Συμβουλές για τη χρήση ενός προσαρμογέα αυτοκινήτου iPod

Έχετε ένα iPod, έχετε ένα αυτοκίνητο και θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε μαζί. Έχετε ερευνήσει τις επιλογές σας και έχετε επιλέξει ένα ασύρματο προσαρμογέα αυτοκινήτου για το iPod σας. Η χρήση ενός ασύρματου προσαρμογέα αυτοκινήτου iPod είναι αρκετά εύκολη - συνήθως, απλά συνδέστε το iPod, ενεργοποιήστε τον προσαρμογέα και συντονίστε το ραδιόφωνο στο σωστό σταθμό.

Κάνοντας αυτό, όμως, θα διαπιστώσετε ότι άλλα ραδιοφωνικά σήματα FM παρεμποδίζουν τη μουσική του iPod. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να μειώσετε τις παρεμβολές και να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ασύρματο προσαρμογέα αυτοκινήτου iPod.

Δοκιμάστε το υψηλό ή το χαμηλό τέλος του αριθμού κλήσης

Για να μεταδώσετε ένα σαφές σήμα από το iPod στο στερεοφωνικό του αυτοκινήτου, θα πρέπει να βρείτε μια αχρησιμοποίητη συχνότητα FM. Ελέγξτε το χαμηλό άκρο του περιστρεφόμενου κυκλώματος (πχ 90,1 και κάτω) και το υψηλό τέλος (107,1 και άνω) για αχρησιμοποίητα κανάλια. Η άνοδος του δημόσιου, του κολλεγίου και του θρησκευτικού ραδιοφώνου δυσκολεύει να βρει κενές συχνότητες ακόμη και στο χαμηλό και υψηλό τέλος του πίνακα, αλλά θα πρέπει να βρίσκετε ακόμα κάτι σε πολλούς τομείς.

Ψάξτε για κενά κανάλια

Οι περισσότεροι πομποί FM iPod σάς επιτρέπουν να επιλέξετε ποιο κανάλι FM θέλετε να μεταδίδει το σήμα του iPod. Θα έχετε την καλύτερη ποιότητα ήχου από τον προσαρμογέα FM και τις ελάχιστες παρεμβολές από άλλα κανάλια, εάν μεταδίδετε το σήμα iPod σε ένα κανάλι FM χωρίς σήματα σε καμία από τις δύο πλευρές του.

Δηλαδή, το καλύτερο κανάλι για να χρησιμοποιήσετε δεν θα έχει μόνο κάποιο σήμα σε αυτό, η συχνότητα σε κάθε πλευρά του θα έχει ελάχιστα ή και κανένα σήμα.

Για να το κάνετε αυτό, βρείτε έναν κενό σταθμό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Για χάρη αυτού του παραδείγματος, ας χρησιμοποιήσουμε το 89.7. Για να δείτε αν το 89.7 θα λειτουργήσει για εσάς, ελέγξτε επίσης 89.5 και 89.9. Εάν δεν υπάρχει σήμα, ή μόνο ένα ελαφρύ σήμα, σε οποιαδήποτε από αυτές τις συχνότητες, θα πρέπει να είστε εντάξει.

Βρίσκοντας ένα μπλοκ τριών συχνοτήτων χωρίς σήμα, γίνεται όλο και πιο δύσκολο, οπότε αν δεν μπορείτε να βρείτε τρεις απόλυτα ξεκάθαρες, προσπαθήστε μόνο για εκείνους με την ασθενέστερη παρεμβολή σήματος.

Χρησιμοποιήστε έναν εντοπιστή σταθμού

Μερικοί κατασκευαστές προσαρμογέων ασύρματου αυτοκινήτου iPod κάνουν διαθέσιμα εργαλεία για να σας βοηθήσουν να βρείτε το καλύτερο κανάλι για μετάδοση στην περιοχή σας. Δοκιμάστε τους καλύτερους σταθμούς FM του Belkin ή τα εργαλεία OpenFM του DLO για να πάρετε μια καλή πρόταση για μια κενή συχνότητα.

Αλλά….

Καθώς όλο και περισσότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί έρχονται σε απευθείας σύνδεση, θα γίνει πιο δύσκολο να χρησιμοποιήσετε έναν πομπό FM στο αυτοκίνητό σας χωρίς να χτυπήσετε παρεμβολές. Οι άνθρωποι που ζουν σε μεγάλες πόλεις κορεσμένους με ραδιοφωνικούς σταθμούς (Νέα Υόρκη, LA, κ.λπ.) το γνωρίζουν ήδη. Εάν ζείτε σε μία από αυτές τις περιοχές, πιθανότατα θα είστε καλύτερα χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα κασέτας ή έναν ενσωματωμένο γρύλο. Εάν δεν είστε σίγουροι αν έχετε αρκετές κενές συχνότητες στην περιοχή σας, φροντίστε να ελέγξετε την πολιτική επιστροφής πριν από την αγορά και να κολλήσετε στην απόδειξή σας.

Διαβάστε περισσότερα στο τμήμα iPhone / iPod.