Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ενσωμάτωσης του Διαδικτύου στο σπίτι σας

Ως αποτέλεσμα του αυξημένου περιεχομένου ήχου και βίντεο που διατίθεται μέσω του διαδικτύου, υπάρχει πλέον μεγάλη έμφαση στην ενσωμάτωση του διαδικτύου με την εμπειρία οικιακού κινηματογράφου. Για να βρείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε το διαδίκτυο στο setup του home theatre, διαβάστε το συνοδευτικό άρθρο μου: Έξι τρόποι να ενσωματώσετε το Internet στο σύστημα οικιακού σας θεάτρου .

Μόλις ενσωματωθεί η πρόσβαση στο διαδίκτυο στην εγκατάσταση του home theatre, σίγουρα επεκτείνεται η φύση της εμπειρίας home theater, προσθέτοντας συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, αλλά υπάρχουν και μερικά πράγματα που πρέπει να είστε προσεκτικοί, πέρα ​​από το να τα συνδέετε όλα.

Πρώτον, ας πάρουμε το καλό μέρος.

Πλεονεκτήματα της ενσωμάτωσης του Διαδικτύου στη συσκευή Home Theater Setup:

1. Πολλά περιεχόμενα

Το κύριο πλεονέκτημα της ενσωμάτωσης του Διαδικτύου στην εμπειρία του οικιακού σας θεάτρου είναι η πρόσβαση σε πολλά περιεχόμενα, όπως τηλεοπτικά προγράμματα, ταινίες, βίντεο στο διαδίκτυο και μουσική από διάφορες υπηρεσίες συνεχούς ροής. Υπάρχουν χιλιάδες διαδικτυακές τηλεοπτικές και μουσικές εκπομπές που περιέχουν βιβλιοθήκες εκατομμύρια τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες και τραγούδια πολύ περισσότερα που μπορείτε να αποθηκεύσετε φυσικά σε δίσκους και κασέτες.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο χρησιμοποιώντας μια έξυπνη τηλεόραση , συσκευή αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray με δυνατότητα δικτύου ή συνδεδεμένο στο δίκτυο δέκτη οικιακού κινηματογράφου ή με πρόσθετες συσκευές, όπως αυτόματες ταινίες πολυμέσων ή συσκευές που διαθέτουν ενσωματωμένη υποδοχή .

2. Οποτεδήποτε Πρόσβαση

Το δεύτερο κύριο πλεονέκτημα της ενσωμάτωσης του Διαδικτύου στην εμπειρία οικιακού κινηματογράφου σας είναι η δυνατότητα πρόσβασης σε όλες αυτές τις ταινίες, προγράμματα και τραγούδια σχεδόν όποτε θέλετε. Έτσι, για όσους από εσάς αγωνίζεστε ακόμα με τον προγραμματισμό και την εγγραφή σε VCRs και DVD recorders, η streaming μέσω διαδικτύου σας παρέχει την ευκολία να μην χρειάζεται να ασχοληθείτε με τον καθορισμό χρονομετρητών και την παρακολούθηση δίσκων και κασετών. Το περιεχόμενο ήχου και βίντεο είναι διαθέσιμο με το πάτημα ενός κουμπιού. Ωστόσο, αν και η δυνατότητα πρόσβασης σε περιεχόμενο από ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, σε μια ποικιλία συσκευών, στο πρόγραμμα σας, ο κόσμος της ροής στο διαδίκτυο δεν παρέχει την τέλεια λύση ψυχαγωγίας.

Μειονεκτήματα της ενσωμάτωσης του Διαδικτύου στη συσκευή Home Theater Setup:

1. Ποιότητα ήχου και βίντεο

Παρόλο που οι υπηρεσίες ροής έχουν κάνει μεγάλα βήματα στην άνοδο της ποιότητας ήχου και εικόνας αυτού που προσφέρουν, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι ακόμα τόσο καλό όσο οι φυσικές πηγές μέσων, όπως τα CD και οι δίσκοι Blu-ray.

Για παράδειγμα, τα αρχεία ήχου και βίντεο είναι συχνά πολύ συμπιεσμένα και ορισμένα αρχεία βίντεο μπορεί να φαίνονται σε pixel σε μεγάλη οθόνη τηλεόρασης.

Επίσης, μια ροή βίντεο υψηλής ευκρίνειας δεν θα φανεί τόσο καλή όσο το ίδιο περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας που προσεγγίζεται απευθείας από έναν δίσκο Blu-ray ή μεταδίδεται μέσω τροφοδοσίας μέσω HDTV, καλωδιακής ή δορυφορικής τηλεόρασης.

Επιπλέον, από την άποψη του ήχου, αν και τα πράγματα έχουν βελτιωθεί, για τους οπαδούς του home theater, έχοντας κινηματογραφικές ταινίες που περιορίζονται στις μορφές lossy Dolby Digital και Dolby Digital Plus , είναι μια σίγαση όταν ένας δίσκος Blu-ray της ίδιας ταινίας μπορεί να περιέχει μια ηχητική λωρίδα χωρίς απώλειες Dolby TrueHD , Dolby Atmos ή DTS-HD Master Audio .

Αυτοί οι παράγοντες οδηγούν επίσης στο δεύτερο μειονέκτημα που μπορεί να συναντήσετε.

2. Απαιτήσεις ταχύτητας Internet

Για να έχετε την καλύτερη ποιότητα ήχου και βίντεο από περιεχόμενο που μεταδίδεται από το διαδίκτυο, απαιτείται ευρυζωνική σύνδεση υψηλής ταχύτητας . Δυστυχώς, εκτός από το κόστος επιλογής για ευρυζωνική υπηρεσία υψηλότερης ταχύτητας, δεν υπάρχει ασυνέπεια στις ΗΠΑ όσον αφορά την ταχύτητα που υπάρχει σε συγκεκριμένες περιοχές.

Ο λόγος για τον οποίο αυτό το ζήτημα είναι σημαντικό είναι ότι τα αρχεία βίντεο, ειδικά τα αρχεία 1080p , 4K και HDR-encoded , χρειάζονται ιδιαίτερα μεγάλο εύρος ζώνης λόγω των μεγάλων μεγεθών αρχείων.

Εάν έχετε πρόσβαση σε μια υπηρεσία στην οποία μπορείτε να μεταφορτώσετε περιεχόμενο για προβολή αργότερα, αντί για streaming για άμεση προβολή , οι χρόνοι λήψης για ταινίες υψηλής ευκρίνειας μπορούν να είναι πολύ μεγάλοι - και 4K (ouch!). Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε λίγο, μερικές φορές όσο διαρκεί 12 έως 24 ώρες εάν έχετε αργή ταχύτητα ευρυζωνικής σύνδεσης, προτού να μπορέσετε να δείτε το περιεχόμενο.

Επίσης, από την άποψη της ροής και της λήψης, η ταχύτητα λήψης ή η ποιότητα της ροής μπορεί να συνδέεται με τον αριθμό των ατόμων που την έχουν πρόσβαση ταυτόχρονα. Μερικές φορές, όπως και σε έναν υπολογιστή, οι ιστότοποι μπορεί να φτάσουν σε ροή ή να κατεβάσουν χωρητικότητα κατά τη διάρκεια ορισμένων χρονικών περιόδων. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ζητήματα, όπως η αποθήκευση σε buffer, στην οποία το περιεχόμενο παγιδεύει ή παραλείπει περιοδικά .

3. Ποια συσκευή έχετε;

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη, είτε έχετε αρκετή ευρυζωνική ταχύτητα είτε όχι, είναι ότι παρόλο που υπάρχουν χιλιάδες κανάλια και υπηρεσίες διαδικτυακής ροής, αυτά που είναι διαθέσιμα σε εσάς εξαρτώνται από το ποιο μοντέλο συσκευής πρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά (Έξυπνη τηλεόραση, Media Player / Streamer, συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc, δέκτη Home Theater).

Για παράδειγμα, η Netflix είναι η πιο συχνά προσφερόμενη υπηρεσία σε όλες τις πλατφόρμες (στην πραγματικότητα, ένας αυξανόμενος αριθμός τηλεχειριστηρίων Smart TV και Blu-ray Disc Player διαθέτει πραγματικά ένα ειδικό κουμπί Neflix, αλλά παρόλο που υπηρεσίες όπως το Vudu και το Hulus Plus καθίστανται διαθέσιμες περισσότερες συσκευές, μερικές υπηρεσίες, όπως Crackle, είναι διαθέσιμες μόνο ορισμένες συσκευές και όχι άλλες.

Με άλλα λόγια, διάφοροι κατασκευαστές έχουν συμβόλαια με διαφορετικούς παρόχους περιεχομένου στο διαδίκτυο ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, ο κατασκευαστής τηλεοράσεων μπορεί να διαθέτει εσωτερικά κανάλια ροής που διατίθενται μόνο για τα προϊόντα τους. Από το 2015, οι συσκευές που προσφέρουν τη μεγαλύτερη ποικιλία διαδικτυακών καναλιών και υπηρεσιών διαδικτύου είναι αυτές που προσφέρονται από τον Roku, σε περίπου 2.500

4. Δεν είναι όλα ελεύθερα

Εδώ είναι το πιο σημαντικό πράγμα που παραβλέπεται από πολλούς καταναλωτές. Με τον ενθουσιασμό του να είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση σε όλα τα μεγάλα βίντεο και μουσικής streaming περιεχόμενο που είναι εκεί έξω, πολλοί εκπλήσσονται ότι δεν είναι όλο το περιεχόμενο του διαδικτύου είναι δωρεάν.

Με άλλα λόγια, παρόλο που υπάρχει πολλή δωρεάν μουσική, περιεχόμενο τηλεοπτικών και κινηματογραφικών ταινιών, να είστε προετοιμασμένοι να πληρώσετε για περισσότερο επιθυμητό περιεχόμενο. Ορισμένες υπηρεσίες έχουν μηνιαίες συνδρομές, όπως Netflix , HuluPlus και Rhapsody , ενώ μερικές απαιτούν αμοιβή ανά εκπομπή, όπως το Amazon Instant Video και το Vudu Also, τηλεοπτικά δίκτυα που παρέχουν επίσης πρόσβαση σε ροή στον προγραμματισμό τους σε μια επόμενη την ημέρα, ενδέχεται επίσης να απαιτείται να επαληθεύσετε ότι έχετε εγγραφεί σε καλωδιακή ή δορυφορική υπηρεσία ως προϋπόθεση για την πρόσβαση.

5. Παρακολουθήστε τα καπάκια σας

Το τελευταίο πράγμα που μπορεί να παρεμποδίσει την εμπειρία streaming μέσω του Διαδικτύου είναι το πόσο ο παροχέας υπηρεσιών διαδικτύου σας χρεώνει για streaming ή / και κατέβασμα όλων αυτών των τηλεοπτικών προγραμμάτων, ταινιών. Παρόλο που νομίζετε ότι πληρώνετε κατ 'αποκοπήν μηνιαία αμοιβή για την υπηρεσία Διαδικτύου σας, αυτό το τέλος μπορεί να εξαρτάται από ένα ανώτατο όριο δεδομένων, ακριβώς όπως ίσως έχετε στην υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το θέμα, συμπεριλαμβανομένων παραδειγμάτων σχετικά με το πόσο μπορείτε και τη ροή ανά μήνα με βάση ένα συγκεκριμένο datacap, διαβάστε το συνοδευτικό μας άρθρο: Ποια είναι η δίκαιη χρήση και πώς περιορίζει την ποσότητα του online βίντεο που προβάλλετε

Τελική λήψη

Όπως βλέπετε, η ροή στο Διαδίκτυο προσθέτει σίγουρα πολλές επιλογές για οικιακό κινηματογράφο και οικιακή ψυχαγωγία και, στην πραγματικότητα, πολλοί καταναλωτές έχουν "αποκοπή" εγκαταλείποντας την παραδοσιακή καλωδιακή και δορυφορική τηλεόραση εντελώς, επιλέγοντας να συγχωνεύσουν το παρελθόν με με την πρόσβαση σε τοπικό τηλεοπτικό προγραμματισμό μέσω κεραίας και οτιδήποτε άλλο μέσω υπηρεσιών streaming μέσω του Διαδικτύου και με υπηρεσίες όπως Netflix και Amazon που παρέχουν και αυξάνουν τον αρχικό προγραμματισμό, εκτός από τις ανακυκλωμένες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, τα παραδοσιακά τηλεοπτικά δίκτυα και τα καλωδιακά / οι δορυφορικές υπηρεσίες και τα Blu-ray, DVD και CD δεν είναι πλέον οι μόνες επιλογές που έχουν οι καταναλωτές για πρόσβαση στην ψυχαγωγία.

Απλά βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε όλα όσα χρειάζονται, όσον αφορά τον εξοπλισμό και τα χρήματα, για να τα απολαύσετε όλα.