Πώς να επαναφέρετε το iPhone στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Είτε πουλάτε το iPhone σας είτε το στέλνετε για επισκευές, δεν θέλετε τα προσωπικά σας δεδομένα και οι φωτογραφίες σε αυτό, όπου τα αδιάκριτα βλέμματα μπορούν να το δουν. Πριν να πουλήσετε ή να στείλετε, προστατεύστε τα δεδομένα σας επαναφέροντας το iPhone σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Όταν επαναφέρετε εργοστασιακά ένα iPhone, επαναφέρετε το τηλέφωνο στην καλή του κατάσταση, την κατάσταση στην οποία βρισκόταν όταν έφυγε από το εργοστάσιο. Δεν θα υπάρχουν μουσική, εφαρμογές ή άλλα δεδομένα, μόνο το iOS και οι ενσωματωμένες εφαρμογές του. Σβήνετε εντελώς το τηλέφωνο και ξεκινάτε από την αρχή.

Προφανώς, αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα και όχι κάτι που κάνετε τυχαία, αλλά είναι λογικό σε ορισμένες περιπτώσεις. Εκτός από τις καταστάσεις που αναφέρονται παραπάνω, είναι επίσης χρήσιμο όταν υπάρχει ένα πρόβλημα με το iPhone τόσο σοβαρό που ξεκινώντας από το μηδέν είναι η μόνη επιλογή σας. Προβλήματα με jailbreaks συχνά καθορίζονται με αυτόν τον τρόπο. Εάν είστε έτοιμοι να προχωρήσετε, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Βήμα 1: Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας

Το πρώτο σας βήμα κάθε φορά που εκτελείτε μια εργασία όπως αυτή είναι η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων στο iPhone σας. Θα πρέπει πάντα να έχετε ένα αντίγραφο των πιο πρόσφατων δεδομένων σας, ώστε να μπορείτε να το επαναφέρετε ξανά στο τηλέφωνό σας αργότερα.

Υπάρχουν δύο επιλογές για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας: μέσω του iTunes ή του iCloud. Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στο iTunes συγχρονίζοντας το τηλέφωνο στον υπολογιστή σας και κάνοντας κλικ στο εφεδρικό κουμπί στην κύρια σελίδα. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας στο iCloud μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις -> το μενού Όνομα στην κορυφή (παραλείψτε αυτό το βήμα σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS) -> iCloud -> iCloud Backup και στη συνέχεια ξεκινήστε ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας.

Βήμα 2: Απενεργοποιήστε το iCloud / Find My iPhone

Στη συνέχεια, πρέπει να απενεργοποιήσετε το iCloud ή / και το Find My iPhone. Σε iOS 7 και πάνω , ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας που ονομάζεται Κλείδωμα ενεργοποίησης απαιτεί να εισαγάγετε το Apple ID που χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση του τηλεφώνου, εάν θέλετε να το επαναφέρετε. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει μειώσει δραστικά τις κλοπές iPhone, δεδομένου ότι κάνει ένα κλεμμένο iPhone πολύ πιο δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε. Αλλά αν δεν απενεργοποιήσετε το κλείδωμα ενεργοποίησης, το επόμενο άτομο που παίρνει το iPhone σας - είτε αγοραστή είτε επισκευαστής - δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Το κλείδωμα ενεργοποίησης απενεργοποιείται όταν απενεργοποιείτε το iCloud / Find My iPhone. Να κάνω αυτό:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
  2. Πατήστε το μενού σας στο επάνω μέρος της οθόνης (παραλείψτε αυτό το βήμα σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS).
  3. Πατήστε iCloud .
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Find My iPhone σε off / white.
  5. Μεταβείτε στο κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε Αποσύνδεση .
  6. Μπορεί να σας ζητηθεί ο κωδικός σας Apple ID / iCloud. Αν ναι, εισάγετε το.
  7. Μόλις το iCloud είναι απενεργοποιημένο, συνεχίστε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 3: Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

  1. Επιστρέψτε στην κύρια οθόνη Ρυθμίσεις πατώντας το μενού Ρυθμίσεις στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο γενικό μενού και πατήστε το.
  3. Μετακινηθείτε μέχρι το τέλος και πατήστε το μενού Επαναφορά .
  4. Σε αυτήν την οθόνη, θα παρουσιαστεί ένας αριθμός επιλογών επαναφοράς, που κυμαίνονται από την επαναφορά των ρυθμίσεων του iPhone στην επαναφορά της διεύθυνσης του λεξικού ή της αρχικής οθόνης. Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένα με την ένδειξη "επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων". Η επιλογή που θέλετε είναι Διαγραφή Όλου Περιεχομένου και Ρυθμίσεων . Πατήστε αυτό.
  5. Αν έχετε ορίσει έναν κωδικό πρόσβασης στο τηλέφωνό σας , θα σας ζητηθεί να τον καταχωρίσετε εδώ. Αν δεν διαθέτετε (αν και θα έπρεπε!), Μεταβείτε στο επόμενο βήμα.
  6. Εμφανίζεται μια προειδοποίηση για να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε ότι αν συνεχίσετε θα σβήσετε όλη τη μουσική, άλλα μέσα, δεδομένα και ρυθμίσεις. Εάν αυτό δεν είναι αυτό που θέλετε να κάνετε, πατήστε Ακύρωση . Διαφορετικά, πατήστε Διαγραφή για να συνεχίσετε.
  7. Χρειάζεται συνήθως ένα λεπτό ή δύο για να διαγράψετε τα πάντα από το iPhone. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, το iPhone σας θα ξεκινήσει ξανά και θα έχετε ένα ολοκαίνουργιο, παρθένο iPhone (τουλάχιστον από την άποψη του λογισμικού) έτοιμο για το επόμενο βήμα σας.