Τι σημαίνει Shockproof Mean;

Τα αντικείμενα μπορεί να επιζήσουν να πέσουν ή άλλα ατυχήματα

Όταν βλέπετε την αγωνιστική λίστα για σκληρό δίσκο , περίπτωση κινητού τηλεφώνου ή ρολόι, τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι το στοιχείο μπορεί να πέσει από σημαντικό ύψος και να λειτουργήσει στη συνέχεια. Το "σοκ" αναφέρεται στην επίδραση που θα αντιμετωπίσει η κίνηση κατά την προσγείωση.

Πολλοί σκληροί δίσκοι με αδιάβροχη κίνηση διαθέτουν ένα ελαστικό υλικό γύρω τους, το οποίο προορίζεται να απορροφήσει μέρος του κλονισμού. Ορισμένες εταιρίες αποκαλούν αυτές τις ανθεκτικές στην πτώση και όχι τις κραδασμούς.

Τα κιβώτια για κινητά τηλέφωνα διατίθενται συχνά στο εμπόριο με ισχυρισμούς ότι είναι ανθεκτικά σε κραδασμούς ή ανθεκτικά στις κρούσεις. Πρέπει να ελέγξετε την περιγραφή του στοιχείου για να προσδιορίσετε αν υποτίθεται ότι είναι σε θέση να επιβιώσει σε μια σταγόνα τριών ποδιών (ένα μέτρο) ή υψηλότερη. Κάποιοι λένε ότι είναι αδιάβροχοι για πτώση δύο μέτρων ή έξι ποδιών. Αυτά τα κουτιά τηλεφώνου συχνά περικλείουν μπροστά από το τηλέφωνο και το φακό της κάμερας για την προστασία αυτών των εύθραυστων τμημάτων.

Παράδειγμα: Το ADATA DashDrive Durable HD710 λέγεται ότι είναι ανθεκτικό σε κραδασμούς.

Η προστασία από τις κρούσεις δεν σημαίνει ότι είναι μονωμένη από ηλεκτρικές βλάβες

Αν και προκαλεί εικόνες ηλεκτροπληξίας, αυτό δεν σημαίνει ότι το αντικείμενο είναι μονωμένο από στατικό ηλεκτρισμό ή είναι σε θέση να λειτουργήσει αφού υποστεί ηλεκτρική αύξηση. Πρέπει να χρησιμοποιείτε όλες τις κανονικές προφυλάξεις για να μην υποστεί ζημιά ο ηλεκτρισμός.

Ποια πρότυπα και δοκιμές έγιναν για να προσδιοριστεί η ετικέτα Shockproof;

Όταν ένα στοιχείο φέρει ετικέτα ανθεκτικό σε κραδασμούς ή κρούση, ελέγξτε περαιτέρω το τι εννοεί ο ορισμός και αν η εταιρεία δοκιμάζει αντικείμενα μετά την παραγωγή. Μπορούν απλά να σχεδιάσουν το σκληρό δίσκο ή το στοιχείο με τρόπους που πιστεύουν ότι θα οδηγήσει σε τους να είναι ανθεκτικά στις κρούσεις. Ελέγξτε την εγγύηση για περαιτέρω υποστήριξη αυτού του ισχυρισμού.

Στρατιωτικό πρότυπο 810G - 516.6

Ενδέχεται να δείτε αντικείμενα που φέρουν ετικέτα ως ανθεκτικά σε κτυπήματα στο στρατιωτικό πρότυπο 810G - 516.6. Αυτό αναφέρεται στη μέθοδο δοκιμής για την αντοχή σε κραδασμούς για στρατιωτικά είδη περιγράφεται στο Στρατιωτικό Πρότυπο 810G. Αυτό το πρότυπο απαριθμεί μεθόδους δοκιμών για διάφορα είδη σοκ.

Τα πρότυπα για τη δοκιμή 516.6 είναι για σπάνιες, μη επαναλαμβανόμενες διαταραχές που μπορεί να συμβούν κατά το χειρισμό, τη μεταφορά ή όταν συντηρείται ένα αντικείμενο. Εάν το αντικείμενο περάσει αυτό το πρότυπο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σε θέση να επιβιώσει από σοκ από βαλλιστικές επιπτώσεις, φωτιά ή εκρήξεις. Αλλά αν το ρίξετε, μπορεί να επιβιώσει άθικτο. Ανάλογα με το είδος, αυτό το πρότυπο περιγράφει τις δοκιμές για λειτουργικό σοκ, υλικό που πρέπει να μεταφερθεί, ευθραυστότητα, πτώση διέλευσης, σοκ κινδύνου σύγκρουσης, χειρισμό πάγκου, κρούση εκκρεμούς και εκτόξευση / συγκρατούμενη εκφόρτωση καταπέλτη.

Πρότυπο ISO 1413 για ρολόγια ανθεκτικά σε κραδασμούς

Το πρότυπο αντίστασης σε κρούση για ρολόγια καθορίστηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης. Τα ρολόγια που διέρχονται από αυτή τη δοκιμή κρίνεται ότι είναι σε θέση να διατηρούν το χρόνο με ακρίβεια αφού πέσουν ένα μέτρο σε μια επίπεδη επιφάνεια σκληρού ξύλου. Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε εύκολα να συμβεί αν ένα ρολόι γλιστρά από τον καρπό σας.

Το ρολόι μοντέλο δοκιμάζεται με την εφαρμογή δύο σοκ με ένα σκληρό πλαστικό σφυρί που παρέχει μια ακριβή ποσότητα ενέργειας. Είναι χτυπημένο στην πλευρά της εννέα και στην κρυστάλλινη όψη με ένα σφυρί τριών κιλών σε μια καθορισμένη ταχύτητα. Θεωρείται ανθεκτικό στις κρούσεις αν μπορεί να διατηρήσει το χρόνο με ακρίβεια σε 60 δευτερόλεπτα ημερησίως όπως και πριν από τη δοκιμή κρούσης.