Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο iPhone για να σταματήσετε την κυβερνητική κατασκοπεία

Σε έναν όλο και πιο χαοτικό και τρομακτικό κόσμο, περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ ανησυχούν για την εποπτεία της κυβέρνησης. Η παρακολούθηση είναι μάλλον ευκολότερη από ποτέ, χάρη στον πλούτο των δεδομένων που συλλέγονται και αποθηκεύονται σε συσκευές όπως το iPhone. Από τις επικοινωνίες μας με τις τοποθεσίες που επισκέπτονται στα κοινωνικά μας δίκτυα, τα τηλέφωνά μας περιέχουν πολλές ευαίσθητες πληροφορίες για εμάς και τις δραστηριότητές μας.

Ευτυχώς, περιέχουν επίσης χαρακτηριστικά που μας βοηθούν να προστατέψουμε την ψηφιακή μας ιδιωτικότητα και να αποτρέψουμε την κυβερνητική κατασκοπεία. Ελέγξτε αυτές τις συμβουλές για να διατηρήσετε τα δεδομένα και τις δραστηριότητές σας ιδιωτικά.

Ασφάλεια για Ιστού, Συνομιλία και Email

Οι επικοινωνίες είναι ένα από τα βασικά πράγματα που επιδιώκει να επιτύχει η επιτήρηση. Η κρυπτογράφηση και η λήψη ορισμένων προφυλάξεων με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε μπορεί να σας βοηθήσει.

Χρησιμοποιήστε ένα VPN για περιήγηση στο Web

Ένα Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο (VPN) δρομολογεί όλες τις περιηγηθείσες σας στο Internet μέσω μιας ιδιωτικής "σήραγγας" που προστατεύεται με κρυπτογράφηση από την επιτήρηση. Παρόλο που υπήρξαν αναφορές κυβερνήσεων να είναι σε θέση να σπάσουν κάποια VPN, χρησιμοποιώντας ένα θα παράσχει μεγαλύτερη προστασία από ό, τι δεν είναι. Για να χρησιμοποιήσετε ένα VPN, χρειάζεστε δύο πράγματα: μια εφαρμογή VPN και μια συνδρομή σε έναν πάροχο υπηρεσιών VPN που παρέχει την κρυπτογραφημένη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Υπάρχει μια εφαρμογή VPN ενσωματωμένη στο iOS και πολλές διαθέσιμες επιλογές στο App Store, όπως:

Να χρησιμοποιείτε πάντα την ιδιωτική περιήγηση

Όταν περιηγείστε στον ιστό, το Safari παρακολουθεί το ιστορικό περιήγησής σας, πληροφορίες που μπορούν να αποκτήσουν σχετικά εύκολη πρόσβαση αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο iPhone σας. Αποφύγετε να αφήνετε ένα ίχνος δεδομένων περιήγησης στο Web, χρησιμοποιώντας την ιδιωτική περιήγηση . Αυτή η λειτουργία ενσωματωμένη στο Safari διασφαλίζει ότι το ιστορικό περιήγησής σας δεν αποθηκεύεται. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Πατήστε Safari
  2. Αγγίξτε το εικονίδιο δύο τετραγώνων στο κάτω δεξί μέρος
  3. Πατήστε Ιδιωτικό
  4. Πατήστε + για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο Private Browsing.

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή κρυπτογραφημένης συνομιλίας

Η παρακολούθηση των συνομιλιών μπορεί να καθαρίσει έναν τόνο χρήσιμων πληροφοριών, εκτός και αν οι συνομιλίες σας δεν μπορούν να σπάσουν. Για να γίνει αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή συνομιλίας με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο . Αυτό σημαίνει ότι κάθε βήμα της συζήτησης - από το τηλέφωνό σας στο διακομιστή συνομιλίας στο τηλέφωνο του παραλήπτη - είναι κρυπτογραφημένο. Η πλατφόρμα iMessage της Apple λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, όπως συμβαίνει και με άλλες εφαρμογές συνομιλίας. Το IMessage είναι μια εξαιρετική επιλογή, αφού η Apple έχει πάρει ισχυρή στάση απέναντι στη δημιουργία ενός "backdoor" για την πρόσβαση της κυβέρνησης σε συνομιλίες. Απλά βεβαιωθείτε ότι κανείς στο chat group του iMessage δεν χρησιμοποιεί Android ή άλλη πλατφόρμα smartphone. που διασπά την κρυπτογράφηση για ολόκληρη τη συνομιλία.

Το Electronic Frontier Foundation (EFF), μια οργάνωση ψηφιακών δικαιωμάτων και πολιτικών, παρέχει μια χρήσιμη κάρτα αποτίμησης ασφαλών μηνυμάτων για να σας βοηθήσει να βρείτε την καλύτερη εφαρμογή συνομιλίας για τις ανάγκες σας.

Ditch Email-Αν δεν ολοκληρωθεί η κρυπτογράφηση του End-to-End

Όπως σημειώνεται στην τελευταία ενότητα, η κρυπτογράφηση είναι ένας βασικός τρόπος για να παραμείνετε μακριά από τα ιδιωτικά σας μηνύματα. Παρόλο που υπάρχουν κάποιες ολοκληρωμένες κρυπτογραφημένες εφαρμογές συνομιλίας, είναι πολύ πιο δύσκολο να βρούμε αδιόρθωτα κρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι κρυπτογραφημένοι πάροχοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν κλείσει λόγω κρατικής πίεσης.

Μια καλή επιλογή περιλαμβάνει το ProtonMail, αλλά βεβαιωθείτε ότι στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κάποιον που τον χρησιμοποιεί επίσης. Όπως και με τη συνομιλία, εάν ένας παραλήπτης δεν χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση, όλες οι επικοινωνίες σας βρίσκονται σε κίνδυνο.

Αποσυνδεθείτε από τα κοινωνικά δίκτυα

Τα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για την επικοινωνία και την οργάνωση ταξιδιών και εκδηλώσεων. Η κυβερνητική πρόσβαση στα κοινωνικά σας δίκτυα θα αποκαλύψει το δίκτυό σας φίλων, δραστηριοτήτων, κινήσεων και σχεδίων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα αποσυνδεθεί από τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης όταν τελειώσετε τη χρήση τους. Θα πρέπει επίσης να αποσυνδεθείτε σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Αγγίξτε Twitter ή Facebook
  3. Αποσυνδεθείτε ή διαγράψτε τον λογαριασμό σας (αυτό δεν θα διαγράψει τον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης, μόνο τα δεδομένα στο τηλέφωνό σας).

Κωδικός πρόσβασης και πρόσβαση συσκευής

Η κατασκοπεία δεν συμβαίνει μόνο μέσω του Διαδικτύου. Μπορεί επίσης να συμβεί όταν οι αστυνομικοί, οι μεταναστευτικοί και τελωνειακοί πράκτορες και άλλες κυβερνητικές οντότητες έχουν φυσική πρόσβαση στο iPhone σας. Αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε πιο δύσκολη την προβολή των δεδομένων σας.

Ορίστε έναν σύνθετο κωδικό πρόσβασης

Ο καθένας πρέπει να χρησιμοποιήσει έναν κωδικό πρόσβασης για να εξασφαλίσει το iPhone του και όσο πιο σύνθετος είναι ο κωδικός πρόσβασης, τόσο πιο δύσκολο είναι να εισέλθει. Το είδαμε στην αναμέτρηση μεταξύ της Apple και του FBI πάνω στο iPhone στην περίπτωση τρομοκρατίας του San Bernardino. Επειδή ένας σύνθετος κωδικός πρόσβασης χρησιμοποιήθηκε, το FBI είχε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για πρόσβαση στη συσκευή. Δεν είναι αρκετός ένας τετραψήφιος κωδικός πρόσβασης. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον πιο σύνθετο κωδικό πρόσβασης που μπορείτε να θυμάστε, συνδυάζοντας αριθμούς, γράμματα (πεζά και κεφαλαία). Για συμβουλές σχετικά με τη δημιουργία ασφαλών κωδικών πρόσβασης, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο από το EFF.

Ορίστε έναν σύνθετο κωδικό πρόσβασης ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Αγγίξτε το αναγνωριστικό αφής και τον κωδικό πρόσβασης
  3. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας, αν χρειαστεί
  4. Πατήστε Αλλαγή κωδικού πρόσβασης
  5. Πατήστε Επιλογές Passcode
  6. Αγγίξτε τον προσαρμοσμένο αλφαριθμητικό κωδικό και πληκτρολογήστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης.

Ρυθμίστε το τηλέφωνο ώστε να διαγράψει τα δεδομένα του

Το iPhone περιλαμβάνει ένα χαρακτηριστικό που διαγράφει αυτόματα τα δεδομένα του εάν εισάγεται λανθασμένος κωδικός πρόσβασης 10 φορές. Αυτή είναι μια εξαιρετική λειτουργία αν θέλετε να διατηρήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα, αλλά δεν έχετε πλέον το όνομά σας. Ενεργοποιήστε αυτήν τη ρύθμιση ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Αγγίξτε το αναγνωριστικό αφής και τον κωδικό πρόσβασης
  3. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας, αν χρειαστεί
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό " Διαγραφή δεδομένων" στο πράσινο / πράσινο.

Απενεργοποιήστε το αναγνωριστικό αφής σε μερικές περιπτώσεις

Πιστεύουμε ότι η ασφάλεια δακτυλικών αποτυπωμάτων που προσφέρει ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID της Apple είναι πολύ ισχυρός. Εκτός αν κάποιος μπορεί να σφυρηλατήσει το αποτύπωμα σας, είναι κλειδωμένο από το τηλέφωνό σας. Πρόσφατες αναφορές από διαμαρτυρίες ανέφεραν ότι η αστυνομία παρακάμπτει αυτόν τον περιορισμό, αναγκάζοντας τους ανθρώπους που έχουν συλληφθεί να βάλουν τα δάχτυλά τους στον αισθητήρα αναγνωσιμότητας Touch για να ξεκλειδώσουν τα τηλέφωνά τους. Εάν βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου νομίζετε ότι θα μπορούσατε να συλληφθείτε, είναι έξυπνο να απενεργοποιήσετε το αναγνωριστικό Touch. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορείτε να αναγκαστείτε να τοποθετήσετε το δάχτυλό σας στον αισθητήρα και να βασιστείτε σε έναν πολύπλοκο κωδικό πρόσβασης για την προστασία των δεδομένων σας.

Απενεργοποιήστε την ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Αγγίξτε το αναγνωριστικό αφής και τον κωδικό πρόσβασης
  3. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας
  4. Μετακινήστε όλα τα συρόμενα τμήματα στην ενότητα Χρήση της ταυτότητας χρήστη για: στην ενότητα Off / White.

Ορίστε το Autolock σε 30 δευτερόλεπτα

Όσο περισσότερο είναι το iPhone σας ξεκλειδωμένο, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχει κάποιος με φυσική πρόσβαση σε αυτό για να δει τα δεδομένα σας. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας να λειτουργεί αυτόματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Θα πρέπει να το ξεκλειδώνετε πιο συχνά κατά την καθημερινή χρήση, αλλά σημαίνει επίσης ότι το παράθυρο για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση είναι πολύ μικρότερο. Για να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Αγγίξτε το στοιχείο Εμφάνιση και φωτεινότητα
  3. Πατήστε Αυτόματο κλείδωμα
  4. Πατήστε 30 δευτερόλεπτα .

Απενεργοποίηση όλων της πρόσβασης οθόνης κλειδώματος

Η Apple διευκολύνει την πρόσβαση σε δεδομένα και λειτουργίες από την κλειδαριά οθόνης του iPhone. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό είναι υπέροχο - μερικά κλικ ή κουμπιά κουμπιών λαμβάνουν τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε, χωρίς να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας. Αν όμως το τηλέφωνό σας δεν βρίσκεται στον φυσικό σας έλεγχο, αυτές οι δυνατότητες μπορούν να προσφέρουν στους άλλους πρόσβαση στα δεδομένα και τις εφαρμογές σας. Όταν απενεργοποιείτε αυτές τις λειτουργίες, το τηλέφωνό σας είναι λιγότερο βολικό στη χρήση, προστατεύει επίσης εσάς. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Αγγίξτε το αναγνωριστικό αφής και τον κωδικό πρόσβασης
  3. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας, αν χρειαστεί
  4. Μετακινήστε τα ακόλουθα ρυθμιστικά στο off / white:
    1. Φωνητική κλήση
    2. Προβολή σήμερα
    3. Προβολή ειδοποιήσεων
    4. Siri
    5. Απάντηση με μήνυμα
    6. Πορτοφόλι .

Χρησιμοποιήστε μόνο την κάμερα από την οθόνη κλειδώματος

Εάν τραβάτε φωτογραφίες σε ένα συμβάν - μια διαμαρτυρία, για παράδειγμα - το τηλέφωνό σας ξεκλειδώνεται. Εάν κάποιος μπορεί να τραβήξει το τηλέφωνό σας ενώ είναι ξεκλειδωμένο, μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας. Έχοντας μια πολύ μικρή ρύθμιση αυτόματου κλειδώματος μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, αλλά δεν είναι ανυπέρβλητο σε αυτό το σενάριο. Το να μην ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας είναι ένα καλύτερο μέτρο ασφάλειας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό και να τραβήξετε φωτογραφίες, ξεκινώντας την εφαρμογή Κάμερα από την κλειδαριά οθόνης. Όταν το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο την εφαρμογή Κάμερα και να δείτε τις φωτογραφίες που μόλις τραβήξατε. Προσπαθήστε να κάνετε οτιδήποτε άλλο και θα χρειαστείτε τον κωδικό πρόσβασης.

Για να ξεκινήσετε την εφαρμογή Κάμερα από την οθόνη κλειδώματος, σύρετε από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Ρύθμιση Βρείτε το iPhone μου

Εύρεση του iPhone μου είναι εξαιρετικά χρήσιμο για την προστασία των δεδομένων σας, αν δεν έχετε φυσική πρόσβαση στο iPhone σας. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να διαγράψετε όλα τα δεδομένα στο τηλέφωνο μέσω Internet. Για να το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει το Find My iPhone .

Στη συνέχεια, διαβάστε αυτό το άρθρο σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Find My iPhone για να διαγράψετε τα δεδομένα σας .

Ρυθμίσεις απορρήτου

Τα στοιχεία ελέγχου απορρήτου ενσωματωμένα στο iOS σάς επιτρέπουν να περιορίζετε τις εφαρμογές, τους διαφημιζόμενους και άλλες οντότητες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε εφαρμογές. Στην περίπτωση της υπεράσπισης κατά της επιτήρησης και της κατασκοπείας, αυτές οι ρυθμίσεις προσφέρουν λίγες χρήσιμες προστασίες.

Απενεργοποίηση συχνών τοποθεσιών

Το iPhone σας προσπαθεί να μάθετε τις συνήθειες σας. Για παράδειγμα, προσπαθεί να καταλάβει τη θέση GPS του σπιτιού σας και της δουλειάς σας έτσι ώστε να μπορεί να σας πει όταν ξυπνάτε το πρωί πόσο καιρό θα πάει η μετακίνηση σας. Η εκμάθηση αυτών των Συχνών Τοποθεσιών μπορεί να είναι χρήσιμη, αλλά αυτά τα δεδομένα δείχνουν επίσης πολλά για το πού πηγαίνετε, πότε και τι μπορείτε να κάνετε. Για να διατηρήσετε πιο δύσκολη την παρακολούθηση των κινήσεων, απενεργοποιήστε τις Συχνές τοποθεσίες ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε Απορρήτου
  3. Αγγίξτε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας
  4. Μεταβείτε στο κάτω μέρος και επιλέξτε Υπηρεσίες Συστήματος
  5. Πατήστε Συχνές τοποθεσίες
  6. Διαγράψτε τυχόν υπάρχουσες τοποθεσίες
  7. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Συχνές τοποθεσίες στη θέση off / white.

Αποτρέψτε την πρόσβαση των εφαρμογών από την τοποθεσία σας

Οι εφαρμογές τρίτων μπορούν επίσης να προσπαθήσουν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει - εάν το Yelp δεν καταλάβει την τοποθεσία σας, δεν μπορεί να σας πει ποια εστιατόρια που βρίσκονται κοντά σας προσφέρουν το φαγητό που θέλετε - αλλά μπορεί επίσης να σας διευκολύνει να παρακολουθείτε τις κινήσεις σας. Αποτρέψτε τις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε Απορρήτου
  3. Αγγίξτε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας
  4. Είτε μετακινήστε το ρυθμιστικό "Υπηρεσίες τοποθεσίας" στη θέση "off / white" είτε αγγίξτε κάθε μεμονωμένη εφαρμογή που θέλετε να περιορίσετε και, στη συνέχεια, πατήστε Ποτέ .

Ακολουθούν μερικές άλλες συμβουλές που μπορούν γενικά να σας εξυπηρετήσουν στην προστασία της ιδιωτικής σας ζωής.

Αποσυνδεθείτε από το iCloud

Πολλά σημαντικά προσωπικά δεδομένα είναι πιθανότατα αποθηκευμένα στο λογαριασμό σας iCloud . Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσυνδεθεί από αυτόν το λογαριασμό αν νομίζετε ότι υπάρχει πιθανότητα να χάσετε τον φυσικό έλεγχο της συσκευής σας. Να κάνω αυτό:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε iCloud
  3. Πατήστε Έξοδος στο κάτω μέρος της οθόνης.

Διαγράψτε τα δεδομένα σας πριν από τη διέλευση των συνόρων

Πρόσφατα, το αμερικανικό τελωνείο και συνοριοφυλάκιο των συνόρων άρχισε να ζητά από τους ανθρώπους που έρχονται στη χώρα - ακόμα και τους νόμιμους μόνιμους κατοίκους - να παρέχουν πρόσβαση στα τηλέφωνά τους ως προϋπόθεση εισόδου στη χώρα. Αν δεν θέλετε η κυβέρνηση να ριχτεί μέσω των δεδομένων σας στο δρόμο σας προς τη χώρα, μην αφήνετε πρώτα τα δεδομένα στο τηλέφωνό σας.

Αντ 'αυτού, προτού ταξιδέψετε πίσω όλα τα δεδομένα στο τηλέφωνό σας στο iCloud (μπορεί να λειτουργήσει και ένας υπολογιστής, αλλά αν αυτό διασχίζει και τα σύνορα μαζί σας, μπορεί επίσης να επιθεωρηθεί).

Μόλις είστε βέβαιοι ότι όλα τα δεδομένα σας είναι ασφαλή, επαναφέρετε το iPhone στις εργοστασιακές ρυθμίσεις . Αυτό διαγράφει όλα τα δεδομένα, τους λογαριασμούς σας και άλλα προσωπικά σας στοιχεία. Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχει τίποτα για επιθεώρηση στο τηλέφωνό σας.

Όταν το τηλέφωνό σας δεν κινδυνεύει πλέον να εξεταστεί, μπορείτε να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας iCloud και όλα τα δεδομένα σας στο τηλέφωνό σας .

Ενημέρωση στο τελευταίο λειτουργικό σύστημα

Η πειρατεία στο iPhone επιτυγχάνεται συχνά εκμεταλλευόμενος τα ελαττώματα ασφαλείας σε παλαιότερες εκδόσεις του iOS, του λειτουργικού συστήματος που τρέχει το iPhone. Εάν χρησιμοποιείτε πάντα την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS, αυτές οι αδυναμίες ασφαλείας ενδέχεται να έχουν διορθωθεί. Οποτεδήποτε υπάρχει νέα έκδοση του iOS, θα πρέπει να ενημερώσετε-υποθέτοντας ότι δεν έρχεται σε αντίθεση με άλλα εργαλεία ασφαλείας που χρησιμοποιείτε.

Για να μάθετε πώς να ενημερώνετε το iOS, ελέγξτε:

Μάθετε περισσότερα στο EFF

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την προστασία του εαυτού σας και των δεδομένων σας, με μαθήματα που απευθύνονται σε δημοσιογράφους, ακτιβιστές και πολλές άλλες ομάδες; Ελέγξτε την ιστοσελίδα της EFF για την αυτοάμυνα της επιτήρησης.