Το Κέντρο ειδοποιήσεων των Windows 10: Τι είναι και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Διαχειριστείτε τις ειδοποιήσεις που λαμβάνετε και επιλύστε επιτακτικές ειδοποιήσεις συστήματος

Οι ειδοποιήσεις των Windows σας ειδοποιούν ότι κάτι χρειάζεται την προσοχή σας. Συχνά, αυτές είναι ειδοποιήσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ή μηνύματα αποτυχίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ειδοποιήσεις τείχους προστασίας των Windows και ειδοποιήσεις λειτουργικού συστήματος των Windows. Αυτές οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται ως αναδυόμενα παράθυρα στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σε ένα μαύρο ορθογώνιο πλαίσιο. Το popup παραμένει εκεί για ένα δευτερόλεπτο ή δύο πριν εξαφανιστεί.

Η απάντηση σε αυτές τις ειδοποιήσεις είναι σημαντική επειδή πολλοί από αυτούς σας βοηθούν να διατηρήσετε το σύστημά σας και να το διατηρήσετε υγιές. Εάν, τυχαία, μπορείτε να κάνετε κλικ στο αναδυόμενο παράθυρο που περιέχει την ειδοποίηση, μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα ή την ειδοποίηση αμέσως, ίσως ενεργοποιώντας το Τείχος προστασίας των Windows ή συνδέοντας τη συσκευή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Εάν παραλείψετε μια ειδοποίηση, μην ανησυχείτε. μπορείτε να το έχετε πρόσβαση ξανά από την περιοχή ειδοποίησης της γραμμής εργασιών . Μπορείτε επίσης να ελέγξετε ποιοι τύποι ειδοποιήσεων λαμβάνετε στις Ρυθμίσεις , αν αισθάνεστε ότι μερικές από αυτές είναι περιττές.

Πρόσβαση και επίλυση ειδοποιήσεων

Πραγματοποιείτε πρόσβαση στη λίστα των τρέχουσων ειδοποιήσεων κάνοντας κλικ στο εικονίδιο ειδοποίησης στη γραμμή εργασιών . Είναι το τελευταίο εικονίδιο στα δεξιά και μοιάζει με φούσκα λόγου, μπαλόνι διαλόγου ή μπαλόνι μηνύματος - το είδος που μπορεί να δει σε μια κόμικ. Εάν υπάρχουν μη αναγνωσμένες ή ανεπίλυτες ειδοποιήσεις, θα υπάρχει ένας αριθμός και σε αυτό το εικονίδιο. Όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο, η λίστα των ειδοποιήσεων εμφανίζεται κάτω από τον τίτλο " Κέντρο δράσης ".

Σημείωση: Το Κέντρο Δράσης αναφέρεται μερικές φορές ως το Κέντρο ειδοποιήσεων και οι δύο όροι χρησιμοποιούνται συνώνυμα.

Για να έχετε πρόσβαση σε ανεπίλυτες ή μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις:

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο ειδοποίησης στην άκρα δεξιά της Γραμμής εργασιών.
  2. Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε ειδοποίηση για να μάθετε περισσότερα και / ή να επιλύσετε το πρόβλημα.

Ελέγξτε τις ειδοποιήσεις που λαμβάνετε

Οι εφαρμογές, τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι ιστότοποι κοινωνικών μέσων, το OneDrive , οι εκτυπωτές κλπ. Επιτρέπεται επίσης να χρησιμοποιούν το Κέντρο ειδοποιήσεων για να σας στέλνουν ειδοποιήσεις και πληροφορίες. Έτσι, υπάρχει η πιθανότητα να λάβετε πάρα πολλά ή αυτά που δεν χρειάζεστε και αυτά τα αναδυόμενα παράθυρα διαταράσσουν τη ροή εργασίας σας ή το παιχνίδι. Μπορείτε να διακόψετε τις ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις στις Ρυθμίσεις> Σύστημα> Ειδοποιήσεις και Ενέργειες .

Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε να απενεργοποιείτε τις ειδοποιήσεις, κατανοήστε ότι ορισμένες ειδοποιήσεις είναι απαραίτητες και δεν πρέπει να απενεργοποιούνται. Για παράδειγμα, θα θέλετε να μάθετε εάν το τείχος προστασίας των Windows έχει απενεργοποιηθεί, ίσως κακόβουλα από έναν ιό ή κακόβουλο λογισμικό . Θα πρέπει να γνωρίζετε αν το OneDrive δεν συγχρονίζεται στο σύννεφο, αν το χρησιμοποιείτε. Θα θέλατε επίσης να ενημερωθείτε και να επιλύσετε προβλήματα συστήματος, όπως αποτυχίες λήψης ή εγκατάστασης ενημερώσεων των Windows ή προβλήματα που εντοπίστηκαν από πρόσφατη σάρωση μέσω του Windows Defender. Υπάρχουν πολλά άλλα είδη ενημερώσεων του συστήματος όπως αυτά και η ταχεία επίλυση τους είναι επιτακτική για τη συνεχή υγεία και απόδοση του υπολογιστή.

Μόλις είστε έτοιμοι, μπορείτε να μειώσετε (ή να αυξήσετε) τον αριθμό και τους τύπους ειδοποιήσεων που λαμβάνετε:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη> Ρυθμίσεις .
  2. Κάντε κλικ στο Σύστημα .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Ειδοποιήσεις και ενέργειες .
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην Ειδοποιήσεις και ελέγξτε τις επιλογές. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε οποιαδήποτε εγγραφή εδώ.
  5. Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να λάβετε ειδοποιήσεις από αυτούς τους αποστολείς .
  6. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε οποιαδήποτε εγγραφή εδώ, αλλά για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε τα ακόλουθα ενεργοποιημένα για την ευκολία σας και την υγεία του συστήματός σας:
    1. Αυτόματη αναπαραγωγή - Παρέχει οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε όταν συνδέονται νέα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων, των δίσκων CD, των DVD, των μονάδων USB, των μονάδων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ούτω καθεξής.
    2. Κρυπτογράφηση μονάδων BitLocker - Παρέχει προτροπές για την προστασία του υπολογιστή σας όταν το BitLocker είναι ρυθμισμένο για χρήση.
    3. OneDrive - Παρέχει ειδοποιήσεις όταν ο συγχρονισμός με το OneDrive αποτυγχάνει ή προκύψουν συγκρούσεις.
    4. Ασφάλεια και συντήρηση - Παρέχει ειδοποιήσεις σχετικά με το Τείχος προστασίας των Windows, το Windows Defender, εργασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και άλλα συμβάντα συστήματος.
    5. Windows Update - Παρέχει ειδοποιήσεις σχετικά με ενημερώσεις στο σύστημά σας.
  7. Κάντε κλικ στο X για να κλείσετε το παράθυρο Ρυθμίσεις.

Διατηρήστε το Σύστημα σας

Καθώς συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή Windows 10, παρακολουθείτε την περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών . Εάν δείτε ένα αριθμό στο εικονίδιο του Κέντρου ειδοποιήσεων , κάντε κλικ σε αυτό και ανατρέξτε στις ειδοποιήσεις που αναφέρονται εκεί κάτω στο Κέντρο δράσης . Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλύσει τα ακόλουθα όσο το δυνατόν γρηγορότερα:

Κατανοήστε ότι συνήθως δεν είναι δύσκολο να επιλύσετε προβλήματα, επειδή κάνοντας κλικ στην ειδοποίηση ανοίγει συχνά η απαιτούμενη λύση. Για παράδειγμα, εάν κάνετε κλικ σε μια ειδοποίηση ότι το τείχος προστασίας των Windows έχει απενεργοποιηθεί, το αποτέλεσμα κάνοντας κλικ σε αυτήν την ειδοποίηση είναι ότι ανοίγει το παράθυρο ρυθμίσεων τείχους προστασίας των Windows. Από εκεί, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά. Το ίδιο ισχύει και για άλλα θέματα. Έτσι μην πανικοβληθείτε! Απλά κάντε κλικ και επιλύστε!