Τι είναι ένα αρχείο PPSM;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία PPSM

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου PPSM είναι ένα αρχείο παρουσίασης Open Power Macro Open XML που έχει δημιουργηθεί με το Microsoft PowerPoint. Η μορφή χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό XML και ZIP για την αποθήκευση των περιεχομένων της.

Το PPTM είναι μια πολύ παρόμοια μορφή αρχείου με δυνατότητα μακροεντολών που χρησιμοποιείται με το PowerPoint, με τη διαφορά ότι τα αρχεία αυτού του τύπου θα ανοίξουν στη λειτουργία επεξεργασίας όταν κάνετε διπλό κλικ, ενώ τα αρχεία PPSM ανοίγονται από προεπιλογή στην προβολή παρουσίασης, πράγμα που σημαίνει ότι η παρουσίαση αρχίζει αμέσως κατά την εκκίνηση.

Δύο άλλες μορφές που μπορείτε να δείτε στο PowerPoint είναι PPTX και PPSX . Σε αντίθεση με το PPSM και το PPTM, καμία από αυτές τις μορφές δεν μπορεί να εκτελέσει μακροεντολές. Ωστόσο, το τελευταίο ανοίγει αυτόματα στη λειτουργία προβολής διαφανειών όπως το PPSM ενώ το πρώτο δεν το κάνει.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο PPSM

Τα αρχεία PPSM μπορούν να ανοίξουν χρησιμοποιώντας το Microsoft PowerPoint, αλλά μόνο αν είναι έκδοση 2007 ή νεότερη έκδοση. Το άνοιγμα ενός αρχείου PPSM σε μια παλαιότερη έκδοση του PowerPoint απαιτεί την εγκατάσταση του δωρεάν πακέτου συμβατότητας του Microsoft Office.

Συμβουλή: Τα αρχεία PPSM ανοίγουν με τρόπο που τα καθιστά ακατάλληλα - ανοίγουν κατ 'ευθείαν στην παρουσίαση διαφανειών. Ωστόσο, μπορείτε να τα επεξεργαστείτε είτε κάνοντας δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέγοντας Νέο (το οποίο ανοίγει το αρχείο στο PowerPoint) είτε ανοίγοντας πρώτα το PowerPoint και στη συνέχεια αναζητώντας το αρχείο PPSM.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε το αρχείο PPSM χωρίς το PowerPoint με το δωρεάν πρόγραμμα Microsoft PowerPoint Viewer. Γνωρίζω ότι το πρόγραμμα Παρουσιάσεις που είναι μέρος της σουίτας γραφείου SoftMaker FreeOffice θα ανοίξει και αρχεία PPSM και μπορεί να υπάρχουν και άλλα δωρεάν προγράμματα παρουσίασης που μπορούν επίσης.

Σημείωση: Εάν το αρχείο PPSM δεν ανοίγει με αυτά τα προγράμματα προβολής διαφανειών, βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε εσφαλμένη ανάγνωση της επέκτασης αρχείου. Ορισμένα αρχεία χρησιμοποιούν μια παρόμοια επέκταση αρχείου, αλλά δεν έχουν τίποτα να κάνουν με το MS PowerPoint ή τα αρχεία παρουσίασης γενικά. Τα αρχεία PP, PRST, PSM, PS, PPR και PPM είναι μερικά μόνο παραδείγματα.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο PPSM, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία PPSM, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο PPSM

Το άνοιγμα ενός αρχείου PPSM στο PowerPoint σάς επιτρέπει να το αποθηκεύσετε σε διαφορετική μορφή μέσω του μενού Αρχείο> Αποθήκευση ως . Μπορείτε να επιλέξετε από πολλές μορφές όπως PPTX, PDF , PPT , PPTM, POTM και ODP.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PowerPoint για να μετατρέψετε το PPSM σε μορφή βίντεο ( MP4 ή WMV ). Απλά χρησιμοποιήστε το στοιχείο Αρχείο> Εξαγωγή> Δημιουργία εικόνας βίντεο .

Αν θέλετε να μετατρέψετε το αρχείο PPSM σε ένα μόνο αρχείο PDF, μια άλλη επιλογή είναι να το κάνετε online με το Online2PDF.com. Μπορείτε να το κάνετε, ώστε να γίνεται μόνο ένα PDF, όπου κάθε σελίδα αντιπροσωπεύει μια διαφάνεια ή μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό αρχείο PDF για κάθε διαφάνεια.

Περισσότερα βοήθεια με αρχεία PPSM

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου PPSM και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.