Τι να κάνετε όταν το iPad σας δεν θα περιστραφεί

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του iPad είναι η δυνατότητα για την περιστροφή της οθόνης καθώς γυρίζετε τη συσκευή. Αυτό σας επιτρέπει να πηγαίνετε άψογα από την περιήγηση στον ιστό σε κατάσταση πορτρέτου για να παρακολουθήσετε μια ταινία σε λειτουργία οριζόντιου προσανατολισμού. Έτσι, όταν αυτό το χαρακτηριστικό αυτόματης περιστροφής σταματήσει να λειτουργεί, μπορεί να είναι απογοητευτικό. Αλλά μην ανησυχείτε, αυτό είναι ένα εύκολο ζήτημα για να διορθώσετε.

Κατ 'αρχάς, δεν έχουν όλες οι εφαρμογές iPad τη δυνατότητα να περιστρέφουν την οθόνη, έτσι από μέσα σε μια εφαρμογή , κάντε κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα του iPad για να φτάσετε στην κύρια οθόνη και στη συνέχεια προσπαθήστε να περιστρέψετε τη συσκευή. Εάν περιστρέφεται, ξέρετε ότι ήταν η εφαρμογή, όχι το iPad.

Εάν το iPad σας εξακολουθεί να μην περιστρέφεται, ενδέχεται να κλειδωθεί με τον τρέχοντα προσανατολισμό του. Μπορούμε να διορθώσουμε αυτό πηγαίνοντας στο κέντρο ελέγχου του iPad .

Έχετε ένα δύσκολο χρονικό διάστημα για να εμφανιστεί ο πίνακας ελέγχου;

Αν έχετε παλαιότερο iPad, ενδέχεται να μην έχετε ενημερώσει το λειτουργικό σύστημα με την πιο πρόσφατη έκδοση. Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες για να ενημερώσετε το iPad σας.

Εάν διαθέτετε το αρχικό iPad , δεν θα μπορείτε να ενημερώσετε τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος . Το πρώτο iPad απλά δεν είναι αρκετά ισχυρό για να τρέξει τις νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος iOS του iPad . Αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να προσπαθήσουμε να ξαναρχίσουμε την περιστροφή.

  1. Αρχικά, εντοπίστε τα κουμπιά έντασης στο πλάι του iPad. Δίπλα σε αυτά τα πλήκτρα υπάρχει ένας διακόπτης που μπορεί να κλειδώσει τη θέση της οθόνης. Μόλις γυρίσετε αυτό το διακόπτη , θα πρέπει να είστε σε θέση να περιστρέψετε το iPad. (Ένα βέλος που δείχνει σε έναν κύκλο θα εμφανιστεί στην οθόνη όταν γυρίσετε τον διακόπτη.)
  2. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, ο πλευρικός διακόπτης μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να σβήνει τη συσκευή αντί να κλειδώνει την περιστροφή της οθόνης. Αυτό θα το ξέρετε επειδή ένα εικονίδιο ηχείου με μια γραμμή που τρέχει μέσα από αυτό μπορεί να εμφανίστηκε όταν γυρίσατε το διακόπτη. Αν συμβεί αυτό, γυρίστε ξανά το διακόπτη για να απενεργοποιήσετε το iPad.
  3. Θα πρέπει να αλλάξουμε τη συμπεριφορά των πλευρικών διακοπτών, οπότε ας πάμε στις ρυθμίσεις του iPad. Αυτή είναι η εικόνα με την περιστροφή των γραναζιών. ( Λάβετε βοήθεια για το άνοιγμα των ρυθμίσεων του iPad. )
  4. Στην αριστερή πλευρά της οθόνης υπάρχει μια λίστα με τις κατηγορίες ρυθμίσεων. Αγγίξτε Γενικά .
  5. Στη δεξιά πλευρά της οθόνης υπάρχει μια ρύθμιση με την ένδειξη Use Side Switch to; Αλλάξτε τη ρύθμιση στην επιλογή Κλείδωμα περιστροφής. ( Λάβετε βοήθεια για να αλλάξετε τη συμπεριφορά του πλευρικού διακόπτη .)
  6. Έξοδος Ρυθμίσεις πατώντας το κουμπί Home.
  1. Γυρίστε ξανά τον πλευρικό διακόπτη . Το iPad σας θα πρέπει να αρχίσει να περιστρέφεται.

Έχετε ακόμα προβλήματα με το iPad σας που δεν περιστρέφεται;

Τα επόμενα δύο βήματα για να διορθώσετε το πρόβλημα είναι να επανεκκινήσετε το iPad , το οποίο συνήθως διορθώνει τα περισσότερα προβλήματα και εάν αυτό δεν λειτουργήσει, θα χρειαστεί να επαναφέρετε το iPad στην εργοστασιακή του προεπιλεγμένη ρύθμιση. Αυτό διαγράφει τα δεδομένα στο iPad, οπότε θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας πριν το δοκιμάσετε. Μπορεί να μην αισθάνεστε ότι αξίζει να περάσετε από ένα τόσο δραστικό μέτρο μόνο για να ξεκλειδώσετε τον προσανατολισμό.