Υποδοχή σύνδεσης SATA 15 ακίδων SATA

Πληροφορίες σχετικά με τα καλώδια και τις συσκευές SATA

Ο σύνδεσμος τροφοδοσίας ισχύος 15 ακίδων SATA είναι ένας από τους τυπικούς περιφερειακούς συνδέσμους τροφοδοσίας σε υπολογιστές. Είναι η τυπική υποδοχή για όλους τους σκληρούς δίσκους και τις μονάδες οπτικών δίσκων που βασίζονται σε SATA.

Τα καλώδια τροφοδοσίας SATA προεξέχουν από το τροφοδοτικό και προορίζονται να διαμένουν μόνο μέσα στο περίβλημα του υπολογιστή . Αυτό δεν συμβαίνει με τα καλώδια δεδομένων SATA, τα οποία επίσης συνήθως κρατούνται πίσω από την περίπτωση, αλλά μπορούν επίσης να συνδεθούν με εξωτερικές συσκευές SATA, όπως εξωτερικούς σκληρούς δίσκους μέσω ενός SATA σε βραχίονα eSATA.

Υποδοχή σύνδεσης SATA 15 ακίδων SATA

Ένα pinout είναι μια αναφορά που περιγράφει τις καρφίτσες ή τις επαφές που συνδέουν μια ηλεκτρική συσκευή ή μια υποδοχή.

Παρακάτω είναι το pinout για τον τυπικό περιφερειακό σύνδεσμο τροφοδοσίας 15 ακίδων SATA από την έκδοση 2.2 της προδιαγραφής ATX . Εάν χρησιμοποιείτε αυτόν τον πίνακα εντοπισμού για να δοκιμάσετε τάσεις τροφοδοσίας , λάβετε υπόψη ότι οι τάσεις πρέπει να είναι εντός των ορίων ανοχής που καθορίζονται από το ATX .

Καρφίτσα Ονομα Χρώμα Περιγραφή
1 + 3.3VDC Πορτοκάλι +3.3 VDC
2 + 3.3VDC Πορτοκάλι +3.3 VDC
3 + 3.3VDC Πορτοκάλι +3.3 VDC
4 COM Μαύρος Εδαφος
5 COM Μαύρος Εδαφος
6 COM Μαύρος Εδαφος
7 + 5VDC το κόκκινο +5 VDC
8 + 5VDC το κόκκινο +5 VDC
9 + 5VDC το κόκκινο +5 VDC
10 COM Μαύρος Εδαφος
11 COM Μαύρος Γη (Προαιρετική ή άλλη χρήση)
12 COM Μαύρος Εδαφος
13 + 12VDC Κίτρινος +12 VDC
14 + 12VDC Κίτρινος +12 VDC
15 + 12VDC Κίτρινος +12 VDC

Σημείωση: Υπάρχουν δύο λιγότερο κοινές υποδοχές σύνδεσης SATA: ένα βύσμα 6 ακίδων που ονομάζεται υποδοχή με λεπτό στέλεχος (αναλώσιμα +5 VDC) και έναν ακροδέκτη 9 ακίδων που καλείται μικροσύνδεσμος (τροφοδοτεί +3.3 VDC και +5 VDC).

Οι πίνακες pinout για αυτές τις υποδοχές διαφέρουν από αυτόν που φαίνεται εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα καλώδια και τις συσκευές SATA

Τα καλώδια τροφοδοσίας SATA απαιτούνται για την τροφοδοσία εσωτερικού υλικού SATA, όπως σκληρών δίσκων. δεν λειτουργούν με παλαιότερες συσκευές Parallel ATA (PATA). Επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν παλαιότερες συσκευές που απαιτούν σύνδεση PATA, ορισμένα τροφοδοτικά ενδέχεται να έχουν μόνο συνδέσμους τροφοδοσίας ισχύος 4 ακίδων Molex .

Εάν η παροχή ρεύματος δεν παρέχει καλώδιο τροφοδοσίας SATA, μπορείτε να αγοράσετε έναν προσαρμογέα Molex-to-SATA για να τροφοδοτήσετε τη συσκευή SATA μέσω μιας σύνδεσης ισχύος Molex. Ο προσαρμογέας καλωδίου τροφοδοσίας StarTech 4 ακίδων έως 15 ακίδων είναι ένα παράδειγμα.

Μια διαφορά μεταξύ των καλωδίων δεδομένων PATA και SATA είναι ότι δύο συσκευές PATA μπορούν να συνδεθούν στο ίδιο καλώδιο δεδομένων, ενώ μόνο μία συσκευή SATA μπορεί να συνδεθεί σε ένα μόνο καλώδιο δεδομένων SATA. Ωστόσο, τα καλώδια SATA είναι πολύ λεπτότερα και πιο εύκολα διαχειριζόμενα μέσα σε έναν υπολογιστή, ο οποίος είναι σημαντικός για τη διαχείριση καλωδίων και τον χώρο, αλλά και για τη σωστή ροή αέρα.

Ενώ ένα καλώδιο τροφοδοσίας SATA έχει 15 ακίδες, τα καλώδια δεδομένων SATA έχουν μόλις επτά.