Πώς να επαναφέρετε το iPad σας και να διαγράψετε όλο το περιεχόμενο

Επαναφέρετε το iPad στις εργοστασιακές ρυθμίσεις για να καταργήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία

Οι δύο συνηθέστεροι λόγοι για την επαναφορά του iPad στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις είναι να προετοιμάσει το iPad για νέο ιδιοκτήτη ή να ξεπεράσει ένα πρόβλημα με το iPad που απλά δεν θα λύσει το iPad .

Αν σκοπεύετε να πουλήσετε το iPad σας ή ακόμα και να το δώσετε σε ένα μέλος της οικογένειας, θα θέλετε να επαναφέρετε το iPad στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις. Αυτό θα σβήσει το iPad σας, θα διαγράψει τις ρυθμίσεις και τα δεδομένα, και θα επιστρέψει στην ακριβή κατάσταση όπως όταν ανοίξατε για πρώτη φορά το κουτί. Με το σκούπισμα του iPad, επιτρέπετε να ρυθμιστεί σωστά από τον νέο ιδιοκτήτη.

Πώς να διαγράψετε όλο το περιεχόμενο στο iPad

Άννα Ντιμιάνενκο / Pexels

Μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τα προσωπικά σας στοιχεία, βεβαιώνοντας ότι όλες οι ρυθμίσεις και τα δεδομένα διαγράφονται από το iPad. Η διαδικασία επαναφοράς πρέπει να περιλαμβάνει την απενεργοποίηση της λειτουργίας " Εύρεση iPad ".

Η επαναφορά του iPad χρησιμοποιείται επίσης ως εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων. Πολλά κοινά προβλήματα μπορούν να λυθούν με τη διαγραφή της εφαρμοσμένης υπηρεσίας και τη λήψη της ξανά από το App Store ή την ενεργοποίηση του iPad και την επανεκκίνηση, αλλά τα προβλήματα που παραμένουν πέρα ​​από αυτά τα βήματα συνήθως θα εκκαθαριστούν μετά την επαναφορά του iPad. Πριν εκτελέσετε πλήρη κατάργηση του iPad, μπορείτε να δοκιμάσετε την εκκαθάριση των ρυθμίσεων και την επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου, και οι δύο μπορούν να πραγματοποιηθούν στην ίδια οθόνη που χρησιμοποιείται για την επαναφορά του iPad.

Και στις δύο περιπτώσεις, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής στο iCloud πριν την επαναφέρετε. Για να γινει αυτο:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  2. Πατήστε iCloud από το αριστερό μενού.
  3. Πατήστε Backup από τις ρυθμίσεις iCloud.
  4. Στη συνέχεια, πατήστε Back Up Now .

Επαναφέρετε το iPad σε εργοστασιακή προεπιλογή

Αφού εκτελέσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, είστε έτοιμοι να διαγράψετε όλο το περιεχόμενο στο iPad και να το επαναφέρετε στο "εργοστασιακά προεπιλεγμένο επίπεδο".

  1. Αρχικά, ξεκινήστε την εφαρμογή " Ρυθμίσεις ", η οποία είναι το εικονίδιο της εφαρμογής που μοιάζει με στροφή των εργαλείων.
  2. Αφού μπείτε στις ρυθμίσεις, εντοπίστε και πατήστε Γενικά στο αριστερό μενού.
  3. Μεταβείτε στο τέλος των Γενικών ρυθμίσεων για να εντοπίσετε και πατήστε Επαναφορά .
  4. Υπάρχουν πολλές επιλογές για την επαναφορά του iPad. Επιλέξτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για την περίπτωσή σας.

Δύο σημειώσεις:

Διαγράψτε το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις στο iPad σας

Αν δίνετε το iPad σε ένα μέλος της οικογένειας που πρόκειται να χρησιμοποιήσει τον ίδιο λογαριασμό Apple ID , ίσως να θέλετε να επιλέξετε την πρώτη επιλογή: Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων . Αυτό θα αφήσει τα δεδομένα (μουσική, ταινίες, επαφές κ.λπ.) αλλά θα επαναφέρετε τις προτιμήσεις. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αυτό εάν έχετε τυχαία προβλήματα με το iPad και δεν είστε αρκετά έτοιμοι να περάσετε με ένα πλήρες σκουπίστε.

Εάν πραγματοποιείτε επαναφορά της συσκευής επειδή αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σύνδεση με το Wi-Fi ή αντιμετωπίζετε άλλα προβλήματα σύνδεσης στο διαδίκτυο, μπορείτε να δοκιμάσετε πρώτα την Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου. Αυτό θα εξαλείψει όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο συγκεκριμένο δίκτυό σας και θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε το πρόβλημα χωρίς να χρειαστεί να εκτελέσετε πλήρη αποκατάσταση.

Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι θα θέλουν να επιλέξουν να διαγράψουν το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις . Αυτό σας προστατεύει διασφαλίζοντας ότι όλα τα δεδομένα είναι εκτός του iPad, το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες για το λογαριασμό σας στο iTunes . Αν πουλάτε το iPad στο craigslist, eBay ή σε κάποιον φίλο ή μέλος της οικογένειας που θα χρησιμοποιεί διαφορετικό λογαριασμό iTunes, επιλέξτε να διαγράψετε όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις.

Διαγράψτε τα δεδομένα στο iPad σας

Αν επιλέξετε να διαγράψετε το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις από το iPad σας, θα χρειαστεί να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας δύο φορές . Επειδή αυτό θα θέσει το iPad σας πίσω στην εργοστασιακή προεπιλογή, η Apple θέλει να ελέγξει διπλά την επιλογή σας. Εάν έχετε κλειδώσει κωδικό στο iPad, θα πρέπει επίσης να πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασης.

Αφού επιβεβαιώσετε την επιλογή σας, ξεκινά η διαδικασία της διαγραφής των δεδομένων στο iPad σας. Η όλη διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά και, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το λογότυπο της Apple θα εμφανιστεί στη μέση της οθόνης. Μόλις ολοκληρωθεί, το iPad θα εμφανίσει μια οθόνη που διαβάζει "Hello" σε πολλές γλώσσες.

Σε αυτό το σημείο, τα δεδομένα στο iPad διαγράφονται και το iPad έχει επιστρέψει στις εργοστασιακές προεπιλογές. Εάν πουλάτε ή δίνετε το iPad σε έναν νέο ιδιοκτήτη, έχετε τελειώσει. Εάν επαναφέρετε το iPad προκειμένου να ξεκαθαρίσετε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με αυτό, μπορείτε να το ρυθμίσετε σαν να ήταν ένα νέο iPad και να επαναφέρετε τα πιο πρόσφατα αντίγραφα ασφαλείας από το iCloud.

PS Το iPad σας τρέχει αργά ή φαίνεται να μπερδεύεται λίγο; Επιτάχυνση με αυτές τις συμβουλές προτού το περάσετε!