Τι είναι το εγγενές λογισμικό 64-bit;

Τι είναι το εγγενές λογισμικό 64-bit; Πώς διαφέρει από το άλλο λογισμικό;

Ένα κομμάτι του λογισμικού που είναι εγγενώς 64-bit ή απλά 64-bit , σημαίνει ότι θα τρέξει μόνο εάν το λειτουργικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο είναι ένα λειτουργικό σύστημα 64-bit.

Όταν ένας προγραμματιστής λογισμικού ή μια εταιρεία καλεί το γεγονός ότι ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι εγγενώς 64-bit, αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα γράφτηκε για να επωφεληθεί από τα πλεονεκτήματα ενός λειτουργικού συστήματος 64-bit, όπως μια έκδοση των Windows .

Δείτε το 32-bit vs 64-bit: Ποια είναι η διαφορά; για περισσότερα σχετικά με τα πλεονεκτήματα που έχει το 64-bit πάνω από 32-bit.

Πώς μπορείτε να αναφέρετε εάν ένα πρόγραμμα είναι native 64-bit;

Η εγγενής έκδοση 64 bit ενός προγράμματος λογισμικού θα χαρακτηρίζεται μερικές φορές ως έκδοση x64 ή σπανιότερα ως έκδοση x86-64 .

Εάν ένα πρόγραμμα λογισμικού δεν αναφέρει τίποτα για το ότι είναι 64-bit, μπορείτε σχεδόν να εγγυηθείτε ότι πρόκειται για πρόγραμμα 32 bit.

Το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού είναι 32-bit, είναι σπάνια ρητά χαρακτηρισμένο ως τέτοιο και θα λειτουργεί εξίσου καλά σε λειτουργικά συστήματα 32 bit και 64 bit.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση εργασιών για να ελέγξετε ποια ενεργά προγράμματα που εκτελούνται είναι 64-bit. Έχετε πει δίπλα στο όνομα του προγράμματος στη στήλη "Όνομα εικόνας" της καρτέλας "Διαδικασίες".

Πρέπει να επιλέξετε το εγγενές λογισμικό 64-bit όταν είναι δυνατό;

Ναι, θα πρέπει, αν φυσικά τρέχετε ένα λειτουργικό σύστημα 64 bit. Οι πιθανότητες είναι, αν υποτεθεί ότι το πρόγραμμα ήταν καλά σχεδιασμένο, η έκδοση 64 bit θα τρέχει πιο γρήγορα και γενικά θα έχει καλύτερη απόδοση από την 32-bit.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αποφύγετε να χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα μόνο επειδή είναι διαθέσιμο μόνο ως εφαρμογή 32 bit.

Εάν εκτελείτε Windows, αλλά δεν είστε βέβαιοι για την ερώτηση 32-bit vs 64-bit, ανατρέξτε στο θέμα Πραγματοποιώ μια έκδοση 32 bit ή 64 bit των Windows;

Ενημέρωση, απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση λογισμικού 64-bit

Όπως και με τις εφαρμογές 32-bit, τα προγράμματα 64-bit μπορούν να ενημερωθούν χειροκίνητα κατεβάζοντας την ενημέρωση από τον επίσημο ιστότοπο του προγράμματος (και ίσως και άλλους). Μπορεί επίσης να μπορείτε να ενημερώσετε ένα πρόγραμμα 64-bit με ένα εργαλείο ενημέρωσης δωρεάν λογισμικού .

Σημείωση: Ορισμένοι ιστότοποι θα κατεβάσουν αυτόματα την έκδοση 64-bit εάν εκτελείτε μια έκδοση 64-bit των Windows. Ωστόσο, άλλοι ιστότοποι μπορεί να σας δώσουν την επιλογή μεταξύ της λήψης 32-bit και 64-bit.

Παρόλο που οι εφαρμογές 64-bit ενδέχεται να διαφέρουν από τις 32-bit, αυτές εξακολουθούν να απεγκατασταθούν με τον ίδιο τρόπο. Μπορείτε να καταργήσετε ένα πρόγραμμα 64-bit με ένα δωρεάν εργαλείο απεγκατάστασης ή από τον Πίνακα Ελέγχου στα Windows.

Δείτε ποιος είναι ο σωστός τρόπος επανεγκατάστασης ενός προγράμματος λογισμικού; εάν χρειάζεστε επανεγκατάσταση ενός προγράμματος 64-bit (που είναι η ίδια μέθοδος με την επανεγκατάσταση ενός προγράμματος 32-bit).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το λογισμικό 64-bit και 32-bit

Οι εκδόσεις 32 bit των Windows μπορούν να διατηρούν μόνο 2 GB μνήμης για να εκτελέσουν μια διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερη μνήμη ταυτόχρονα εάν εκτελείτε μια εφαρμογή 64 bit (η οποία μπορεί να τρέξει μόνο σε ένα λειτουργικό σύστημα 64-bit, το οποίο δεν έχει περιορισμό 2 GB). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορούν να παρέχουν περισσότερη ισχύ και χαρακτηριστικά από τα αντίστοιχά τους 32-bit.

Το εγγενές λογισμικό 64-bit δεν είναι τόσο κοινό όσο το λογισμικό 32-bit επειδή ο προγραμματιστής πρέπει να βεβαιωθεί ότι ο κώδικας του προγράμματος μπορεί να εκτελεστεί και να εκτελεστεί σωστά σε ένα λειτουργικό σύστημα 64 bit, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν αλλαγές στο 32- bit έκδοση.

Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι οι εκδόσεις 32 bit των προγραμμάτων μπορούν να λειτουργήσουν καλά σε ένα λειτουργικό σύστημα 64 bit - δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά εφαρμογές 64-bit μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιείτε ένα λειτουργικό σύστημα 64 bit. Θυμηθείτε επίσης ότι το αντίθετο δεν ισχύει - δεν μπορείτε να εκτελέσετε ένα κομμάτι λογισμικού 64 bit σε ένα λειτουργικό σύστημα 32 bit.