Οι τρόποι iPhone 5S και 5C είναι διαφορετικοί

Η κατανόηση των ακριβών διαφορών μεταξύ του iPhone 5S και του iPhone 5C μπορεί να είναι δύσκολη. Το χρώμα των τηλεφώνων είναι προφανές, αλλά όλες οι άλλες διαφορές βρίσκονται στα κόπρανα του τηλεφώνου - και αυτές είναι δύσκολο να δούμε. Ελέγξτε αυτές τις επτά βασικές διαφορές μεταξύ των 5S και 5C για να καταλάβετε πώς τα δύο τηλέφωνα διαφέρουν μεταξύ τους και να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό μοντέλο που σας ταιριάζει.

Τόσο το iPhone 5S όσο και το 5C έχουν διακοπεί από την Apple. Διαβάστε το iPhone 8 και 8 Plus ή το iPhone X για να μάθετε για τα πιο πρόσφατα μοντέλα πριν αγοράσετε.

01 από 07

Ταχύτητα επεξεργαστή: Το 5S είναι ταχύτερο

Δημόσιος τομέας / Wikipedia

Το iPhone 5S έχει έναν ταχύτερο επεξεργαστή από το 5C. Το 5S σπορ επεξεργαστή Apple A7, ενώ η καρδιά του 5C είναι A6.

Το A7 είναι νεώτερο και ισχυρότερο από το A6, κυρίως επειδή είναι ένα τσιπ 64 bit (το πρώτο σε ένα smartphone). Επειδή είναι 64-bit, το A7 μπορεί να επεξεργάζεται κομμάτια δεδομένων δύο φορές μεγαλύτερα από εκείνα που διαχειρίζεται το A6-bit 32 bit.

Η ταχύτητα του επεξεργαστή δεν είναι τόσο μεγάλος παράγοντας στα smartphones όσο και στους υπολογιστές (πολλά άλλα πράγματα επηρεάζουν τη συνολική απόδοση πολύ, αν όχι περισσότερο από την ταχύτητα του επεξεργαστή) και το A6 είναι γρήγορο, αλλά το A7 στο iPhone 5S κάνει αυτό μοντέλο πιο γρήγορο από το 5C.

02 του 07

Motion Co-Processor: Το 5C δεν το έχει

εικόνα πίστωσης: Apple Inc.

Το iPhone 5S είναι το πρώτο iPhone που περιλαμβάνει έναν συν-επεξεργαστή κίνησης. Πρόκειται για ένα τσιπ που αλληλεπιδρά με τους φυσικούς αισθητήρες του iPhone - το επιταχυνσιόμετρο, την πυξίδα και το γυροσκόπιο - για να παρέχει νέες πληροφορίες και δεδομένα σε εφαρμογές.

Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει πολύ πιο λεπτομερή δεδομένα γυμναστικής και άσκησης σε εφαρμογές και τη δυνατότητα να γνωρίζετε αν ο χρήστης κάθεται ή στέκεται. Το 5S το έχει, αλλά το 5C δεν το κάνει.

03 του 07

Scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων: Μόνο το 5S έχει

εικόνα πίστωσης: PhotoAlto / Ale Ventura / PhotoAlto Οργανισμός Συλλογές RF / Getty Images

Μια από τις βασικές λειτουργίες του iPhone 5S είναι ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID ενσωματωμένο στο κουμπί του Home .

Αυτό το σαρωτή σάς επιτρέπει να συνδέσετε την ασφάλεια του iPhone σας με το μοναδικό δακτυλικό σας αποτύπωμα, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν είστε εσείς (ή κάποιος έχει το δάχτυλό σας!), Το τηλέφωνό σας είναι πολύ ασφαλές. Ρυθμίστε έναν κωδικό πρόσβασης και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας, να εισαγάγετε κωδικούς πρόσβασης και να εξουσιοδοτήσετε τις αγορές. Ο σαρωτής είναι διαθέσιμος στο 5S, αλλά όχι στο 5C.

Σχετικά: Μάθετε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το αναγνωριστικό ταυτότητας εδώ

04 του 07

Φωτογραφική μηχανή: Το 5S προσφέρει αργό και περισσότερο

πιστωτική εικόνα: Jody King / EyeEm / Getty Images

Όταν συγκρίνεται με βάση μόνο τις προδιαγραφές, οι κάμερες στο iPhone 5S και 5C δεν φαίνονται πολύ διαφορετικές: και οι δύο μεγίστες σε φωτογραφίες 8 megapixel και βίντεο 1080p HD.

Αλλά οι λεπτομέρειες της κάμερας του 5S ξεχωρίζουν. Προσφέρει δύο λάμψεις για πιο ζωντανά χρώματα, τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο αργής κίνησης στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε ανάλυση 720p HD και λειτουργία έκρηξης που μπορεί να διαρκέσει έως και 10 φωτογραφίες ανά δευτερόλεπτο.

Η κάμερα 5C είναι καλή, αλλά δεν έχει καμία από αυτές τις προηγμένες λειτουργίες.

Σχετικά: Μάθετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη εφαρμογή Κάμερα του iPhone

05 του 07

Χρώματα: Μόνο το 5C έχει έντονα χρώματα

Justin Sullivan / Getty Images Ειδήσεις / Getty Images

Αν θέλετε ένα πολύχρωμο iPhone, το 5C είναι η καλύτερη επιλογή σας. Αυτό συμβαίνει επειδή έρχεται σε πολλά χρώματα: κίτρινο, πράσινο, μπλε, ροζ και λευκό.

Το iPhone 5S έχει περισσότερα χρώματα από τα προηγούμενα μοντέλα - εκτός από το πρότυπο σχιστόλιθο και το γκρι, τώρα έχει και μια χρυσή επιλογή - αλλά το 5C έχει τα φωτεινότερα χρώματα και τη μεγαλύτερη επιλογή από αυτά.

06 του 07

Χωρητικότητα αποθήκευσης: Το 5S προσφέρει έως και 64 GB

πιστωτική εικόνα: Douglas Sacha / Moment Open / Getty Images

Το iPhone 5S έχει το ίδιο μέγιστο αποθηκευτικό χώρο με το iPhone 5: 64 GB του περασμένου έτους. Αυτό αρκεί για να αποθηκεύσετε δεκάδες χιλιάδες τραγούδια, δεκάδες εφαρμογές, εκατοντάδες φωτογραφίες και πολλά άλλα. Εάν οι ανάγκες αποθήκευσης είναι μεγάλες, αυτό είναι το τηλέφωνο για εσάς.

Το 5C ταιριάζει με τα μοντέλα των 16 GB και 32 GB που προσφέρει το 5S, αλλά σταματάει εκεί - δεν υπάρχουν 64 GB 5C για χρήστες που έχουν πεινασμένο με χωρητικότητα.

Σχετικά: Μπορείτε να αναβαθμίσετε τη μνήμη iPhone;

07 του 07

Τιμή: Το 5C είναι $ 100 Λιγότερο

Sean Gallup / Ειδήσεις Getty Images / Getty Images

Το iPhone 5C είναι το iPhone "χαμηλού κόστους" της Apple. Όπως και το 5S, απαιτεί μια σύμβαση διάρκειας δύο ετών με μια τηλεφωνική εταιρεία. Όταν το κάνετε αυτό, το 5C κοστίζει μόλις $ 99 για το μοντέλο 16 GB και $ 199 για το μοντέλο των 32 GB.

Αντίθετα, το iPhone 5S κοστίζει 199 δολάρια για μοντέλο 16 GB, 299 δολάρια για μοντέλο 32 GB και 399 δολάρια για μοντέλο 64 GB όταν αγοράζεται με σύμβαση διάρκειας δύο ετών. Έτσι, αν η εξοικονόμηση χρημάτων αποτελεί προτεραιότητα για εσάς, το 5C είναι το καλύτερο στοίχημά σας.