Πάρτε το Διαδίκτυο στο αυτοκίνητό σας με ένα κινητό Hotspot

Πρόσβαση στο Internet από το αυτοκίνητό σας

Ενώ υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόπος για να αποκτήσετε Internet στο αυτοκίνητό σας, αγοράζοντας μια ειδική συσκευή hotspot είναι η πιο εύκολη και πιο αξιόπιστη διαθέσιμη επιλογή. Ενώ αυτές οι συσκευές hotspot δεν είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση σε αυτοκίνητα, η εγγενής φορητότητα τους σημαίνει ότι αυτά τα gadget μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο αυτοκίνητό σας εξίσου εύκολα όπως οπουδήποτε αλλού. Και επειδή μπορείτε συνήθως να συνδέσετε αυτές τις συσκευές σε μια έξοδο 12 volt εξάρτημα για την εξουσία, δεν χρειάζεται καν να ανησυχείτε για τη μπαταρία θα πάει νεκρή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως δεν χρειάζεστε ακόμη και ειδικό υλικό για να έχετε Internet στο αυτοκίνητό σας από ένα κινητό hotspot. Αυτό μπορεί να φαίνεται αντίθετο, αλλά το γεγονός είναι ότι τα περισσότερα σύγχρονα smartphones είναι ικανά να δημιουργούν ad hoc ασύρματα δίκτυα και να λειτουργούν ως hotspots. Η διαθεσιμότητα αυτής της δυνατότητας ποικίλλει από τον πάροχο στον επόμενο, οπότε μπορεί ή όχι να είναι στην πραγματικότητα επιλογή.

Εάν βρίσκεστε στην αγορά για ένα καινούργιο αυτοκίνητο ή ένα καινούργιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, έχετε επίσης τη δυνατότητα να αναζητήσετε ένα με δυνατότητα σύνδεσης με το OEM στο Διαδίκτυο. Αυτά τα οχήματα διαθέτουν ενσωματωμένο εξοπλισμό hotspot, αν και είναι απαραίτητο ένα ξεχωριστό σχέδιο δεδομένων για την πραγματική λειτουργία τους.

Τι είναι ένα Hotspot;

Παραδοσιακά, τα hotspots είναι μη ιδιωτικά δίκτυα Wi-Fi . Δεν υπάρχει πραγματική διαφορά μεταξύ ενός οικιακού ή επιχειρηματικού δικτύου Wi-Fi και ενός hotspot, εκτός από το γεγονός ότι τα hotspots χρησιμοποιούνται από το κοινό.

Ορισμένα σημεία hotspot είναι δωρεάν, ενώ άλλα απαιτούν από έναν χρήστη να λάβει κάποια ενέργεια πριν από την πρόσβαση στο δίκτυο. Ορισμένες επιχειρήσεις παρέχουν πρόσβαση στο hotspot τους εάν κάνετε μια αγορά και μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε άλλα hotspots καταβάλλοντας τέλος στην εταιρεία που την εκμεταλλεύεται. Τα κινητά hotspots είναι βασικά το ίδιο πράγμα, αλλά εξ ορισμού είναι κινητά.

Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός κινητού hotspot και ενός παραδοσιακού hotspot είναι ότι τα κινητά hotspots είναι συνήθως εξασφαλισμένα, δεδομένου ότι μοιράζονται ελεύθερα ένα κινητό σχέδιο δεδομένων με το ευρύ κοινό θα γίνουν πολύ ακριβά πολύ γρήγορα. Ωστόσο, ορισμένα hotspots επιτρέπουν σε οποιονδήποτε στην περιοχή να συνδεθεί, να χρησιμοποιήσει τις δικές του πληροφορίες σύνδεσης και να πληρώσει για τα δικά του δεδομένα.

Αυτά τα είδη κινητών συσκευών hotspot διατίθενται από μεγάλους παρόχους κινητής τηλεφωνίας όπως η Verizon και η AT & T, αλλά οι επιλογές είναι επίσης διαθέσιμες από εταιρείες που εστιάζουν εξ ολοκλήρου στο κινητό Διαδίκτυο. Ο καθένας προσφέρει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και τη διαθεσιμότητα του δικτύου, αλλά όλα εκτελούν την ίδια βασική λειτουργία.

Ορισμένα κινητά τηλέφωνα μπορούν να εκτελέσουν την ίδια λειτουργία δημιουργώντας ένα ad hoc δίκτυο Wi-Fi, σε μια διαδικασία γνωστή ως tethering, η οποία μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί από ορισμένους φορητούς υπολογιστές και tablet που έχουν ενσωματωμένες συνδέσεις κυψελοειδών δεδομένων.

Οι πάροχοι έχουν πάει εδώ και χρόνια με το αν επιτρέπουν ή όχι τη σύνδεση ή αν χρεώνουν μια επιπλέον χρέωση, οπότε είναι σημαντικό να ελέγξετε τις λεπτομέρειες οποιασδήποτε σύμβασης κινητού Διαδικτύου προτού την υπογράψετε.

Γιατί θα χρειαζόταν ο καθένας το Διαδίκτυο στο αυτοκίνητό τους;

Επειδή τα hotspots κινητής τηλεφωνίας μπορούν να παρέχουν πρόσβαση στο Internet σε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή με δυνατότητα Wi-Fi, υπάρχουν πολλές χρήσιμες εφαρμογές για την τεχνολογία. Μερικοί από τους τρόπους χρήσης ενός κινητού σημείου πρόσβασης περιλαμβάνουν:

Η ιδέα της πρόσβασης στο Διαδίκτυο από το δρόμο ίσως φαίνεται να είναι επιπόλαιη από την αρχή και δεν είναι πραγματικά απαραίτητη σε σύντομες εκδηλώσεις, αλλά έχει πραγματική χρησιμότητα για μακρινές μετακινήσεις και οδικά ταξίδια . Όπως οι συσκευές αναπαραγωγής DVD στο αυτοκίνητο , τα βιντεοπαιχνίδια και άλλα συστήματα ψυχαγωγίας, τα κινητά hotspots είναι πολύ περισσότερα για τους επιβάτες από τον οδηγό και υπάρχουν σχεδόν ατελείωτοι τρόποι να χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο στο αυτοκίνητό σας .

Ποιες είναι οι διαφορετικές επιλογές Hotspot για κινητά;

Μέχρι πρόσφατα, οι επιλογές για πρόσβαση στο Internet στο αυτοκίνητό σας ήταν αρκετά περιορισμένες. Σήμερα, μπορείτε να επιλέξετε από επιλογές όπως:

OEM Πρωτοβουλίες

Αρκετοί ΚΑΕ προσφέρουν λειτουργικότητα hotspot, αν και οι ιδιαιτερότητες διαφέρουν από τη μια περίπτωση στην άλλη. Η BMW διαθέτει ένα κομμάτι υλικού που είναι ικανό να δημιουργήσει ένα δίκτυο Wi-Fi, αλλά πρέπει να προσθέσετε τη δική σας κάρτα SIM. Αυτό σας παρέχει λίγη ευελιξία και μπορείτε να πάρετε ακόμη και το hotspot μαζί σας όταν βγείτε από το όχημα.

Άλλοι ΚΑΕ, όπως η Ford, σας επιτρέπουν να συνδέσετε τη δική σας συσκευή συνδεδεμένη στο Internet στο σύστημά τους, η οποία στη συνέχεια θα δημιουργήσει ένα δίκτυο Wi-Fi για εσάς. Αυτό προσφέρει επίσης μεγάλη ευελιξία, αν και θα πρέπει να αποκτήσετε ένα συμβατό σχέδιο συσκευής και υπηρεσίας προτού να λειτουργήσει.

Αυτές οι εικασίες εξάγονται από την εξίσωση από άλλους OEMS, όπως η Mercedes, οι οποίοι συνεργάζονται με παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων hotspot.

DIY Wi-Fi Συνδεσιμότητα στο Go

Φυσικά, δεν χρειάζεται να βασίζεστε σε συστήματα OEM για να έχετε πρόσβαση στο Internet στο αυτοκίνητό σας. Συσκευές όπως το MiFi της Verizon λειτουργούν εξίσου καλά στο δρόμο όπως κάνουν στο σπίτι και οι περισσότεροι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν παρόμοιες συσκευές. Υπάρχουν επίσης πάροχοι κινητού Διαδικτύου που προσφέρουν προσωπικά hotspots που θα λειτουργούν μέσα σε ένα όχημα αν η ισχύς τοπικού κυψελοειδούς σήματος είναι αρκετά ισχυρή.

Tethering είναι επίσης μια επιλογή που είναι διαθέσιμη για τους περισσότερους ανθρώπους που έχουν smartphones. Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών δεν υποστηρίζουν επίσημα την πρακτική και άλλοι χρεώνουν τέλη αν θέλετε να ξεκλειδώσετε τη λειτουργικότητα.

Άλλοι, όπως η Verizon, αναγκάστηκαν να παρέχουν δωρεάν σύνδεση σε ορισμένα σχέδια. Έτσι, ενώ είναι δυνατό να ενεργοποιήσετε τη σύνδεση σε πολλά τηλέφωνα με λίγο χρόνο και έρευνα, είναι καλή ιδέα να εξετάσετε πρώτα τις πολιτικές του παροχέα υπηρεσιών σας. Ακριβώς μην ξεπεράσετε το επίδομα δεδομένων σας, όταν παρακολουθείτε την πιο πρόσφατη σειρά Netflix, όταν έχετε κολλήσει στην κυκλοφορία.

Οι φορητοί υπολογιστές που έχουν πρόσβαση στο κινητό Διαδίκτυο δεν είναι τόσο κινητοί όσο οι εξειδικευμένες συσκευές hotspot και τα κινητά τηλέφωνα, αλλά συχνά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ad hoc δικτύων Wi-Fi. Ένας προσαρμογέας ή μετατροπέας 12 βολτ μπορεί να φροντίσει για τις ανάγκες ισχύος, αν και είναι καλή ιδέα να επαληθεύσετε ότι ο εναλλάκτης του οχήματος είναι σε θέση να εκπληρώσει αυτό το καθήκον. Είναι επίσης καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι ο πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας δεν συνομιλεί με την κοινή χρήση του Διαδικτύου, όπως και με τη σύνδεση του κινητού σας τηλεφώνου.