Τι είναι bitly; Μια εισαγωγή στο εργαλείο κοινής χρήσης κοινής σύνδεσης

Εάν έχετε κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο κοινόχρηστο σε έναν ιστότοπο κοινωνικών μέσων όπως το Twitter, είναι πιθανό να υπήρξε Bitly link. Αλλά τι είναι Bitly, πραγματικά;

Αν έχετε ήδη υποθέσει ότι είναι ένα δημοφιλές εργαλείο διεύρυνσης συνδέσμων URL , τότε έχετε εν μέρει δίκιο. Αλλά δεδομένου ότι το σήμα της στο διαδίκτυο ως ένα από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή shorteners σύνδεση επεξεργασίας οκτώ δισεκατομμύρια κλικ στις συνδέσεις τους κάθε μήνα, Bitly είναι επίσης ένα ισχυρό εργαλείο online marketing.

Σοβαρές ως απλό σύνδεσμο διεύθυνσης URL

Εάν μεταβείτε στην ιστοσελίδα Bitly, μπορείτε να επικολλήσετε έναν σύνδεσμο στην κορυφή για να το μειώσετε αυτόματα. Μια νέα σελίδα εμφανίζεται με το νέο σύνδεσμο που έχετε συντομεύσει , ένα κουμπί για την εύκολη αντιγραφή, μια περίληψη των περιεχομένων του συνδέσμου, πόσες κλήσεις έχει λάβει και μια επιλογή να συμμετάσχετε στο Bitly, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύσετε και να παρακολουθήσετε όλους τους συντομεύοντες συνδέσμους σας .

Εάν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το Bitly για να συντομεύσετε έναν σύνδεσμο, ώστε να είναι ευκολότερο να μοιραστείτε, μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς πρόβλημα χωρίς να εγγραφείτε ως χρήστης. Αν όμως θέλετε να παρακολουθήσετε τα κλικ σε αυτούς τους συνδέσμους, επισκεφτείτε τα ξανά αργότερα ή δείτε τι συνδέουν άλλα άτομα στο δίκτυό σας που μοιράζονται, τότε η εγγραφή ενός λογαριασμού χρήστη είναι πιθανώς μια καλή ιδέα.

Οι σύνδεσμοι σας bitlinks & # 39; στο Bitly

Κάθε φορά που δημιουργείτε ένα νέο bitlink, εμφανίζεται στη ροή σας (με την πιο πρόσφατη στην κορυφή και την παλαιότερη στο κάτω μέρος) ώστε να μπορείτε να ανατρέχετε σε αυτό αργότερα. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιονδήποτε σύνδεσμο στη στήλη στα αριστερά για να δείτε τις λεπτομέρειες στα δεξιά, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου της σελίδας με την οποία συνδέεται, ενός σύντομου κουμπιού "αντιγραφής" για εύκολη αντιγραφή, επισκεψιμότητας και παραπομπής, καθώς και καθημερινών τάσεων .

Κάθε σύνδεσμος bit μπορεί επίσης να αρχειοθετηθεί, να επεξεργαστεί, να επισημανθεί ή να μοιραστεί χρησιμοποιώντας τα κουμπιά στα δεξιά του συνδέσμου. Εάν δημιουργήσετε πολλά bitlinks και πρέπει να βρείτε κάτι συγκεκριμένο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης στην κορυφή για να την βρείτε.

Το δίκτυό σας & # 39; στο Bitly

Όπως και οι περισσότεροι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης , η εγγραφή στο Bitly είναι δωρεάν και σας επιτρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook ή στο Twitter , ώστε να μπορείτε να βρείτε φίλους ή οπαδούς που χρησιμοποιούν επίσης Bitly. Στην ενότητα "Το δίκτυό σας", θα μπορείτε να δείτε όλους τους Bitly links που μοιράζονται στον ιστό από οποιονδήποτε από τους φίλους σας.

Στατιστικά & # 39; στο Bitly

Η ενότητα "Στατιστικά" του Bitly σας δίνει μια ματιά στα κλικ σας και σώζει τόσο τις τελευταίες επτά ημέρες και για πάντα. Μπορείτε να ταξινομήσετε αυτά τα στατιστικά στοιχεία κατά ημερομηνία και ακόμη και να δείτε κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες καθώς ανεβάζετε τον κέρσορα πάνω από το καθένα.

Το δημόσιο API του Bitly

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει άλλους δημοφιλείς σε απευθείας σύνδεση ιστότοπους και εργαλεία που ενσωματώνουν αυτόματα τις συνδέσεις bit στις λειτουργίες τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Bitly προσφέρει ένα ανοιχτό δημόσιο API, ώστε οι υπηρεσίες τρίτων να το εκμεταλλευτούν.

Αστεία Εργαλεία

Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε τα εργαλεία Bitly εάν ​​δημιουργείτε και μοιράζεστε πολλά bitlinks. Προσθέστε την επέκταση του Google Chrome στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome, μεταφέρετε το σελιδοδείκτη στη γραμμή σελιδοδεικτών, κάντε λήψη της εφαρμογής iPhone ή προσθέστε το plugin WordPress στο ιστολόγιό σας, έτσι ώστε να έχετε πάντα έναν τρόπο να αποθηκεύσετε και να καθαρίσετε εύκολα όσους συνδέσμους bitlinkς χρειάζεστε , όπου και αν είσαι.

Χρησιμοποιώντας το δικό σας εμπορικό σήμα Short Domain

Το Bitly είναι αρκετά ευέλικτο ώστε υποστηρίζει ακόμη και επώνυμους σύντομους τομείς που αγοράζετε από έναν καταχωρητή τομέα. Για παράδειγμα, About.com έχει το επώνυμο σύντομο domain, abt.com .

Σοβαρές βόλτες σας πώς να ορίσετε επώνυμο σύντομο τομέα σας για να συνεργαστεί με την πλατφόρμα, έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τα κλικ και τα στατιστικά σας ακριβώς όπως ένα κανονικό bitlink. Και αν αποφασίσετε ποτέ να κάνετε ακόμα πιο σοβαρή χρήση του Bitly στο μάρκετινγκ στο διαδίκτυο, μπορείτε πάντα να αναβαθμίσετε για να έχετε πρόσβαση στα εργαλεία του premium για την επωνυμία σύνδεσης, λεπτομερή αναλυτικά στοιχεία κοινού, κινητό βαθιά σύνδεση και αυξημένα όρια επιτοκίων.