Ο Εκτυπωτής Epson ET-2550 EcoTank All-in-One της Epson

Εκτυπώστε φωτογραφίες και έγγραφα σε ένα κλάσμα του κόστους

Έχω διαμαρτυρηθεί περισσότερο από μία φορά για το υψηλό κόστος ανά μελάνη που προέκυψε από τους σημερινούς εκτυπωτές φωτογραφικών μηχανών για τους καταναλωτές, όπως τα φωτο-κεντρικά Pixmas της Canon (το Pixma MG6820 έρχεται στο μυαλό μου) και το Expression Premium XP-520 Small-in της Epson -Ένας εκτυπωτής All-in-One. Η Epson αντιμετώπισε αυτό το ζήτημα, τουλάχιστον εν μέρει, με την πρόσφατη κυκλοφορία του εκτυπωτή AIO EcoTank.

Η εκτυπωτή / σαρωτής εξέτασε ένα επιχειρηματικό μοντέλο EcoTank, το 499 WorkForce ET-4550 All-in-One, λίγο πίσω. Σήμερα εξετάζουμε ένα οικογενειακό μοντέλο EcoTank και το σπίτι-βασισμένο γραφείο, τον εκτυπωτή εκτύπωσης Eco-εκτύπωση ET-2550 All-in-One, που είναι, από την άποψη του όγκου και της παραγωγικότητας και των χαρακτηριστικών ευκολίας, κάτω από το ET-4550. Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε από αυτά τα μοντέλα EcoTank, το ET-2550 δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα προηγούμενο μοντέλο έκφρασης σε επίπεδο εισόδου με δεξαμενές μελανιού Supertanker προσαρτημένες στην πλευρά.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Η πρώτη αντίρρησή μου στο ET-2550 είναι η έλλειψη αυτόματου τροφοδότη εγγράφων ή ADF . Ίσως θέλετε ένα AIO για την ευελιξία του, σωστά; Λοιπόν, ένα μηχάνημα all-in-one χωρίς ADF είναι πολύ λιγότερο ευπροσάρμοστο, καθώς διαφορετικά αναγκάζετε να τροφοδοτείτε πρωτότυπα εγγράφων στο στρώμα του σαρωτή ένα φύλλο τη φορά - μια πολύ αργή και δυσκίνητη διαδικασία.

Εκτός από αυτό, όμως, το ET-2550 έρχεται με έναν αξιοσέβαστο αριθμό συνδέσεων για κινητά και άλλα χαρακτηριστικά. Μπορείτε, για παράδειγμα, να εκτυπώσετε απευθείας από τις κάρτες SD της φωτογραφικής σας μηχανής μέσω μιας υποδοχής στο πλάι του πλαισίου. Η οθόνη 1,44 ιντσών του εκτυπωτή είναι χρήσιμη όταν εκτυπώνετε εικόνες από κάρτες SD, τοποθεσίες σύννεφων (πολλές υποστηρίζονται), μονάδες δικτύου και άλλες εργασίες χωρίς υπολογιστή , αλλά το κάναμε λίγο μικρό και περιορισμένο όταν επιχειρούμε να εκτελέσουμε εντολές με τα δάχτυλά μας.

Μπορείτε επίσης να συνδέσετε απευθείας το smartphone, το tablet ή το φορητό υπολογιστή στον εκτυπωτή σας, χωρίς ενδιάμεσο δίκτυο ή δρομολογητή, με Wi-Fi Direct .

Απόδοση, Χειρισμός χαρτιού, Ποιότητα εκτύπωσης

Σύμφωνα με το PCMag (Ziff-Davis), το ET-2550 αναδύει περίπου 2,6 σελίδες ανά λεπτό, το οποίο είναι αργό, αν και όχι τόσο για έναν εκτυπωτή επιπέδου entry-level. Είναι εντάξει για έναν εκτυπωτή περιστασιακής χρήσης όπως αυτός, αλλά υποτονική ακριβώς το ίδιο. Ο χειρισμός του χαρτιού περιλαμβάνει ένα μόνο συρτάρι που μπορεί να χωρέσει έως και 100 φύλλα αντιγραφικού χαρτιού ή 10 φύλλα φωτογραφικού χαρτιού ή φακέλους.

Εκτός από το εξαιρετικά χαμηλό κόστος ανά σελίδα που συζητήθηκε στη συνέχεια, η ποιότητα εκτύπωσης είναι η επόμενη καλύτερη απαίτηση της ET-2550 στη φήμη, ειδικά στις φωτογραφίες της. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου, έβγαλε επίσης εξαιρετικές φωτογραφίες, δεδομένου ότι χρησιμοποιεί μόνο τέσσερα μελάνια.

Κόστος ανά σελίδα

Εάν αγοράσατε την εκδοχή εκτός του EcoTank αυτού του εκτυπωτή και αγοράσατε φυσίγγια ανάλογα με τις ανάγκες, οι ασπρόμαυρες σελίδες πιθανότατα θα κυμανθούν μεταξύ 5 και 7 σεντ το καθένα και το χρώμα εκτυπώνεται πάνω από 15 σεντ το καθένα, οικογενειακό εκτυπωτή χαμηλού επιπέδου. Με το EcoTank, για αυτόν τον συγκεκριμένο εκτυπωτή, έχετε αρκετό μελάνι, σύμφωνα με την Epson, για να εκτυπώσετε 4.000 μονόχρωμες σελίδες και 6.500 έγχρωμες σελίδες, αρκετό, σύμφωνα με την Epson, και πάλι, να διαρκέσει μέχρι και 2 χρόνια. Αυτό είναι 167 μονόχρωμες σελίδες και / ή 271 έγχρωμες σελίδες ανά μήνα. Καλύτερα, όμως, είναι το κόστος ανά σελίδα , το οποίο ξεπερνάει το 1 λεπτό για ασπρόμαυρες σελίδες και περίπου 1 λεπτό για έγχρωμες σελίδες.

Καλύτερα όμως, όταν έρχεται χρόνος να αντικατασταθούν τα τέσσερα μπουκάλια μελάνης, το ένα κοστίζει $ 12.99 και τα τέσσερα περίπου $ 52. Ότι τα $ 52 σας παίρνουν άλλα 4Κ μονόχρωμων σελίδων και 6,5 χρωματικών σελίδων - για άλλη μια φορά, με ένα απίστευτα χαμηλό κόστος ανά σελίδα,

Το τέλος

Για να κατανοήσετε τα οφέλη του EcoTank απαιτεί μια διαφορετική νοοτροπία από την παραδοσιακή νοοτροπία buy-ink-as-you-go. Χορηγείται, ξοδεύετε λίγο περισσότερα χρήματα μπροστά (ή πολύ περισσότερο, ανάλογα με την προοπτική σας), αλλά για να το κάνετε αυτό, παίρνετε μελάνι σε ανώνυμες χαμηλές τιμές ανά σελίδα για τη διάρκεια ζωής του εκτυπωτή.