Τι είναι ένα αρχείο DLL;

Αρχεία DLL: Τι είναι και γιατί είναι σημαντικά

Ένα αρχείο DLL, κοντό για τη βιβλιοθήκη δυναμικής σύνδεσης , είναι ένας τύπος αρχείου που περιέχει οδηγίες που μπορούν να καλέσουν άλλα προγράμματα για να κάνουν ορισμένα πράγματα. Με αυτόν τον τρόπο, τα πολλαπλά προγράμματα μπορούν να μοιράζονται τις προγραμματισμένες ικανότητες σε ένα μόνο αρχείο και να το κάνουν ταυτόχρονα.

Για παράδειγμα, πολλά διαφορετικά προγράμματα μπορεί να καλέσουν το αρχείο veryuseful.dll (το έκανα φυσικά αυτό) για να βρω τον ελεύθερο χώρο σε έναν σκληρό δίσκο , να εντοπίσω ένα αρχείο σε έναν συγκεκριμένο κατάλογο και να εκτυπώσω μια δοκιμαστική σελίδα στην προεπιλογή εκτυπωτής.

Σε αντίθεση με τα εκτελέσιμα προγράμματα, όπως αυτά με την επέκταση του αρχείου EXE , τα αρχεία DLL δεν μπορούν να εκτελεστούν απευθείας, αλλά πρέπει να καλούνται από άλλο κώδικα που ήδη εκτελείται. Ωστόσο, τα αρχεία DLL είναι στην ίδια μορφή με τα EXE και ορισμένα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και την επέκταση αρχείου .EXE. Ενώ οι περισσότερες δυναμικές βιβλιοθήκες συνδέσεων τελειώνουν στην επέκταση αρχείου .DLL, οι άλλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν .OCX, .CPL ή .DRV.

Επίλυση σφαλμάτων DLL

Τα αρχεία DLL, εξαιτίας του αριθμού των αρχείων που υπάρχουν και της συχνότητας που χρησιμοποιούνται, τείνουν να αποτελούν το επίκεντρο ενός μεγάλου ποσοστού των σφαλμάτων που παρατηρούνται κατά την εκκίνηση, χρήση και κλείσιμο των Windows.

Ενώ μπορεί να είναι εύκολο να κατεβάσετε απλά αυτό το αρχείο DLL που λείπει ή δεν βρέθηκε , αυτό είναι σπάνια ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσετε. Ανατρέξτε στους σημαντικούς λόγους για τους οποίους δεν είναι δυνατή η λήψη αρχείων DLL για περισσότερα σχετικά με αυτό.

Αν έχετε λάθος DLL, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να βρείτε πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων που αφορούν συγκεκριμένα το πρόβλημα DLL, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα το λύσετε με τον σωστό τρόπο και για καλό. Μπορεί να έχω ακόμη και έναν συγκεκριμένο καθοδηγητικό οδηγό για αυτόν που έχετε. Έχω μια λίστα με τα πιο κοινά λάθη DLL και πώς να τα διορθώσετε .

Διαφορετικά, ανατρέξτε στην ενότητα " Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα DLL" για κάποιες γενικές συμβουλές.

Περισσότερες πληροφορίες για αρχεία DLL

Η λέξη "δυναμική" στη βιβλιοθήκη δυναμικής σύνδεσης χρησιμοποιείται επειδή τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα πρόγραμμα μόνο όταν το πρόγραμμα το καλεί ενεργά αντί να έχει πάντα τα δεδομένα στη μνήμη.

Πολλά αρχεία DLL είναι διαθέσιμα από τα Windows από προεπιλογή, αλλά τα προγράμματα τρίτων μπορούν να τα εγκαταστήσουν επίσης. Ωστόσο, είναι ασυνήθιστο να ανοίξετε ένα αρχείο DLL, επειδή δεν υπάρχει ποτέ ανάγκη να επεξεργαστείτε ένα, καθώς και κάτι τέτοιο είναι πιθανό να προκαλέσει προβλήματα με προγράμματα και άλλα DLL.

Τα αρχεία DLL είναι χρήσιμα επειδή μπορούν να επιτρέψουν σε ένα πρόγραμμα να διαχωρίσει τα διαφορετικά συστατικά του σε μοναδικές ενότητες οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να προστεθούν ή να αφαιρεθούν για να συμπεριλάβουν ή να αποκλείσουν ορισμένες λειτουργίες. Όταν το λογισμικό λειτουργεί με DLL, το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιήσει λιγότερη μνήμη επειδή δεν χρειάζεται να φορτώσει τα πάντα ταυτόχρονα.

Επίσης, τα αρχεία DLL παρέχουν έναν τρόπο για την ενημέρωση τμημάτων ενός προγράμματος χωρίς να χρειαστεί να ξαναχτίσουν ή να επανεγκατασταθούν ολόκληρο το πρόγραμμα. Το όφελος ενισχύεται ακόμη περισσότερο όταν περισσότερο από το πρόγραμμα χρησιμοποιεί το αρχείο DLL επειδή όλες οι εφαρμογές μπορούν στη συνέχεια να επωφεληθούν από την ενημέρωση από το συγκεκριμένο αρχείο DLL.

Τα στοιχεία ελέγχου ActiveX, τα αρχεία του πίνακα ελέγχου και τα προγράμματα οδήγησης συσκευών είναι μερικά από τα αρχεία που χρησιμοποιούν τα Windows ως βιβλιοθήκες δυναμικών συνδέσεων. Αντίστοιχα, αυτά τα αρχεία χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου OCX, CPL και DRV.

Όταν ένα αρχείο DLL χρησιμοποιεί οδηγίες από διαφορετικό αρχείο DLL, αυτό το πρώτο αρχείο DLL εξαρτάται πλέον από το δεύτερο. Αυτό καθιστά ευκολότερο για τις λειτουργίες DLLs να σπάσει επειδή αντί να υπάρχει μια πιθανότητα μόνο για το πρώτο DLL να δυσλειτουργεί, τώρα εξαρτάται και από το δεύτερο επίσης, το οποίο θα επηρεάσει το πρώτο, αν επρόκειτο να βιώσει ζητήματα.

Εάν ένα εξαρτημένο DLL αναβαθμιστεί σε νεότερη έκδοση, αντικατασταθεί με μια παλαιότερη έκδοση ή αφαιρεθεί από τον υπολογιστή, το πρόγραμμα που βασίζεται στο αρχείο DLL ενδέχεται να μην λειτουργεί πλέον όπως πρέπει.

Τα αρχεία DLL πόρων είναι αρχεία δεδομένων που έχουν την ίδια μορφή αρχείων με τα DLL, αλλά χρησιμοποιούν τις επεκτάσεις αρχείων ICL, FON και FOT. Τα αρχεία ICL είναι βιβλιοθήκες εικονιδίων, ενώ τα αρχεία FONT και FOT είναι αρχεία γραμματοσειρών.