Πώς να διορθώσετε το DLL που δεν βρέθηκε ή λείπουν τα σφάλματα

Γενικός οδηγός για την επίλυση των σφαλμάτων αρχείων DLL

Ένα σφάλμα DLL είναι οποιοδήποτε λάθος με ένα αρχείο DLL - ένα είδος αρχείου που τελειώνει στο. Επέκταση αρχείου DLL .

Τα σφάλματα DLL μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista και Windows XP .

DLL σφάλματα είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί από αυτούς τους τύπους αρχείων που υπάρχουν, όλα με τη δυνατότητα να προκαλέσουν προβλήματα. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορείτε να λάβετε και έχουν μεγάλη πιθανότητα να διορθώσετε οποιοδήποτε λάθος DLL που μπορεί να έχετε.

Σημαντικό: Πρόκειται για γενικά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων σφάλματος DLL. Αν δεν το έχετε ήδη, αναζητήστε το συγκεκριμένο αρχείο DLL που αντιμετωπίζετε. Μπορεί να μην έχουμε πληροφορίες για το ακριβές DLL, αλλά αν το κάνουμε, τα βήματα εκεί θα είναι πιθανότερο να βοηθήσουν.

Απαιτείται χρόνος: Η επίλυση ενός λάθους DLL θα μπορούσε να διαρκέσει τουλάχιστον μία ώρα ή περισσότερο, ανάλογα με το συγκεκριμένο σφάλμα και συνήθως, αν και εξαρτάται από την αιτία του προβλήματος, είναι αρκετά εύκολο να το κάνετε.

Δεν θέλετε να το διορθώσετε μόνοι σας;

Αν ενδιαφέρεστε να καθορίσετε το πρόβλημα DLL που έχετε, συνεχίστε με την αντιμετώπιση προβλημάτων στην επόμενη ενότητα.

Διαφορετικά, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να διορθώσω τον υπολογιστή μου; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.

Πώς να καθορίσει DLL & # 34; Δεν βρέθηκε & # 34; &αμπέραζ; & # 34; Λείπει & # 34; Λάθη

  1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΜΗΝ κατεβάζετε αρχεία DLL από τοποθεσίες λήψης DLL σε μια προσπάθεια να αντικαταστήσετε τα αρχεία DLL που λείπουν ή είναι αλλοιωμένα. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η λήψη ενός αρχείου DLL για την επίλυση ενός λάθους DLL είναι μια πολύ κακή ιδέα, τουλάχιστον το οποίο είναι ότι μπορεί να μην λύσει το πρόβλημά σας.
    1. Σημείωση: Αν έχετε ήδη κατεβάσει ένα αρχείο DLL από έναν από αυτούς τους τόπους λήψης αρχείων DLL, αφαιρέστε το από όπου και να το βάζετε και συνεχίστε την αντιμετώπιση προβλημάτων παρακάτω.
  2. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας . Είναι πιθανό ότι το πρόβλημα που προκαλεί το σφάλμα DLL είναι απλώς προσωρινό και η επανεκκίνηση είναι μόνο που χρειάζεστε.
    1. Σημείωση: Αυτή είναι μόνο μια επιλογή εάν το σφάλμα DLL δεν σταματά τον υπολογιστή σας πριν ξεκινήσει πλήρως τα Windows. Εάν έχετε ένα από αυτά τα πιο σοβαρά ζητήματα DLL, θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να κάνετε επανεκκίνηση οτιδήποτε για βοήθεια αν το χρειάζεστε.
  3. Επαναφέρετε το αρχείο DLL που έχει διαγραφεί από τον Κάδο Ανακύκλωσης . Μπορεί να έχετε απλά διαγράψει κατά λάθος το αρχείο DLL. Τα περισσότερα λάθη DLL έρχονται στη φόρμα "DLL Not Found" και "Missing DLL". Η ευκολότερη πιθανή αιτία ενός σφάλματος DLL όπως αυτό είναι ότι έχετε διαγράψει το αρχείο DLL χωρίς να το καταλάβετε.
    1. Σημείωση: Εισάγετε την ασφαλή λειτουργία για να κάνετε αυτό ή κάποιο από τα παρακάτω βήματα εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα Windows κανονικά λόγω αυτού του σφάλματος DLL.
  1. Ανακτήστε το αρχείο DLL που διαγράφηκε με δωρεάν πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων . Αν υποψιάζεστε ότι έχετε διαγράψει κατά λάθος το αρχείο DLL, αλλά από τότε έχετε εκκενώσει τον Κάδο Ανακύκλωσης, μπορεί να βοηθήσει ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων.
    1. Σημαντικό: Η ανάκτηση ενός αρχείου DLL με ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων είναι μια έξυπνη ιδέα μόνο εάν είστε βέβαιοι ότι έχετε διαγράψει τον εαυτό σας το αρχείο και ότι δούλευε σωστά προτού το κάνατε.
  2. Εκτελέστε μια σάρωση για ιούς / κακόβουλα προγράμματα ολόκληρου του συστήματός σας. Ορισμένα σφάλματα DLL "λείπουν" και "DLL δεν βρέθηκαν" σχετίζονται με εχθρικά προγράμματα που μεταμφιέζονται ως αρχεία DLL.
  3. Χρησιμοποιήστε την Επαναφορά Συστήματος για να αναιρέσετε τις πρόσφατες αλλαγές συστήματος. Εάν υποψιάζεστε ότι το σφάλμα DLL προκλήθηκε από μια αλλαγή που κάνατε εσείς ή κάποιος άλλος στο μητρώο σας ή σε άλλη διαμόρφωση συστήματος, τότε η Επαναφορά Συστήματος (System Restore) θα μπορούσε να τερματίσει το σφάλμα DLL.
  4. Επανεγκαταστήστε το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το αρχείο DLL. Εάν παρουσιαστεί σφάλμα DLL όταν ανοίγετε ή χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, τότε η επανεγκατάσταση του προγράμματος θα πρέπει να εγκαταστήσει σωστά και να καταχωρίσει ξανά το αρχείο DLL.
    1. Σημαντικό: Μην παραλείψετε αυτό το βήμα αν μπορείτε να το βοηθήσετε. Η επανεγκατάσταση του προγράμματος που παρέχει το αρχείο DLL είναι μια πολύ πιθανή λύση σε οποιοδήποτε σφάλμα DLL που αφορά συγκεκριμένο πρόγραμμα.
  1. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης για οποιοδήποτε υλικό που μπορεί να σχετίζεται με το σφάλμα DLL. Για παράδειγμα, εάν λαμβάνετε σφάλμα "Λείπει DLL" όταν χρησιμοποιείτε τον εκτυπωτή σας, δοκιμάστε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης εκτυπωτή.
  2. Εκτελέστε την εντολή sfc / scannow για να αντικαταστήσετε τα λείπει ή τα λανθασμένα αρχεία DLL που σχετίζονται με το λειτουργικό σύστημα.
    1. Ο έλεγχος αρχείων συστήματος (το σωστό όνομα της εντολής sfc) θα αντικαταστήσει όλα τα αρχεία DLL που έχουν καταστραφεί ή λείπουν από τη Microsoft.
  3. Εφαρμόστε τις διαθέσιμες ενημερώσεις των Windows . Πολλά service packs λειτουργικού συστήματος και άλλα patches μπορούν να αντικαταστήσουν ή να ενημερώσουν μερικά από τα εκατοντάδες αρχεία DLL που διανέμονται από τη Microsoft στον υπολογιστή σας.
  4. Εκτελέστε μια εγκατάσταση επιδιόρθωσης των Windows . Εάν οι συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων μεμονωμένων αρχείων DLL παραπάνω δεν είναι επιτυχείς, μια εγκατάσταση επιδιόρθωσης του λειτουργικού συστήματος πρέπει να επαναφέρει όλα τα αρχεία DLL των Windows στις αρχικές εκδόσεις εργασίας τους.
  5. Εκτελέστε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows . Μια καθαρή εγκατάσταση των Windows θα διαγράψει τα πάντα από τη μονάδα σκληρού δίσκου και θα εγκαταστήσει ένα νέο αντίγραφο των Windows. Εάν μια εγκατάσταση επισκευής δεν διορθώσει το σφάλμα DLL, αυτό θα πρέπει να είναι η επόμενη πορεία δράσης σας.
    1. Σημαντικό: Όλες οι πληροφορίες στη μονάδα σκληρού δίσκου θα διαγραφούν κατά την καθαρή εγκατάσταση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει την καλύτερη προσπάθεια για να διορθώσετε το σφάλμα DLL χρησιμοποιώντας ένα βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων πριν από αυτό.
  1. Αντιμετώπιση προβλημάτων για ένα ζήτημα υλικού αν εξακολουθούν να υπάρχουν σφάλματα DLL. Μετά από μια καθαρή εγκατάσταση των Windows, το πρόβλημα DLL σας μπορεί να σχετίζεται μόνο με το υλικό.