Τι είναι ένα αρχείο CHW;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία CHW

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου CHW είναι ένα αρχείο ευρετηρίου της Compiled Help. Δημιουργείται όταν συγχωνεύονται πολλά αρχεία βοήθειας HTML (.CHM).

Τα αρχεία CHM είναι έγγραφα βοήθειας που χρησιμοποιούνται από ορισμένα προγράμματα για την αποθήκευση ερωτήσεων και απαντήσεων σχετικά με το πώς λειτουργεί ένα πρόγραμμα ή τι σημαίνουν οι διαφορετικές επιλογές. Τα αρχεία CHM αποθηκεύονται στη μορφή HTML , ώστε να μπορούν να περιλαμβάνουν κείμενο, υπερσυνδέσεις και εικόνες και είναι γενικά ορατά σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Τα αρχεία CHW, στη συνέχεια, χρησιμοποιούνται για να διατηρούν έναν πίνακα περιεχομένων των πληροφοριών στα διάφορα αρχεία CHM καθώς και αναφορές στις θέσεις των αρχείων CHM.

Κανονικά, τα αρχεία CHW δεν συμπιέζονται, επομένως είναι συνήθως αρκετά μεγάλα, αλλά ορισμένα προγράμματα υποστηρίζουν τη συμπίεσή τους σε πολύ μικρότερο μέγεθος αρχείου.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο CHW

Εάν δημιουργείτε αρχεία βοήθειας των Windows, το FAR HTML θα ανοίξει αρχεία CHW για επεξεργασία. Αυτό γίνεται μέσω του μενού Δημιουργία > Βοήθεια αρχείου εξερευνητών .... Αυτό το πρόγραμμα μπορεί επίσης να συμπιέσει το CHW σε μικρότερο μέγεθος αρχείου.

Εάν έχετε μόνο ένα αρχείο CHM και πρέπει να το ανοίξετε για να διαβάσετε τα έγγραφα βοήθειας, θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού όπως το Firefox ή το Safari. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, άλλα προγράμματα που μπορούν να ανοίξουν τα αρχεία CHM περιλαμβάνουν xCHM, WinCHM, ChmDecompiler, View Explorer και ChmSee.

Εάν τυχαίνει να έχετε ένα αρχείο CHW που δεν είναι ένα αρχείο ευρετηρίου της Compiled Help, το οποίο είναι πιθανό, τότε είναι απίθανο ότι κάποιο από τα προγράμματα που αναφέρονται εδώ μπορεί να το ανοίξει. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε σε αυτή την κατάσταση είναι να ανοίξετε το αρχείο CHW ως αρχείο κειμένου χρησιμοποιώντας το Notepad ++.

Μπορείτε να τραβήξετε μερικές φορές κάποιο από τα βασικά κείμενα έξω από το αρχείο που μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιο τύπο αρχείου είναι (ήχος, έγγραφο, εικόνα κ.λπ.) ή ακόμα και ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για να το δημιουργήσει, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να διερευνήσετε πώς να ανοίξετε αυτό το συγκεκριμένο αρχείο CHW.

Σημείωση: Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο CHW αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία CHW, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο CHW

Εάν ένα αρχείο CHW μπορεί να μετατραπεί σε άλλη μορφή, είναι πιθανόν πιθανό με το πρόγραμμα FAR HTML που αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά δεν γνωρίζω κανένα είδος εργαλείου μετατροπής αρχείων που να το κάνει. Μπορεί κανονικά να χρησιμοποιήσετε έναν μετατροπέα εγγράφων για να μετατρέψετε τύπους αρχείων όπως CHW, αλλά αυτή η μορφή δεν είναι πραγματικά η ίδια με άλλες μορφές εγγράφων όπως το PDF , το DOCX κ.λπ.

Ωστόσο, αν θέλετε να μετατρέψετε ένα αρχείο CHM αντί για ένα αρχείο βοήθειας HTML Compiled, όπως το PDF, EPUB , TXT ή άλλες μορφές κειμένου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα Zamzar . Απλά μεταφορτώστε το αρχείο CHM σε αυτόν τον ιστότοπο και, στη συνέχεια, επιλέξτε σε ποια μορφή θέλετε να το μετατρέψετε.

Μια παρόμοια ιστοσελίδα, Online-Convert.com, θα πρέπει να μετατρέψει το CHM σε HTML.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Ένας προφανής λόγος για τον λόγο για τον οποίο το αρχείο σας δεν θα ανοίξει είναι επειδή μπορεί να παραλείψετε εσφαλμένα την επέκταση αρχείου! Ορισμένα αρχεία χρησιμοποιούν μια κατάληξη που μοιάζει πολύ με ".CHW", παρόλο που οι μορφές δεν έχουν τίποτα κοινό.

Για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσετε σύγχυση με τα αρχεία CHW ή CHM με αυτά που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .CHA ή .CHN , τα οποία δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως αυτά τα αρχεία βοήθειας.

Ορισμένα άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν τα αρχεία CHX και CHD, τα οποία είναι τα πρότυπα ελέγχου AutoCAD Standard και τα αρχεία εικόνας σκληρού δίσκου MAME, αντίστοιχα.

Η ίδια ιδέα ισχύει για τα αρχεία CHM. Ίσως να χρησιμοποιείτε ένα αρχείο CHML που ανήκει στη μορφή αρχείου Chameleon Encrypted Database και χρησιμοποιείται με το λογισμικό Krasbit.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία CHW

Αν είστε βέβαιοι ότι έχετε ένα αρχείο CHW ή CHM αλλά δεν μπορείτε να το δουλέψετε με τα προγράμματα ανοίγματος αρχείων ή μετατροπέα που αναφέρονται σε αυτήν τη σελίδα, τότε ίσως να συμβεί κάτι άλλο.

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου CHW και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.