Τι είναι το Tweetstorm;

Τι είναι το Tweetstorm;

Ο όρος "Tweetstorm" (όχι το Tweet Storm) δημιουργήθηκε και έγινε διάσημος από το χρυσό αγόρι της Silicon Valley, τον Marc Andreessen.

Τους έχετε δει πριν - τη σειρά των Tweets από ένα άτομο που ξεκινά με έναν αριθμό και μια κάθετο. Αυτοί οι αριθμοί σημαίνουν ότι αυτό είναι το πρώτο Tweet μιας μακρύτερης σκέψης, ακολουθούμενη από το δεύτερο, και μερικές φορές το τρίτο και το τέταρτο. Αυτή η σειρά μηνυμάτων, γνωστή ως Tweetstorm, είναι ένας τρόπος για να μοιραστείτε σκέψεις και σχόλια που είναι πολύ μεγάλα για τα 280 όριο χαρακτήρων.

Στη δεκαετία του '80 και του '90, πριν από το κινητό τηλέφωνο και το διαδίκτυο, υπήρχε η συσκευή φαξ. Το φαξ χρησιμοποιήθηκε συχνά για την αποστολή επίσημων εγγράφων που απαιτούσαν υπογραφή. Ένα φαξ θα μπορούσε να σταλεί σε όλη τη χώρα για μια υπογραφή, και να επιστραφεί μέσα σε λίγα λεπτά. Οι έμπειροι χρήστες φαξ θα αριθμούν τις σελίδες (1 από 3, 2 από 3, κ.λπ.) επειδή οι σελίδες χάθηκαν τακτικά κατά τη διάρκεια της μετάδοσης. Με άλλα λόγια, αν λάβατε ένα φαξ, θα γνωρίζατε πόσες σελίδες αναμένετε. Μια Tweetstorm δεν είναι σε αντίθεση με αυτό. Ένας αριθμός στο tweet σας επιτρέπει στους αναγνώστες να γνωρίζουν πόσα tweets να περιμένουν σε μια σειρά. Στην επιφάνεια, αυτό φαίνεται σαν μια καλή ιδέα, αλλά η Tweetstorm δεν είναι χωρίς αμφιβολία.

Το βασικό επιχείρημα κατά του Tweetstorm είναι ότι το Twitter έχει σχεδιαστεί για σύντομες εκρήξεις ανταλλαγής πληροφοριών ή γνώμης. Μια σειρά από tweets από ένα άτομο, ειδικά μια μακρά σειρά, μπορεί να θεωρηθεί spam. Κανείς δεν αρέσει το spam, και αυτό θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε τους οπαδούς σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι το περιστασιακό Tweetstorm δεν έχει τόπο. Μια περίπτωση μπορεί να είναι ένας ειδήμων Tweeting σχετικά με μια προειδοποίηση ανεμοστρόβιλος, ή ένας ραδιοτηλεοπτικός ζωντανός Tweeting το κουτάβι μπολ.

Γιατί θα έπρεπε να σπρώξω;

Αυτή η ερώτηση δεν απαντά τόσο εύκολα. Βρίσκεστε ότι σπάνια εξαντλείτε τους 280 χαρακτήρες που έχετε παραχωρήσει όταν κάνετε Tweeting; Μπορεί να μην έχετε ποτέ την ανάγκη να κάνετε Tweetstorm. Βρίσκεστε τον εαυτό σας να επεξεργαστείτε τα περισσότερα από τα Tweets σας ώστε να χωρέσουν στη μορφή του Twitter; Ίσως αυτό να είναι για σας. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, αυτό δεν είναι απαραιτήτως προσέγγιση όλου ή τίποτα. Δεν χρειάζεται να επιλέξετε ποια πλευρά της Force να ευθυγραμμιστεί με. μπορείτε να είστε σαν Darth Vader, τόσο Jedi όσο και Sith.

DIY Tweetstorm

1 / Μπορείτε να κάνετε Tweetstorm απευθείας από το Twitter.

2 / Μπορεί να παρατηρήσετε tweets με αυτούς τους αριθμούς και να περικοπούν μπροστά τους.

3 / Μερικές φορές, οι αριθμοί θα έρθουν στο τέλος ενός τιτίβισμα. Αυτή είναι μια χρήσιμη προσέγγιση, αν διαπιστώσετε ότι τελειώνετε από τους 280 χαρακτήρες σας.

4 / Το κύριο πρόβλημα με αυτό είναι ότι τα Tweets σας εμφανίζονται με αντίστροφη σειρά.

5 / Αυτό δεν αποτελεί σημαντικό εμπόδιο αν κάποιος ακολουθεί τα ζωντανά σας tweets. θα λάβουν τις πληροφορίες με τη σωστή σειρά.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτής της προσέγγισης, εκτός από τους περισσότερους ανθρώπους που διαβάζουν τα tweets σας με αντίστροφη σειρά, είναι ο χρόνος που αφιερώνετε στην επεξεργασία των Tweets σας για να έχετε την πιο νόημα. Εκτός αν έχετε απίστευτα γρήγορες δεξιότητες Tweeting, μπορεί να υπάρξει σημαντικός χρόνος καθυστέρησης μεταξύ των tweets σας. Μπορεί να είναι δύσκολο να ακολουθήσετε μια σειρά από tweets που αποτελείται από ελλιπείς φράσεις ενώ περιμένετε τα υπόλοιπα ...

... της καταδίκης.

Εφαρμογές για να σας βοηθήσουν

Για να διευκολύνετε τη ζωή σας, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις διαθέσιμες εφαρμογές για να σας βοηθήσουν: Tweetstorm:

  1. Μικρό χοιρινό
  2. Stormy (iOS)
  3. Καταιγίδα (iOS)

Αυτές οι εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε iPhone ή iPad και είναι δωρεάν. Και οι τρεις εφαρμογές εκτελούν την ίδια λειτουργία, με ελαφρώς διαφορετικές διαδικασίες λειτουργίας. Η αισθητική του διεπαφή χρήστη και των προκυπτόντων Tweets ποικίλλει αρκετά ώστε να βρείτε ότι κάποιος είναι πιο κατάλληλος για τις ανάγκες σας. Το πλεονέκτημα της χρήσης μιας εφαρμογής καθορίζεται από τις ανάγκες σας ως χρήστης, επομένως σας συνιστούμε να δοκιμάσετε περισσότερα από ένα, ώστε να μπορείτε να δείτε ποιος λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Τι πιστεύαμε;

Το Twitter είναι γνωστό για τη μεταφορά μικρών ψιλοκομμάτων πληροφοριών και σύντομων συνομιλιών. Ως χρήστης Twitter, καταλαβαίνω γιατί το Tweetstorm είναι αμφιλεγόμενο και μπορεί να θεωρηθεί ως ανεπιθύμητο. Από την άλλη πλευρά, μερικές φορές χρειάζεστε λίγο περισσότερο χώρο για να φτιάξετε το θέμα σας. Χρησιμοποιείται προσεκτικά, αυτές οι εφαρμογές ή η προσέγγιση DIY στο Tweetstorm μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο.

Τι νομίζετε; Είναι το Tweetstorm ένας καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το Twitter; Πες μου τις σκέψεις σου στο @jimalmo.