Πώς να μειώσετε τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο ζωής της μπαταρίας ενώ βρίσκεστε σε αυτήν

Εάν δεν χρησιμοποιείτε ακόμα ένα απεριόριστο σχέδιο δεδομένων, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε τη χρήση των δεδομένων σας. Η μείωση των δεδομένων έχει και άλλα πλεονεκτήματα, όπως η εξοικονόμηση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας , η αποφυγή υπερβολικών χρεώσεων και η μείωση του χρόνου που αφιερώνεται σε μια οθόνη smartphone. Ακολουθούν μερικοί απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τη χρήση των δεδομένων σας.

Ξεκινήστε με την παρακολούθηση της χρήσης σας

Με οποιοδήποτε στόχο, είτε πρόκειται για απώλεια βάρους, διακοπή του καπνίσματος ή για μείωση της χρήσης δεδομένων, πρέπει να ξέρετε πού βρίσκεστε. Αυτό αρχίζει με την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας και τον καθορισμό ενός στόχου. Έτσι, πρώτα, πρέπει να ξέρετε πόσα δεδομένα χρησιμοποιείτε κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα ή ακόμα και κάθε μέρα. Ο στόχος σας μπορεί να εξαρτάται από την κατανομή που χορηγείται από τον ασύρματο σας μεταφορέα ή μπορείτε να ορίσετε τη δική σας ανάλογα με την κατάστασή σας.

Ευτυχώς, η παρακολούθηση της χρήσης δεδομένων σας είναι εύκολη με το Android . Μπορείτε να δείτε εύκολα τη χρήση σας με μια ματιά στις ρυθμίσεις κάτω από τη χρήση δεδομένων, ακόμα και να ορίσετε προειδοποιήσεις και όρια. Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη εφαρμογών τρίτων που προσφέρουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση σας. Ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείτε συνήθως 3,5 GB δεδομένων ανά μήνα και θέλετε να μειώσετε τα δεδομένα σε 2 GB. Μπορείτε να ξεκινήσετε ρυθμίζοντας μια προειδοποίηση όταν φτάσετε στα 2 GB και ορίζοντας ένα όριο 2,5 GB, για παράδειγμα, και έπειτα χαμηλώστε σταδιακά το όριο στα 2 GB. Ο καθορισμός ενός ορίου σημαίνει ότι το smartphone σας θα απενεργοποιήσει τα δεδομένα όταν φτάσετε στο όριο, οπότε δεν υπάρχει λάθος όταν το έχετε φτάσει.

Προσδιορίστε τις πεινασμένες εφαρμογές δεδομένων

Αφού έχετε στο μυαλό σας ένα στόχο, αρχίστε με τον εντοπισμό των πιο πεινασμένων εφαρμογών που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε επίσης να δείτε μια λίστα με τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν δεδομένα και στις ρυθμίσεις. Στο smartphone μου, το Facebook βρίσκεται κοντά στην κορυφή, χρησιμοποιώντας περισσότερο από το διπλάσιο που χρησιμοποιεί το Chrome. Μπορώ επίσης να δω ότι το Facebook χρησιμοποιεί ελάχιστα δεδομένα φόντου (όταν δεν χρησιμοποιώ την εφαρμογή), αλλά η απενεργοποίηση των δεδομένων φόντου σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορεί να κάνει μια αρκετά μεγάλη διαφορά.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε όρια δεδομένων σε επίπεδο εφαρμογής, που είναι δροσερά ή να απεγκαταστήσετε εντελώς την εφαρμοστέα εφαρμογή. Το Android Pit συνιστά τη χρήση του Facebook σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για κινητά ή μια ελαφριά εφαρμογή ιστού που ονομάζεται Tinfoil.

Χρησιμοποιήστε Wi-Fi όταν μπορείτε

Όταν είστε στο σπίτι ή στο γραφείο, επωφεληθείτε από το Wi-Fi. Σε δημόσιους χώρους, όπως καφετέριες, να γνωρίζετε ότι τα ανοιχτά δίκτυα μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους για την ασφάλεια. Προτιμώ να χρησιμοποιώ ένα κινητό hotspot, όταν είμαι έξω και περίπου. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε ένα VPN κινητής τηλεφωνίας , το οποίο προστατεύει τη σύνδεσή σας από πιθανά snoops ή hackers. Υπάρχουν πολλά ελεύθερα δίκτυα VPN για κινητά, αν και μπορεί να θέλετε να κάνετε αναβάθμιση σε μια πληρωμένη έκδοση, εάν τη χρησιμοποιείτε συχνά. Ορίστε τις εφαρμογές σας να ενημερώνονται μόνο όταν είναι ενεργοποιημένο το Wi-Fi, διαφορετικά θα ενημερώνονται αυτόματα. Απλά να γνωρίζετε ότι όταν ενεργοποιείτε το Wi-Fi, μια σειρά εφαρμογών θα αρχίσουν να ενημερώνονται ταυτόχρονα (αν, όπως και εγώ, έχετε εγκαταστήσει αρκετούς εφαρμογές.) Μπορείτε να βρείτε αυτή τη ρύθμιση στην εφαρμογή Play Store. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την αυτόματη ενημέρωση στο Amazon Appstore.

Περικοπή στη ροή

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά η ροή μουσικής και βίντεο χρησιμοποιεί δεδομένα. Αν ακούμε συχνά μουσική εν κινήσει, αυτό μπορεί να προστεθεί. Ορισμένες υπηρεσίες ροής σάς επιτρέπουν να αποθηκεύετε λίστες αναπαραγωγής για να ακούτε τα βίντεο εκτός σύνδεσης ή μπορείτε να μεταφέρετε απλά κάποια μουσική στο smartphone σας από τον υπολογιστή σας. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο στο smartphone σας ή κάνετε κάποια βήματα για να κερδίσετε λίγο χώρο .

Εάν δοκιμάσατε όλα αυτά τα βήματα και εξακολουθείτε να βρίσκεστε φθάνοντας στο όριο δεδομένων σας στις αρχές του μήνα, πιθανόν να ενημερώσετε το σχέδιό σας. Οι περισσότεροι μεταφορείς προσφέρουν τώρα κλιμακωτά σχέδια, ώστε να μπορείτε εύκολα να προσθέσετε 2 GB δεδομένων ανά μήνα για μια αξιοπρεπή τιμή, η οποία θα είναι πάντοτε μικρότερη από την υπερφόρτιση των φορέων. Ελέγξτε αν ο μεταφορέας σας μπορεί να σας στείλει ειδοποιήσεις μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κειμένου όταν πλησιάζετε το όριο, έτσι ώστε να γνωρίζετε πάντα εάν πρέπει να περιορίσετε τη χρήση ή να αναβαθμίσετε το σχέδιο δεδομένων σας.