Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα του Kernel32.dll

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για σφάλματα Kernel32.dll

Οι αιτίες του μηνύματος σφάλματος kernel32.dll είναι τόσο διαφορετικές όσο τα ίδια τα μηνύματα. Το αρχείο kernel32.dll ασχολείται με τη διαχείριση μνήμης στα Windows. Όταν ξεκινούν τα Windows, το kernel32.dll φορτώνεται σε προστατευμένο χώρο μνήμης, έτσι ώστε τα άλλα προγράμματα να μην επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο χώρο στη μνήμη για να εκτελέσουν τις λειτουργίες τους.

Το σφάλμα "σφάλμα μη έγκυρης σελίδας" που συνοδεύει συχνά σημαίνει ότι ένα άλλο πρόγραμμα (ή πολλά προγράμματα) προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στον ίδιο χώρο στη μνήμη του υπολογιστή σας.

Υπάρχουν διάφοροι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους το σφάλμα "σφάλμα μη έγκυρης σελίδας στο module kernel32.dll" ενδέχεται να εμφανιστεί στον υπολογιστή σας. Πολλά διαφορετικά προγράμματα λογισμικού ενδέχεται να δημιουργήσουν σφάλμα kernel32.dll στα Windows, αλλά εδώ είναι μερικά από τα πιο κοινά συγκεκριμένα μηνύματα σφάλματος που μπορεί να δείτε:

Explorer προκάλεσε ένα σφάλμα μη έγκυρης σελίδας στην ενότητα Kernel32.DLL Το Iexplore προκάλεσε ένα σφάλμα μη έγκυρης σελίδας στην ενότητα Kernel32.DLL Commgr32 προκάλεσε ένα σφάλμα μη έγκυρης σελίδας στην ενότητα Kernel32.dll Σφάλμα στο Kernel32.dll [ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ] προκάλεσε σφάλμα στο Kernel32.dll Δεν ήταν δυνατή η λήψη της διεύθυνσης proc για GetLogicalProcessorInformation (KERNEL32.dll) Αυτή η εφαρμογή απέτυχε να ξεκινήσει επειδή δεν βρέθηκε το αρχείο KERNEL32.dll. Η επανεγκατάσταση της εφαρμογής ενδέχεται να διορθώσει το πρόβλημα.

Τα μηνύματα λάθους του Kernel32.dll ενδέχεται να εμφανιστούν όταν ξεκινούν τα Windows, όταν ένα πρόγραμμα ανοίγει, όταν ένα πρόγραμμα εκτελείται, όταν ένα πρόγραμμα είναι κλειστό ή σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια μιας περιόδου λειτουργίας των Windows.

Ανάλογα με το συγκεκριμένο σφάλμα, τα μηνύματα σφάλματος kernel32.dll ισχύουν για οποιοδήποτε αριθμό προγραμμάτων λογισμικού σε οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft από τα Windows 95 έως τα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista και Windows XP .

Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα του Kernel32.dll

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας . Το σφάλμα kernel32.dll θα μπορούσε να είναι ένα σφάλμα.
  2. Επανεγκαταστήστε το πρόγραμμα αν το σφάλμα "σφάλμα μη έγκυρης σελίδας στο module kernel32.dll" παρουσιάζεται μόνο όταν χρησιμοποιείτε ένα μόνο πρόγραμμα λογισμικού.
    1. Οι πιθανότητες είναι ότι το πρόγραμμα λογισμικού είναι πολύ πιθανό να κατηγορήσει, έτσι η απεγκατάσταση και η επανεγκατάσταση του προγράμματος μπορεί να κάνει το τέχνασμα.
    2. Φροντίστε να εγκαταστήσετε τυχόν service pack ή άλλα patches που είναι διαθέσιμα για το πρόγραμμα. Ένα από αυτά μπορεί να έχει επιλύσει το πρόβλημα kernel32.dll που προκαλεί το λογισμικό. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να χρειαστεί να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα εάν είναι η μόνη αιτία του προβλήματος.
  3. Χρησιμοποιήστε το Windows Update για να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας με τυχόν νέες ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα ή ενημερωμένες εκδόσεις σχετικά με τα Windows που ενδέχεται να είναι διαθέσιμες. Μια παλιά εγκατάσταση των Windows ενδέχεται να προκαλέσει το σφάλμα DLL.
    1. Ειδικά στα Windows XP και όταν είναι εγκατεστημένο το Skype, ενδέχεται να λάβετε το μήνυμα σφάλματος kernel32.dll όταν επιχειρείτε να εκτελέσετε το πρόγραμμα αν δεν έχετε εγκαταστήσει το SP3.
  4. Επισκευάστε πιθανά κατεστραμμένα αρχεία λίστας κωδικών πρόσβασης Δοκιμάστε αυτό το βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων μόνο αν εκτελείτε Windows 95 ή Windows 98 και αν το σφάλμα σελίδας kernel32.dll προκαλείται από "Explorer", "Commgr32", "Mprexe", "Msgsrv32" ή "Iexplore".
  1. Επιδιόρθωση κατεστραμμένων αρχείων thumbs.db . Συχνά, η "Εξερευνητής προκάλεσε σφάλμα μη έγκυρης σελίδας στο module Kernel32.DLL" προκαλείται από ένα κατεστραμμένο αρχείο thumbs.dll σε ένα φάκελο ή υποφάκελο στον οποίο προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση.
  2. Έχετε αποθηκευμένα αρχεία DLL στην επιφάνεια εργασίας σας; Αν ναι, αφαιρέστε τα. Αυτό μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει σφάλματα kernel32.dll.
  3. Εκτελέστε μια ανίχνευση ιών . Ορισμένοι συγκεκριμένοι ιοί υπολογιστών προκαλούν σφάλματα kernel32.dll ως μέρος της βλάβης στον υπολογιστή σας. Η απομόνωση του ιού θα μπορούσε να επιλύσει πλήρως το θέμα σας.
  4. Εκτελέστε το πρόγραμμα CHKDSK για να σαρώσετε και να διορθώσετε τυχόν σφάλματα συστήματος που ενδέχεται να προκαλέσουν το σφάλμα DLL.
  5. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης για οποιοδήποτε υλικό που μπορεί να σχετίζεται με το σφάλμα kernel32.dll. Για παράδειγμα, αν εμφανιστεί σφάλμα kernel32.dll κατά την εκτύπωση στον εκτυπωτή σας, δοκιμάστε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης για τον εκτυπωτή σας.
    1. Εάν υποπτεύεστε ότι τα προγράμματα οδήγησης πρέπει να ενημερωθούν αλλά δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης της κάρτας οθόνης σας. Τα παρωχημένα προγράμματα οδήγησης κάρτας οθόνης προκαλούν μερικές φορές σφάλματα kernel32.dll.
  6. Μειώστε την επιτάχυνση υλικού στην κάρτα γραφικών σας . Ενώ είναι ασυνήθιστο, ορισμένοι υπολογιστές αντιμετωπίζουν προβλήματα όταν η επιτάχυνση υλικού έχει οριστεί στην προεπιλεγμένη ρύθμιση της πλήρους επιτάχυνσης.
  1. Έχετε overclocked τον υπολογιστή σας; Αν ναι, προσπαθήστε να επαναφέρετε τη διαμόρφωση του υλικού σας στις προεπιλεγμένες τιμές που συνιστά ο κατασκευαστής. Ο υπερχρονισμός είναι γνωστό ότι προκαλεί ζητήματα kernel32.dll.
  2. Ελέγξτε τη μνήμη του συστήματος για ζημιές . Τα μηνύματα σφάλματος Kernel32.dll από τυχαία προγράμματα και δραστηριότητες στα Windows ενδέχεται να αποτελούν ένδειξη βλάβης υλικού με τη μνήμη του υπολογιστή σας. Ένα από αυτά τα προγράμματα θα προσδιορίσει με σαφήνεια αν έχετε κάποιο πρόβλημα ή δώσετε στη μνήμη σας καθαρό λογαριασμό υγείας. Αντικαταστήστε τη μνήμη αν αποτύχει σε οποιαδήποτε από τις δοκιμές σας.
  3. Επισκευάστε την εγκατάσταση των Windows . Εάν οι μεμονωμένες επανεγκαταστάσεις λογισμικού και οι δοκιμές υλικού αποτύχουν να επιλύσουν το πρόβλημα, μια εγκατάσταση επιδιόρθωσης των Windows πρέπει να αντικαταστήσει τυχόν κατεστραμμένα ή λείπει αρχεία που ενδέχεται να προκαλούν μηνύματα kernel32.dll.
  4. Εκτελέστε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows . Αυτός ο τύπος εγκατάστασης θα αφαιρέσει πλήρως τα Windows από τον υπολογιστή σας και θα το εγκαταστήσει ξανά από την αρχή. Σημαντικό: Δεν συνιστώ αυτό το βήμα, εκτός αν αισθάνεστε άνετα ότι το σφάλμα kernel32.dll δεν προκαλείται από ένα μόνο πρόγραμμα (βήμα # 2 ). Εάν ένα μόνο κομμάτι του λογισμικού προκαλεί το μήνυμα σφάλματος kernel32.dll, η επανεγκατάσταση των Windows και, στη συνέχεια, η εγκατάσταση του ίδιου λογισμικού ίσως σας φέρει πίσω από το σημείο εκκίνησης.
  1. Τέλος, αν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει, συμπεριλαμβανομένης της καθαρής εγκατάστασης από το τελευταίο βήμα, πιθανότατα θα εξετάσετε ένα ζήτημα υλικού με το σκληρό σας δίσκο ή κάποιο άλλο υλικό.
    1. Εάν ο σκληρός δίσκος είναι ο πιθανός ένοχος, αντικαταστήστε τη μονάδα σκληρού δίσκου και στη συνέχεια εκτελέστε μια νέα εγκατάσταση των Windows .

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για το ακριβές πρόβλημα του kernel32.dll που έχετε και τι μέτρα έχετε ήδη λάβει για να το επιλύσετε.

Εάν δεν θέλετε να διορθώσετε το πρόβλημα αυτό το kernel32.dll μόνοι σας, ακόμα και με βοήθεια, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να διορθώσω τον υπολογιστή μου; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.