Πώς να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης στο iPhone και στο iPod Touch

Ρύθμιση και χρήση κωδικού πρόσβασης για την προστασία του iPhone και του iPod touch

Κάθε χρήστης θα πρέπει να ορίσει έναν κωδικό πρόσβασης στο iPhone ή στο iPod touch. Αυτό το βασικό μέτρο ασφαλείας προστατεύει όλες τις προσωπικές πληροφορίες - οικονομικές λεπτομέρειες, φωτογραφίες, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κείμενα και πολλά άλλα - που είναι αποθηκευμένα στην κινητή συσκευή σας. Χωρίς κωδικό πρόσβασης, οποιοσδήποτε έχει φυσική πρόσβαση στη συσκευή σας, όπως για παράδειγμα ένας κλέφτης, μπορεί να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές. Η τοποθέτηση ενός κωδικού πρόσβασης στη συσκευή σας κάνει πολύ πιο δύσκολο. Πρέπει να έχετε έναν κωδικό πρόσβασης για να χρησιμοποιήσετε το αναγνωριστικό προσώπου ή το αναγνωριστικό αφής, αλλά όλοι οι χρήστες θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα.

Πώς να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης στο iPhone

Για να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης στη συσκευή σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στην Αρχική οθόνη.
  2. Πατήστε ID αναγνώρισης και κωδικό πρόσβασηςαναγνωριστικό προσώπου και κωδικό πρόσβασης στο iPhone X).
  3. Αγγίξτε Ενεργοποιήστε τον κωδικό πρόσβασης.
  4. Εισαγάγετε έναν 6ψήφιο κωδικό πρόσβασης. Επιλέξτε κάτι που μπορείτε εύκολα να θυμάστε. Ακολουθεί ο τρόπος αντιμετώπισης του ξεχάσματος του κωδικού πρόσβασής σας ).
  5. Επιβεβαιώστε τον κωδικό εισάγοντας ξανά τον ίδιο κωδικό πρόσβασης.
  6. Ενδέχεται επίσης να σας ζητηθεί να συνδεθείτε στο Apple ID σας . Αν ναι, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID και πατήστε Συνέχεια .

Αυτό είναι μόνο που χρειάζεται! Το iPhone σας είναι τώρα ασφαλές με έναν κωδικό πρόσβασης και θα σας ζητηθεί να τον εισάγετε όταν ξεκλειδώνετε ή ενεργοποιείτε το iPhone ή το iPod touch. Ο κωδικός πρόσβασης καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένων χρηστών στο τηλέφωνό σας.

Πώς να δημιουργήσετε έναν ασφαλέστερο κωδικό πρόσβασης

Ο εξαψήφιος κωδικός πρόσβασης που δημιουργήθηκε από προεπιλογή είναι ασφαλής, αλλά όσο περισσότερο είναι ο κωδικός πρόσβασής σας, τόσο πιο ασφαλής είναι. Έτσι, αν έχετε πραγματικά ευαίσθητες πληροφορίες που πρέπει να προστατεύσετε, δημιουργήστε έναν πιο σκληρό κωδικό πρόσβασης ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Δημιουργήστε έναν κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας τα βήματα από την τελευταία ενότητα.
  2. Στην οθόνη Touch ID & Passcodeαναγνωριστικό προσώπου και κωδικό πρόσβασης ), πατήστε Αλλαγή κωδικού πρόσβασης .
  3. Εισαγάγετε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης.
  4. Στην επόμενη οθόνη, πατήστε Επιλογές κωδικού πρόσβασης .
  5. Στο αναδυόμενο μενού, πατήστε Custom Alphanumeric Code ( Προσαρμοσμένος αλφαριθμητικός κωδικός) (αυτή είναι η ασφαλέστερη επιλογή, διότι σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιεί και τα δύο γράμματα και τους αριθμούς.) Εάν θέλετε μεγαλύτερο κωδικό πρόσβασης που είναι μόνο αριθμοί, πατήστε Προσαρμοσμένος Αριθμητικός Κώδικας . - για να θυμάστε, αλλά λιγότερο ασφαλής, ο κώδικας μπορεί να δημιουργηθεί εάν πατήσετε τον αριθμητικό κώδικα 4 ψηφίων ).
  6. Εισαγάγετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης / κωδικό πρόσβασης στο παρεχόμενο πεδίο.
  7. Πατήστε Επόμενο . Εάν ο κώδικας είναι πολύ απλός ή μπορεί εύκολα να μαντέψει, μια προειδοποίηση θα σας ζητήσει να δημιουργήσετε έναν νέο κώδικα.
  8. Εισαγάγετε ξανά τον νέο κωδικό πρόσβασης για να τον επιβεβαιώσετε και πατήστε Τέλος .

Αγγίξτε το αναγνωριστικό ταυτότητας και τον κωδικό πρόσβασης iPhone

Όλα τα iPhone από τη σειρά 5S μέσω της σειράς iPhone 8 (και άλλων κινητών συσκευών της Apple) είναι εξοπλισμένα με τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID. Το αναγνωριστικό αφής αντικαθιστά τον κωδικό πρόσβασής σας κατά την αγορά αντικειμένων από το iTunes Store και το App Store , επιτρέποντας τις συναλλαγές Apple Pay και ξεκλειδώνοντας τη συσκευή σας. Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες ενδέχεται να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης για πρόσθετη ασφάλεια, όπως π.χ. μετά την επανεκκίνηση της συσκευής.

Αναγνωριστικό προσώπου και κωδικό πρόσβασης iPhone

Στο iPhone X , το σύστημα αναγνώρισης προσώπου Face ID αντικατέστησε το αναγνωριστικό Touch. Εκτελεί τις ίδιες λειτουργίες με το Touch ID-εισάγοντας τον κωδικό πρόσβασής σας, εξουσιοδοτώντας τις αγορές κ.λπ.-αλλά χρησιμοποιεί το πρόσωπό σας αντί για το δάχτυλό σας.

Επιλογές κωδικού πρόσβασης iPhone

Μόλις ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης στο τηλέφωνό σας, υπάρχουν πολλές επιλογές για το τι μπορείτε ή δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης (είτε πληκτρολογώντας τον είτε χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό αφής ή το αναγνωριστικό προσώπου). Οι επιλογές κωδικού πρόσβασης περιλαμβάνουν: