Τι ήταν η αμπέλου; Κοιτάζοντας πίσω στην εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο

Θυμόμαστε την Αμπέλου και προβλέπουμε τι θα ακολουθήσει

Ενημέρωση: Η εφαρμογή Vine εγκαταλείφθηκε από το Twitter (η μητρική της εταιρεία) στις 17 Ιανουαρίου 2017, αφού δεν κατάφερε να συμβαδίσει με ανταγωνιστικές εφαρμογές όπως το Instagram. Δεδομένου ότι η εφαρμογή είχε ακόμα μια σχετικά ενεργή κοινότητα, οι χρήστες ήταν προφανώς πραγματικά απογοητευμένοι που άκουσαν τα νέα - ειδικά δεδομένου ότι τόσα πολλά εξαιρετικά βίντεο είχαν μοιραστεί στην πλατφόρμα με τα χρόνια.

Το Twitter αποφάσισε να μετατρέψει το Vine σε μια εφαρμογή κάμερας (διαθέσιμη για iOS και Android ), ώστε οι χρήστες να έχουν τουλάχιστον κάποιο είδος εφαρμογής που θα τους επέτρεπε να δημιουργούν διασκέδαση, βίντεο έξι δευτερολέπτων που θα μπορούσαν να δημοσιεύσουν στο Twitter ή να τα αποθηκεύσουν συσκευές. Αυτές οι εφαρμογές είναι ακόμα διαθέσιμες, αλλά δεν εμφανίζονται επειδή δεν ενημερώθηκαν.

Το Vine.co μπορεί επίσης να είναι προσβάσιμο και να χρησιμοποιείται για την αναζήτηση προφίλ ή για να δει τα παλαιότερα δημοφιλή βίντεο Vine που πραγματικά απογειώθηκε. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το τι ήταν το Vine, συμπεριλαμβανομένης της φημολογούμενης επιστροφής του, συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω.

Τι ακριβώς ήταν η αμπέλου;

Το Vine ήταν μια εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο που σχεδιάστηκε για να επιτρέπει στους χρήστες να κινηματογραφούν και να μοιράζονται σούπερ σύντομα βίντεο κλιπ που θα μπορούσαν να συνδεθούν μαζί σε ένα βίντεο για συνολικά έξι δευτερόλεπτα. Κάθε βίντεο Αμπέλου (απλά ονομάζεται "αμπέλι") παίζεται σε συνεχή βρόχο. Θα μπορούσαν να ενσωματωθούν και να προβληθούν απευθείας στο χρονοδιάγραμμα του Twitter ή σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα.

Πώς λειτουργεί το App Vine

Το Αμπέλι ήταν μια εφαρμογή που μπορούσε να έχει πρόσβαση και να προβληθεί στον ιστό, αλλά έπρεπε να το χρησιμοποιήσετε ως εφαρμογή για κινητά σε συμβατή iOS ή συσκευή Android για να μπορέσετε να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε βίντεο. Η εμφάνιση και η αίσθηση της εφαρμογής ήταν πολύ παρόμοια με το Instagram , δείχνοντάς σας μια τρομακτική ροή όλων των βίντεο των φίλων σας στην τροφή προέλευσης, ένα προφίλ, μια καρτέλα αναζήτησης και μια καρτέλα αλληλεπιδράσεων.

Οι χρήστες θα μπορούσαν είτε να ανεβάσουν τα υπάρχοντα κλιπ στον επεξεργαστή βίντεο Vine ή να τα μεταφορτώσουν απευθείας μέσω της εφαρμογής. Είτε ήταν ένα κλιπ με δικά του ή με μερικά μικρότερα κλιπ με περικοπές μεταξύ τους, το Vine έφερε τελικά πιο προηγμένα εργαλεία επεξεργασίας που επέτρεψαν στους χρήστες να κόψουν τα κλιπ τους και ακόμη να προσθέσουν μουσική από τη μουσική τους βιβλιοθήκη που θα μπορούσε προαιρετικά να ταιριάζει με το ρυθμό του τραγουδιού παιχνίδι.

Εξερευνώντας και αλληλεπιδρώντας με αμπέλια

Το Αμπέλι προσέφερε στους χρήστες πολλούς τρόπους να ανακαλύψουν νέα βίντεο. Η καρτέλα "Διερεύνηση" χωρίστηκε σε τμήματα όπως Trending , Comedy and Art , τα οποία θα έδειχναν πρόσφατα δημοφιλή βίντεο σε αυτές τις κατηγορίες.

Το Αμπέλι θα πάρει επίσης συχνά ένα πολύ δημοφιλές χρήστη του Αμπέλου και θα τα χαρακτηρίσει σε μια καρτέλα προβολής προβάλλοντας μια συλλογή από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή βίντεο τους. Οι τόνοι των μιμών γεννήθηκαν στο Αμπέλι, οι οποίοι εξαπλώθηκαν σχεδόν όλη τη νύχτα.

Σε αντίθεση με το Instagram, οι χρήστες θα μπορούσαν επίσης να "επιστρέψουν" βίντεο από άλλους χρήστες για να τα μοιραστούν με τα δικά τους προφίλ. Αυτό ήταν μεγάλη έκθεση για τους χρήστες που ήθελαν να κάνουν το σήμα τους στην πλατφόρμα και ήταν το πώς πολλά βίντεο θα πήγαν ιογενή πολύ γρήγορα.

Το αμπέλι έχει χαθεί ελάχιστα από το θάνατό του, αλλά πολλά από τα πιο δημοφιλή αστεράκια έχουν μεταφερθεί σε πλατφόρμες όπως το Instagram και το YouTube για να συνεχίσουν να δημιουργούν και να αλληλεπιδρούν με τους οπαδούς τους. Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι η Αμπέλου μπορεί να κάνει μια επιστροφή.

V2: Η επιστροφή του αμπέλου

Τον Δεκέμβριο του 2017, ούτε και ένα χρόνο μετά τη διακοπή της αμπέλου, ο συνιδρυτής της αμπέλου Dom Hoffman tweeted μια εικόνα με πράσινο φόντο και το "V2" με λευκά γράμματα, υποδεικνύοντας ότι δούλευε σε μια νέα πλατφόρμα εμπνευσμένη από το κρασί. Το τιτίβισμα έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες αμφότερων των επαναλήψεων και των συμπαθειών.

Ένα άρθρο του TechCrunch που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2018 επιβεβαίωσε ότι το V2 βρίσκεται στα έργα και ότι αρκετοί πρώην αστεροειδείς αστέρες έχουν έρθει σε επαφή μαζί του. Σύμφωνα με τον Hoffman, το σχέδιο είναι να ξεκινήσει το V2 κάποια στιγμή την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2018. Ορισμένα πράγματα θα είναι οικεία, αλλά πολλά πράγματα θα είναι νέα - και σίγουρα δεν θα είναι ένα πλήρες αντίγραφο του Vine.

Έτσι, αν είστε ένας από τους πολλούς χρήστες που προτιμούν την εφαρμογή, κρατήστε τα μάτια σας ξεφλουδισμένα για την εκτόξευση του V2 (ή όποιο και αν είναι το επίσημο όνομα). Και ας ελπίσουμε όλοι ότι δεν αποτυγχάνει να ανταγωνιστεί τους μεγάλους τύπους όπως το Instagram και το Snapchat ξανά!