Απλό ή πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων SSH

Το SFTP μπορεί να αναφέρεται είτε στο πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων SSH είτε στο απλό πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων. Η SFTP είναι μία από τις δύο βασικές τεχνολογίες για ασφαλή δικτύωση FTP .

Πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων SSH

Το πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων SSH σχεδιάστηκε για χρήση σε συνδυασμό με SSH για ασφαλείς μεταφορές αρχείων. Υπάρχουν προγράμματα γραμμής εντολών και GUI που υποστηρίζουν το SFTP, συμπεριλαμβανομένου του Rad SFTP και του MacSFTP με βάση το Java για Mac OS.

Το πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων SSH δεν είναι συμβατό με το παραδοσιακό πρωτόκολλο FTP, πράγμα που σημαίνει ότι οι πελάτες SFTP δεν μπορούν να επικοινωνούν με διακομιστές FTP και αντίστροφα. Ορισμένο λογισμικό πελάτη και διακομιστή ενσωματώνει υποστήριξη και για τα δύο πρωτόκολλα για να ξεπεράσει αυτόν τον περιορισμό.

Απλό πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων

Το απλό FTP σχεδιάστηκε πριν από πολλά χρόνια ως μια ελαφριά έκδοση του FTP που τρέχει στη θύρα TCP 115. Το απλό FTP γενικά εγκαταλείφθηκε υπέρ του TFTP .

Ασφαλής FTP

Το πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων SSH είναι μια μέθοδος για την υλοποίηση του επονομαζόμενου ασφαλούς FTP . Η άλλη κοινή μέθοδος χρησιμοποιεί τεχνολογία SSL / TLS. Για να αποφύγετε τη σύγχυση αυτών των δύο μεθόδων, χρησιμοποιήστε το ακρωνύμιο SFTP μόνο για να αναφερθείτε στο πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων SSH και να μην διασφαλίσετε γενικά το FTP.

Επίσης γνωστό ως: πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων SSH, πρωτόκολλο ασφαλούς μεταφοράς αρχείων, ασφαλές πρόγραμμα μεταφοράς αρχείων, απλό πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων