίσω μέρος του επιτραπέζιου υπολογιστή σας, ανάλογα με το είδος τροφοδοσίας που διαθέτετε και την ακριβή αιτία του προβλήματος. Αυτό ισχύει και για το τροφοδοτικό που ίσως χρησιμοποιείτε για το tablet ή το laptop σας.

Πώς να καθορίσει έναν υπολογιστή που δεν δείχνει καμία ένδειξη της εξουσίας

Σημείωση: Μην ανησυχείτε για την οθόνη ακόμα, αν υποθέσετε ότι χρησιμοποιείτε επιφάνεια εργασίας ή εξωτερική οθόνη. Εάν ο υπολογιστής δεν ενεργοποιείται λόγω προβλήματος τροφοδοσίας, η οθόνη σίγουρα δεν μπορεί να εμφανίσει τίποτα από τον υπολογιστή. Η λάμπα της οθόνης σας είναι πιθανότατα πορτοκαλί / κίτρινη εάν ο υπολογιστής σας έχει σταματήσει να στέλνει πληροφορίες σε αυτήν. Περισσότερο "

03 από 10

Ο υπολογιστής εξουσιώνει ... και έπειτα έκλεισε

© HP

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα αν, όταν ενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας, ενεργοποιείται αμέσως.

Ίσως ακούσετε τους ανεμιστήρες στο εσωτερικό του υπολογιστή σας να ανάψουν, να δείτε κάποιες ή όλες τις λυχνίες στον υπολογιστή σας να ανάψουν ή να αναβοσβήσουν και στη συνέχεια θα σταματήσει όλα.

Δεν θα δείτε τίποτα στην οθόνη και μπορεί να ακούσετε ή να μην ακούσετε μπιπ από τον υπολογιστή πριν κλείσει από μόνη της.

Πώς να διορθώσετε έναν υπολογιστή που ενεργοποιείται και στη συνέχεια απενεργοποιείται

Σημείωση: Όπως και στο προηγούμενο σενάριο, μην ανησυχείτε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εξωτερική σας οθόνη, αν έχετε. Ενδέχεται επίσης να έχετε ένα πρόβλημα οθόνης, αλλά δεν είναι δυνατό να το αντιμετωπίσετε ακόμα. Περισσότερο "

04 από 10

Ο υπολογιστής εξουσιώνει αλλά τίποτα δεν συμβαίνει

Αν ο υπολογιστής σας φαίνεται να λαμβάνει ισχύ μετά την ενεργοποίησή του, αλλά δεν βλέπετε τίποτα στην οθόνη, δοκιμάστε αυτά τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα φώτα τροφοδοσίας παραμένουν αναμμένα, πιθανότατα θα ακούσετε τους ανεμιστήρες στο εσωτερικό του υπολογιστή σας να τρέχουν (αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν) και μπορεί να ακούσετε ή να μην ακούσετε ένα ή περισσότερα ηχητικά μηνύματα που προέρχονται από τον υπολογιστή.

Πώς να καθορίσει έναν υπολογιστή που ενεργοποιεί αλλά δεν εμφανίζει τίποτα

Αυτή η κατάσταση είναι ίσως η πιο συνηθισμένη από την εμπειρία μου που δουλεύω με υπολογιστές που δεν θα ξεκινήσουν. Δυστυχώς, είναι επίσης ένα από τα πιο δύσκολα για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Περισσότερο "

05 από 10

Ο υπολογιστής σταματάει ή επανεκκινείται συνεχώς κατά τη διάρκεια του POST

© Dell, Inc.

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό όταν ο υπολογιστής σας είναι ενεργοποιημένος, δείχνει τουλάχιστον κάτι στην οθόνη, αλλά στη συνέχεια σταματά, παγώνει ή επανεκκινείται ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια του Self-Test Power On (POST).

Το POST στον υπολογιστή σας μπορεί να συμβεί στο παρασκήνιο, πίσω από το λογότυπο του κατασκευαστή του υπολογιστή σας (όπως φαίνεται εδώ με τον φορητό υπολογιστή της Dell) ή μπορείτε στην πραγματικότητα να δείτε κατεψυγμένα αποτελέσματα δοκιμών ή άλλα μηνύματα στην οθόνη.

Τρόπος επίλυσης ζητημάτων διακοπής, κατάψυξης και επανεκκίνησης κατά τη διάρκεια του POST

Σημαντικό: Μην χρησιμοποιείτε αυτόν τον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα κατά τη φόρτωση του λειτουργικού συστήματος, το οποίο συμβαίνει μετά την ολοκλήρωση του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου τροφοδοσίας. Αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με τα Windows, για τα οποία ο υπολογιστής σας δεν θα ενεργοποιηθεί, ξεκινάει με το επόμενο βήμα παρακάτω. Περισσότερο "

06 από 10

Τα Windows αρχίζουν να φορτώνουν αλλά διακόπτουν ή επανεκκινούν σε ένα BSOD

Αν ο υπολογιστής αρχίζει να φορτώνει τα Windows, αλλά στη συνέχεια σταματά και εμφανίζει μπλε οθόνη με πληροφορίες σχετικά με αυτό, δοκιμάστε αυτά τα βήματα. Μπορείτε να δείτε ή να μην δείτε την οθόνη εκκίνησης των Windows πριν εμφανιστεί η μπλε οθόνη.

Αυτό το είδος σφάλματος ονομάζεται σφάλμα STOP, αλλά πιο συχνά αναφέρεται ως μπλε οθόνη θανάτου ή BSOD. Η λήψη ενός σφάλματος BSOD είναι ένας συνηθισμένος λόγος για τον οποίο ένας υπολογιστής δεν θα ενεργοποιηθεί.

Πώς να καθορίσει μπλε οθόνη των σφαλμάτων θανάτου

Σημαντικό: Επιλέξτε αυτόν τον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων, ακόμη και αν το BSOD αναβοσβήνει στην οθόνη και ο υπολογιστής σας επανεκκινείται αυτόματα χωρίς να έχετε χρόνο να διαβάσετε αυτό που λέει. Περισσότερο "

07 από 10

Τα Windows αρχίζουν να φορτώνουν αλλά σταματούν ή επανεκκινούν χωρίς σφάλμα

Δοκιμάστε αυτά τα βήματα όταν ο υπολογιστής σας είναι ενεργοποιημένος, αρχίζει να φορτώνει τα Windows, αλλά στη συνέχεια παγώνει, σταματάει ή επανεκκινείται ξανά και ξανά χωρίς να δημιουργεί οποιοδήποτε μήνυμα σφάλματος.

Ο βρόχος διακοπής, κατάψυξης ή επανεκκίνησης μπορεί να συμβεί στην οθόνη εκκίνησης των Windows (εμφανίζεται εδώ) ή ακόμα και σε μαύρη οθόνη, με ή χωρίς δείκτη που αναβοσβήνει.

Τρόπος επίλυσης ζητημάτων διακοπής, κατάψυξης και επανεκκίνησης κατά την εκκίνηση των Windows

Σημαντικό: Εάν υποψιάζεστε ότι το Power On Self Test συνεχίζει να λειτουργεί και ότι τα Windows δεν έχουν αρχίσει να εκκινούν, ένας καλύτερος οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για το λόγο που ο υπολογιστής σας δεν θα ενεργοποιηθεί μπορεί να είναι αυτός που ονομάζεται Computer Stops ή Continuous Reboots Κατά τη διάρκεια του POST . Είναι μια λεπτή γραμμή και μερικές φορές είναι δύσκολο να το πεις.

Σημείωση: Εάν ο υπολογιστής σας δεν θα ξεκινήσει και θα δείτε λάμψη μπλε οθόνης ή θα παραμείνει στην οθόνη, αντιμετωπίζετε μια μπλε οθόνη θανάτου και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων παραπάνω. Περισσότερο "

08 από 10

Τα Windows επανειλημμένα επιστρέφουν στις ρυθμίσεις εκκίνησης ή ABO

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό όταν δεν εμφανίζεται τίποτε άλλο παρά η οθόνη Ρυθμίσεις εκκίνησης (Windows 8 - εμφανίζεται εδώ) ή η επιλογή Επιλογές εκκίνησης (Windows 7 / Vista / XP) κάθε φορά που κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και καμία από τις επιλογές εκκίνησης των Windows δεν λειτουργεί.

Σε αυτήν την κατάσταση, ανεξάρτητα από την επιλογή Ασφαλούς Λειτουργίας που επιλέγετε, ο υπολογιστής σας τελικά σταματά, παγώνει ή επανεκκινείται μόνος του, μετά τον οποίο βρίσκεστε πίσω στο μενού Startup Settings (Ρυθμίσεις εκκίνησης) ή Advanced Boot Options (Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους).

Πώς να διορθώσετε έναν υπολογιστή που σταματάει πάντα στις ρυθμίσεις εκκίνησης ή στις επιλογές προχωρημένης εκκίνησης

Αυτός είναι ένας ιδιαίτερα ενοχλητικός τρόπος με τον οποίο ο υπολογιστής σας δεν θα ενεργοποιηθεί επειδή προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε τους ενσωματωμένους τρόπους των Windows για να λύσετε το πρόβλημά σας, αλλά δεν παίρνετε πουθενά μαζί τους. Περισσότερο "

09 από 10

Τα Windows σταματούν ή επανεκκινούν στο ή μετά την οθόνη σύνδεσης

Δοκιμάστε αυτόν τον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων όταν ενεργοποιείται ο υπολογιστής σας, τα Windows εμφανίζουν την οθόνη σύνδεσης, αλλά στη συνέχεια παγώνουν, σταματούν ή επανεκκινούν εδώ ή οποιαδήποτε στιγμή μετά.

Τρόπος επίλυσης ζητημάτων διακοπής, κατάψυξης και επανεκκίνησης κατά την είσοδο των Windows

Ο κύκλος διακοπής, κατάψυξης ή επανεκκίνησης μπορεί να συμβεί στην οθόνη σύνδεσης των Windows, καθώς τα Windows σας συνδέουν (όπως φαίνεται εδώ) ή οποιαδήποτε στιγμή μέχρι την πλήρη φόρτωση των Windows. Περισσότερο "

10 από 10

Ο υπολογιστής δεν ξεκινάει πλήρως λόγω μηνύματος σφάλματος

Εάν ο υπολογιστής σας ενεργοποιηθεί αλλά στη συνέχεια σταματήσει ή παγώσει σε οποιοδήποτε σημείο, παρουσιάζοντας ένα μήνυμα σφάλματος οποιουδήποτε είδους, χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων.

Τα μηνύματα σφάλματος είναι δυνατά σε οποιοδήποτε στάδιο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκίνησης του υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένου του POST, ανά πάσα στιγμή κατά τη φόρτωση των Windows, μέχρι την εμφάνιση της επιφάνειας εργασίας των Windows.

Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκίνησης του υπολογιστή

Σημείωση: Η μόνη εξαίρεση στη χρήση αυτού του οδηγού αντιμετώπισης προβλημάτων για ένα μήνυμα σφάλματος είναι εάν το σφάλμα είναι μια μπλε οθόνη θανάτου. Δείτε τα Windows αρχίζει να φορτώνει, αλλά σταματάει ή επανεκκινεί σε ένα βήμα BSOD παραπάνω για έναν καλύτερο οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων για θέματα BSOD. Περισσότερο "

Περισσότερες πληροφορίες "Computer Will not Turn On" Συμβουλές

Ακόμα δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας; Δείτε την ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου για περισσότερη βοήθεια στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.