Optoma HD20 Προβολέας βίντεο DLP - Συλλογή φωτογραφιών

01 από 12

Optoma HD20 Προβολέας βίντεο DLP - Πρόσοψη με εξαρτήματα

Optoma HD20 Προβολέας βίντεο DLP - Πρόσοψη με εξαρτήματα. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Σε τιμή 999 δολαρίων, ο προβολέας DLP Optoma HD20 έχει μεγάλη αξία. Με την εγγενή ανάλυση εικονοστοιχείων 1920x1080 (1080p) και την ικανότητα εξόδου 1,700 αυλών, η ποιότητα του βίντεο είναι πολύ καλή. Οι ήχοι σάρκας και ο κορεσμός χρωμάτων παράγουν μια φυσική εικόνα. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι το HD20 διαθέτει 2 εισόδους HDMI.

Βρήκα το Optoma HD20 να είναι ένας καλός και εύχρηστος βιντεοπροβολέας για την τιμή, καθιστώντας τον ιδανικό για χρήστες εισόδου ή ως δεύτερο δωμάτιο, αίθουσα διδασκαλίας, συνάντηση και ακόμη και έναν εξωτερικό προβολέα για τα ζεστά καλοκαίρια νύχτες. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό που η HD20 έχει να προσφέρει από την άποψη των χαρακτηριστικών και των συνδέσεων.

Για πρόσθετη προοπτική στο Optoma HD20, ελέγξτε επίσης την αναθεώρηση μου και μια δειγματοληψία των δοκιμών επιδόσεων βίντεο .

Ακολουθεί μια φωτογραφία του βιντεοπροβολέα DLP Optoma HD20 1080p DLP και των παρεχόμενων αξεσουάρ. Από αριστερά προς τα δεξιά στην πίσω σειρά, είναι ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης και το Εγχειρίδιο χρήστη. Επίσης, τεκμηρίωση εγγραφής, καλώδιο σύνθετου βίντεο (κίτρινο), τηλεχειριστήριο με μπαταρίες, δίσκος λογισμικού που περιέχει ηλεκτρονικές εκδόσεις του οδηγού χρήσης και εγχειρίδιο χρήσης που μπορείτε να αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας ή να εκτυπώσετε και αποσπώμενο καλώδιο τροφοδοσίας εναλλασσόμενου ρεύματος.

Προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία.

02 από 12

Optoma HD20 Προβολέας βίντεο DLP - Πρόσοψη

Optoma HD20 Προβολέας βίντεο DLP - Πρόσοψη. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Ακολουθεί μια κοντινή φωτογραφία της πρόσοψης του βιντεοπροβολέα DLP Optoma HD20 1080p DLP.

Όπως μπορείτε να δείτε, το μπροστινό μέρος του προβολέα είναι αρκετά απλό. Ο φακός βρίσκεται στην αριστερή μπροστινή πλευρά του προβολέα.

Στο κάτω κέντρο του μπροστινού μέρους υπάρχει ρυθμιζόμενος πόλος που ανεβάζει και χαμηλώνει το μπροστινό μέρος του προβολέα για να προσαρμόζεται σε διαφορετικές ρυθμίσεις ύψους οθόνης. Υπάρχουν επίσης δύο επιπλέον βιδωτά πόδια ρύθμισης που βρίσκονται στο κάτω μέρος κάθε γωνίας του πίσω μέρους του προβολέα που σας επιτρέπουν να σηκώσετε ή να χαμηλώσετε το πίσω μέρος του προβολέα.

Το μικρό σκούρο ορθογώνιο κοντά στον φακό είναι ο αισθητήρας υπερύθρων για το ασύρματο τηλεχειριστήριο. Υπάρχει και ένας άλλος από αυτούς τους αισθητήρες στο πίσω μέρος.

Προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία.

03 από 12

Προβολέας βίντεο Optoma HD20 DLP - Γκρο πλαν φακού

Προβολέας βίντεο Optoma HD20 DLP - Γκρο πλαν φακού. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Εμφανίζεται εδώ μια κοντινή όψη του φακού.

Προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία.

04 από 12

Προβολέας βίντεο Optoma HD20 DLP - Κορυφή

Προβολέας βίντεο Optoma HD20 DLP - Κορυφή. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Φανερωμένο σε αυτή τη σελίδα είναι μια κάτοψη του Optoma HD20.

Για προσεκτική εμφάνιση και λεπτομερή εξήγηση των χαρακτηριστικών και των λειτουργιών που είναι προσβάσιμες από την κορυφή του Optoma HD20, προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία αυτής της συλλογής.

05 από 12

Optoma HD20 Προβολέας βίντεο DLP - Έλεγχοι ζουμ και εστίασης

Optoma HD20 Προβολέας βίντεο DLP - Έλεγχοι ζουμ και εστίασης. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Ακολουθεί μια κοντινή όψη του φακού στο Optoma HD20 όπως φαίνεται από τα παραπάνω. Θα παρατηρήσετε τους μοχλούς δακτυλίου εστίασης και ζουμ στο συγκρότημα φακού.

Προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία ...

06 από 12

Optoma HD20 Video Projector DLP - Έλεγχοι επί του σκάφους

Optoma HD20 Video Projector DLP - Έλεγχοι επί του σκάφους. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Ξεκινώντας από την αριστερή πλευρά αυτής της φωτογραφίας είναι το κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης.

Η ένδειξη υπερβολικής θερμοκρασίας δεν πρέπει να ανάβει όταν ο προβολέας είναι σε λειτουργία. Αν ανάβει, ο προβολέας είναι πολύ ζεστός και πρέπει να απενεργοποιηθεί.

Μετακινώντας ακριβώς δεξιά από το κουμπί Τροφοδοσίας είναι το κουμπί Αναζήτηση πηγής.

Στα δεξιά του κουμπιού "Αναζήτηση πηγής" εμφανίζονται τα πλήκτρα πρόσβασης στο μενού και πλοήγησης μενού. Αυτά τα κουμπιά επιτρέπουν στο χρήστη να αποκτήσει πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες ρύθμισης, λειτουργίες ρύθμισης εικόνας και λειτουργίες κατάστασης.

Στα δεξιά του κουμπιού πλοήγησης μενού βρίσκεται το κουμπί λειτουργίας.

Τέλος, ακριβώς κάτω από το κουμπί τροφοδοσίας είναι οι ενδεικτικές λυχνίες κατάστασης LED.

Για να δείτε τις διαθέσιμες επιλογές σύνδεσης στο Optoma HD20, προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία.

07 από 12

Optoma HD20 Video Projector DLP - Πίσω όψη

Optoma HD20 Video Projector DLP - Πίσω όψη. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Εικονίζεται σε αυτή τη σελίδα είναι ένα ευρύ πλάνο ολόκληρου του πίσω πλαισίου του Optoma HD20, το οποίο δείχνει τις συνδέσεις που παρέχονται με το HD20.

Ξεκινώντας από την αριστερά είναι μια θύρα υπηρεσίας.

Προχωρώντας δεξιά, πρώτα είναι η είσοδος VGA (PC Monitor) , στη συνέχεια οι είσοδοι Component (Κόκκινο, Πράσινο και Μπλε) και Composite video (κίτρινο) .

Συνεχίζοντας προς τα δεξιά υπάρχουν δύο είσοδοι HDMI .

Οποιαδήποτε τυποποιημένη πηγή βίντεο ή υψηλής ευκρίνειας (έως 1080p), εκτός από πηγές RF , μπορεί να συνδεθεί σε αυτόν τον προβολέα.

Στην άκρη δεξιά υπάρχει μια σκανδάλη 12 βολτ. Αυτή η σύνδεση επιτρέπει την ενσύρματη σύνδεση σε ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου που ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί όλα τα εξαρτήματα.

Τέλος, μετακίνηση προς τα κάτω στο κάτω αριστερά είναι το AC υποδοχής που παρέχεται για το αποσπώμενο καλώδιο τροφοδοσίας εναλλασσόμενου ρεύματος.

Για μια ματιά στο τηλεχειριστήριο που παρέχεται με το Optoma Optoma HD20, προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία.

08 από 12

Optoma HD20 Προβολέας βίντεο DLP - Τηλεχειριστήριο

Optoma HD20 Προβολέας βίντεο DLP - Τηλεχειριστήριο. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Το τηλεχειριστήριο για το Optoma HD20 επιτρέπει τον έλεγχο όλων των βασικών λειτουργιών του προβολέα μέσω ενός συνδυασμού κουμπιών άμεσης πρόσβασης και μενού στην οθόνη.

Αυτό το τηλεχειριστήριο προσαρμόζεται εύκολα σε οποιοδήποτε χέρι και διαθέτει κουμπιά με αυτονόητο τρόπο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όταν πατηθεί κάποιο κουμπί, ενεργοποιείται η λειτουργία οπίσθιου φωτισμού του τηλεχειριστηρίου. Αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολη τη χρήση σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Στην κορυφή βρίσκονται τα κουμπιά λειτουργίας. Στην αριστερή πλευρά βρίσκεται το κουμπί λειτουργίας και στην δεξιά πλευρά βρίσκεται το κουμπί Απενεργοποίηση.

Κάτω από τα κουμπιά τροφοδοσίας είναι ένα σύνολο κουμπιών για την επιλογή των αναλογιών και της λυχνίας.

Προχωρώντας προς τα κάτω, υπάρχουν περισσότερα κουμπιά λειτουργιών για τη λειτουργία Φωτεινότητα, Λειτουργία εικόνας, Αντίθεση, Κλείδωμα πηγής και Υπερρύθμιση.

Ακριβώς κάτω από το φυσικό κέντρο του τηλεχειριστηρίου είναι τα πλήκτρα πρόσβασης και πλοήγησης μενού.

Στο κάτω μέρος του τηλεχειριστηρίου υπάρχουν κουμπιά επιλογής πηγής εισόδου.

Για μια ματιά σε μερικά από τα μενού της οθόνης του Optoma HD20, προχωρήστε στην επόμενη σειρά φωτογραφιών αυτής της συλλογής.

09 από 12

Optoma HD20 Προβολέας βίντεο DLP - Μενού επί της οθόνης - Μενού ρυθμίσεων

Optoma HD20 Προβολέας βίντεο DLP - Μενού επί της οθόνης - Μενού ρυθμίσεων. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Ακολουθεί μια ματιά στο αρχικό μενού ρύθμισης για το HD20.

1. Γλώσσα: Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε ποια γλώσσα θέλετε να εμφανίζεται για την πλοήγηση μενού σας.

2. Πηγή εισόδου: Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε την πηγή εισόδου για την οποία θέλετε να έχετε πρόσβαση για προβολή. Αυτή η λειτουργία διπλασιάζεται επίσης στα εξωτερικά χειριστήρια και απευθείας μέσω του τηλεχειριστηρίου, χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε σε αυτό το μενού.

3. Κλείδωμα πηγής: Όταν είναι ενεργοποιημένη, αυτή η λειτουργία αναφέρει στον προβολέα να ψάχνει για μια συγκεκριμένη είσοδο πηγής αντί για αναζήτηση, κάθε φορά που είναι ενεργοποιημένος ο προβολέας.

4. Υψηλό Υψόμετρο: Όταν ενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία, οι ανεμιστήρες του προβολέα λειτουργούν συνεχώς. Επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπό σας για το εάν αυτή η λειτουργία πρέπει να ενεργοποιηθεί στην περιοχή σας.

5. Αυτόματη απενεργοποίηση: Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στον προβολέα να απενεργοποιείται μόνο μετά από μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο αν δεν ανιχνεύσει ενεργό σήμα εικόνας που προέρχεται από την πηγή στην οποία μεταβαίνει.

6. Σήμα: Αυτή η λειτουργία στέλνει το χρήστη σε ένα άλλο υπομενού που προσφέρει μια ποικιλία ρυθμίσεων για τη βελτιστοποίηση της ποιότητας του εισερχόμενου σήματος εικόνας. Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν: Φάση, Παρακολούθηση, Οριζόντια και Κάθετη θέση, Λευκό επίπεδο, Μαύρο επίπεδο, Κορεσμός, Απόχρωση και ρύθμιση IRE.

7. Επαναφορά: Υπάρχουν δύο επιλογές - Τρέχουσα επαναφορά ή Επαναφορά όλων. Η τρέχουσα επαναφορά επιστρέφει τις ρυθμίσεις του τρέχοντος μενού στις αρχικές εργοστασιακές προεπιλογές της, ενώ η λειτουργία Επαναφορά όλων επιστρέφει όλες τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει στον προβολέα στις αρχικές εργοστασιακές προεπιλογές.

Για μια ματιά στο μενού συστήματος HD20, προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία ...

10 από 12

Optoma HD20 Video Projector DLP - Μενού επί της οθόνης - Μενού συστήματος

Optoma HD20 Video Projector DLP - Μενού επί της οθόνης - Μενού συστήματος. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Ακολουθεί μια ματιά στο Μενού συστήματος του Optoma HD20.

1. Τοποθεσία μενού: Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να τοποθετήσετε το μενού στην οθόνη όπου σας αρέσει. Με άλλα λόγια, εάν θέλετε το μενού να εμφανίζεται σε μια από τις γωνίες, αντί στη μέση της οθόνης, όπως φαίνεται εδώ, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία "Μενού θέσης" για να την αλλάξετε.

2. Ρύθμιση Λάμπας: Αυτό σας μεταφέρει σε ένα υπομενού που σας δείχνει πόσες ώρες λάμπας έχετε χρησιμοποιήσει, μια υπενθύμιση της λυχνίας που σας επιτρέπει να εμφανίσετε μια προειδοποίηση όταν η λάμπα χρειάζεται αντικατάσταση, μια λειτουργία Brite, η οποία σας επιτρέπει να αυξήσετε ή να μειώσετε την έξοδο φωτός της λάμπας και μια επαναφορά της λυχνίας, η οποία μετατρέπει το ρολόι της λυχνίας ώρας στο μηδέν μετά την εγκατάσταση μιας νέας λυχνίας.

3. Προβολή: Αυτή η λειτουργία σάς δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε τον τρόπο εμφάνισης της εικόνας, ανάλογα με τον τρόπο εγκατάστασης του HD20. Οι επιλογές είναι: Front-Desktop, Back Desktop, Front-Ceiling και Rear Ceiling. Αυτές οι ρυθμίσεις διασφαλίζουν ότι η εικόνα εμφανίζεται πάντα όρθια και έχει τον σωστό προσανατολισμό από αριστερά προς τα δεξιά σε σχέση με την οθόνη.

4. Image AI: Αυτή είναι μια λειτουργία που παρέχει η Optoma ότι βελτιστοποιεί τη φωτεινότητα της λάμπας με βάση το περιεχόμενο της εικόνας. Αυτό βοηθά στη διατήρηση του καλύτερου δυνατού επιπέδου αντίθεσης.

5. Πρότυπο δοκιμής: Υπάρχουν δύο πρότυπα δοκιμής που παράγονται από τον προβολέα και μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση. Πλέγμα και λευκό.

6. Ιστορικό: Αυτή η ρύθμιση σάς επιτρέπει να επιλέξετε το δικό σας προτιμώμενο χρώμα φόντου όταν δεν εμφανίζεται κανένα μενού ή εικόνα. Οι επιλογές σας είναι: Σκούρο Μπλε, Μαύρο, Γκρι ή Έναρξη Λογότυπο.

7. 12V Trigger: Ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τη λειτουργία ενεργοποίησης 12V.

Για να δείτε το μενού οθόνης, προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία αυτής της συλλογής ...

11 από 12

Optoma HD20 Video Projector DLP - Μενού στην οθόνη - Ρυθμίσεις οθόνης

Optoma HD20 Video Projector DLP - Μενού στην οθόνη - Ρυθμίσεις οθόνης. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Εμφανίζεται σε αυτή τη φωτογραφία το μενού οθόνης για το Optoma HD20.

Μορφή: Αυτό ρυθμίζει την αναλογία διαστάσεων που θα χρησιμοποιηθεί. Οι επιλογές είναι: 4x3 (για χρήση όταν χρησιμοποιείτε οθόνη με αναλογία διαστάσεων 4x3), 16x9 (για χρήση όταν χρησιμοποιείτε οθόνη διαστάσεων 16x9), Native (εμφανίζει εισερχόμενα σήματα στη φυσική τους αναλογία και μέγεθος) και Letterbox με εξωτερικούς αναμορφικούς φακούς για να αποκτήσετε μια πραγματική αναλογία διαστάσεων 2,35).

Overscan: Κρύβει οποιοδήποτε θόρυβο κωδικοποίησης βίντεο κατά μήκος των άκρων της οθόνης.

Μάσκα άκρων: Μειώστε ή μεγεθύνετε την εικόνα στην οθόνη. Αυτή η λειτουργία είναι διαφορετική από τη λειτουργία Overscan.

V Image Shit: Μετατοπίζει την προβαλλόμενη εικόνα κάθετα για καλύτερη θέση προβολής / οθόνης. '

V Keystone: Ρυθμίστε τη γεωμετρία της προβαλλόμενης εικόνας έτσι ώστε η εικόνα να είναι ορθογώνια και όχι τραπεζοειδή.

SuperWide: Ορίζει τον προβολέα σε αναλογία διαστάσεων 2.0: 1, έτσι ώστε οι εικόνες 4x3 και 16x9 να μην εμφανίζουν μαύρες ράβδους στο επάνω και το κάτω μέρος της οθόνης όταν χρησιμοποιείτε μια οθόνη ροής εμφάνισης 2.0A1. Αυτή η λειτουργία λειτουργεί σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις αναλογίας διαστάσεων.

Για να δείτε το μενού "Ρυθμίσεις εικόνας", προχωρήστε στην επόμενη και τελευταία φωτογραφία σε αυτήν την συλλογή.

12 από 12

Optoma HD20 Προβολέας βίντεο DLP - Μενού επί της οθόνης - Ρυθμίσεις εικόνας / Adv Image Setti

Optoma HD20 Βιντεοπροβολέας DLP - Μενού επί της οθόνης - Ρυθμίσεις εικόνας / Ρυθμίσεις εικόνας Adv. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Εμφανίζεται σε αυτήν τη φωτογραφία τα μενού Ρυθμίσεις εικόνας (αριστερά) και Σύνθετα εικονίδια (δεξιά).

1. Έγχρωμη λειτουργία: Παρέχει πολλές προκαθορισμένες ρυθμίσεις χρώματος, αντίθεσης και φωτεινότητας: Cinema, Bright, Φωτογραφία, Αναφορά και Χρήστη.

2. Αντίθεση: Αλλάζει το επίπεδο του σκούρου στο φως.

3. Φωτεινότητα: Κάντε την εικόνα πιο φωτεινή ή πιο σκούρα.

4. Χρώμα: Ρυθμίζει τον βαθμό κορεσμού όλων των χρωμάτων μαζί στην εικόνα.

5. Απόχρωση: Ρυθμίστε την ποσότητα πράσινου και ματζέντα.

6. Sharpness (Ευκρίνεια): Ρυθμίζει το βαθμό βελτίωσης της άκρης της εικόνας. Αυτή η ρύθμιση πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ, καθώς μπορεί να τονίσει τα τεχνάσματα άκρων.

7. Προχωρημένο: Δίνει τη δυνατότητα σε ένα επιπλέον υπομενού (που εμφανίζεται στα δεξιά) που περιλαμβάνει λιγότερο χρησιμοποιούμενες ρυθμίσεις, όπως:

Η μείωση του θορύβου μειώνει την ποσότητα θορύβου βίντεο φόντου σε μια εικόνα.

Το Gamma παρέχει τα βέλτιστα χαρακτηριστικά της εικόνας με διαφορετικούς τύπους πηγών: Ταινία, Βίντεο, Γραφικά, Τυπικό.

Η επέκταση B / W προσφέρει δύο προκαθορισμένες λειτουργίες που διευρύνουν το λόγο αντίθεσης των εισερχόμενων σημάτων.

Η θερμοκρασία χρώματος ρυθμίζει τη ζεστασιά (ποσότητα ερυθρότητας) ή δροσιά (ποσότητα μπλε χρώματος ) στην εικόνα. Η ταινία είναι συνήθως ζεστή, ενώ το βίντεο είναι κανονικά δροσερό.

Το RGB Gain / Bias επιτρέπει τη ρύθμιση της στάθμης φωτεινότητας (κέρδους) και αντίθεσης (προκατάληψη) κάθε πρωτεύοντος χρώματος (κόκκινο, πράσινο, μπλε).

Τελική λήψη

Παρόλο που η HD20 δεν είναι στην ίδια κατηγορία επιδόσεων με τους βιντεοπροβολείς υψηλών επιδόσεων, δεν έχει καμία απολύτως καλή εμπειρία προβολής για την τιμή. Βρήκα τη συνεκτικότητα χρώματος να είναι πολύ καλή. Ωστόσο, η μαύρη στάθμη και η περιοχή αντίθεσης αν και αποδεκτή, ενδέχεται να μην ικανοποιούν τους έμπειρους χρήστες. Επιπλέον, η ενσωματωμένη κλιμάκωση 1080p του HD20 έκανε καλή δουλειά να αναβαθμίσει υλικό χαμηλότερης ανάλυσης 480i DVD καθώς και να περνά απευθείας ανάλυση 1080p Blu-ray και HD-DVD, συμπεριλαμβανομένων των σημάτων 1080p / 24 .

Το HD20 είναι σίγουρα ένας μεγάλος βιντεοπροβολέας βασικού επιπέδου και είναι ενδεικτικός της τάσης για μια πιο βιώσιμη επιλογή για τον κύριο καταναλωτή. Αν ψάχνετε για τον πρώτο σας βιντεοπροβολέα ή έναν δεύτερο προβολέα για φορητή χρήση, το HD20 είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Για πρόσθετη προοπτική σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του HD20, ελέγξτε τις αναθεωρήσεις και τις δοκιμές απόδοσης βίντεο .

Συγκρίνετε Τιμές